13.03.2023 | U19
Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja

Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na UEFA evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

"Pred nami je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V primerjavi s septemberskim uvodnim delom kvalifikacij je prišlo do nekaterih sprememb. Pri izboru igralcev smo se osredotočili na trenutno formo igralcev in vpoklicali tiste, za katere smatramo, da bodo odgovorili zahtevam elitnega dela kvalifikacij v Nemčiji," je uvodoma dejal selektor Žlogar, ki bo reprezentanco zbral v nedeljo, 19. marca. 

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali 22. marca, ko se bodo ob 16:00 pomerili Belgijo, tri dni zatem pa bo ob 12:00 odigran še obračun z Italijo. Izbrance selektorja Antona Žlogarja najmočnejši tekmec čaka ob koncu turnirja, ko se bodo 28.3. Slovenci ob 12:00 udarili še z gostitelji Nemci.

"Imamo zelo težko skupino, vseeno pa se na turnir odpravljamo z veliko mero samozavesti, glede na to, da smo v septembru v uvodnem delu kvalifikacij izločili Severno Irsko in Nizozemsko. Na prihajajočem turnirju nas čakajo precej podobne ali celo močnejše tekme, saj igramo z ekipamo z evropskega vrha." Žlogar pravi dober teden pred uvodno preizkušnjo kvalifikacij.

Selektor izbrane vrste do 19 let je prepričan, da bo to za vse sodelujoče dobra preizkušnja. "Za vse fante kot tudi za strokovni štab bo to zagotovo velika in lepa izkušnja. Na evropsko prvenstvo napreduje le prvi v skupini, naša želja pa je, da v elitnem krogu uspemo doseči čimboljše rezultate. Upam, da bomo vse do zadnjega obračuna v igri, da se uvrstimo na zaključni turnir, " je sklenil Primorec na čelu mladinske reprezentance.  

Zaključni turnir evropskega prvenstva do 19 let bo odigran poleti na Malti.

SEZNAM POVABLJENIH REPREZENTANTOV:
Matjaž Kamenšek Pahič (Frosinone/ITA), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Srđan Kuzmić (Mura), Luka Turudija (Mura), Niko Kasalo (Mura), Lovro Štubljar (Empoli/ITA), Nejc Dermastija (Ilirija), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Nejc Klašnja (Brinje Grosuplje), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Nino Milić (Celje), Miha Sitar (Celje), Edvin Krupić (Domžale), Marcel Lorber (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Enej Marsetič (Parma/ITA), Marko Ristić (Olimpija), Matic Ivanšek (Olimpija), Gašper Černe (Dob). 

Termini kvalifikacijskih obračunov:

22. marec 2023 ob 16:00, (Bremen, Nemčija) Belgija - Slovenija
25. marec 2023 ob 12:00, (Bremen, Nemčija) Slovenija - Italija
28. marec 2023 ob 12:00, (Bremen, Nemčija) Slovenija - Nemčija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.

DELI NA