10.02.2012 | 1. SŽNL
Ženski nogomet tudi v Radomljah

Eden izmed svetovnih nogometnih trendov v svetu je prav gotovo razvoj ženskega nogometa. Zadnje svetovno prvenstvo v Nemčiji je bilo velik uspeh in pritegnilo veliko pozornosti medijev, s tem pa tudi nove sponzorje. Povpraševanje po ženskem nogometu je tako iz dneva v dan večje, hkrati s tem se razvija tudi zgodba o nogometnem uspehu v prihodnosti.

V Sloveniji je ženski nogomet zadnja leta naredil viden napredek tako na klubskem kot tudi na reprezentančnem nivoju. Z dobrimi rezultati so se povečali tudi apetiti za naprej. Podrobnejši vpogled v stanje v Sloveniji pa razkriva, da imamo premalo klubov in premalo selekcij, ki bi se resno ukvarjale z nogometom. Zato je vsak klub, ki v ženskem nogometu vidi priložnost razvoja, dobrodošel, posebno, če športu nameni načrtno in sistematično delo(vanje).

Eden takšnih nogometnih klubov je zrasel v Radomljah, kjer so si najprej zagotovili odlične pogoje za delo s številnimi igrišči. Ob dobri nogometni šoli za fante so se odločili, da igro z okroglim usnjem ponudijo tudi dekletom. Strokovno delo se odraža v celotni piramidi vseh selekcij, s  katerimi upravljajo. Okoli 100 nogometašic tedensko trenira, saj jih v naslednji sezoni čaka tekmovanje članic, ekip U17 in U12. Ženski nogomet v Radomljah je nakazal zgodbo o uspehu in hkrati pomeni spodbudo vsem ostalim v slovenskem nogometnem prostoru, da stopijo po njihovi poti. Potrebno je prepoznati ženski nogomet kot panogo, v katero se splača vlagati.

Lanskoletno jesen so delavci NK Radomlje organizirali nogometni turnir za deklice starostne kategorije U-14. Igralke so v nogometni igri s šestimi igralkami ter vratarko pokazale veliko nogometnega znanja in kombinatorike ter dokazale, da tudi dekleta znajo igrati nogomet. Turnirja se je udeležilo osem ekip iz vse Slovenije. Poleg domačink so na igrišče pritekle tudi dekleta iz Slovenj Gradca, Maribora in Jevnice. V drugi skupini pa so moči pomerile dekleta ekip ŠD Junior, Rudar Škale, Ivančne Gorice in združena ekipa deklic iz Radomelj ter Krima.

Zmaga sama po sebi je organizacija takšnega turnirja, ki jih v slovenskem prostoru primanjkuje. Turnir je osvojila ekipa ŽNK Škale Rudar, ki je v finalu ugnala vrstnice iz ekipe Grosuplje- Ivančna Gorica. Lara Prašnikar je postala najboljša igralka turnirja, za najboljšo vratarko pa so razglasili domačinko Taro Komatar.

Tekst: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

DELI NA