16.11.2018 | WU15
Zbor dekliške selekcije Slovenije do 15 let

Z delom nadaljuje tudi dekliška selekcija Slovenije do 15 let, ki bo med četrtkom, 22.11, in soboto, 24.11., opravila priprave v Nacionalnem Nogometnem Centru na Brdu pri Kranju. Znan je seznam vabljenih igralk, ki bodo trenirale pod taktirko Petre Mikeln (selektorica DU19) in Tine Kelenberger (selektorica DU17).

Vabljene igralke so:

Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Lucija Zala Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Leonida Žibrek (ŽNK Pomurje Beltinci), Tia Vaupotič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Neža Foršnarič (MSM Ptuj), Iva Kocijan (ŽNK Maribor), Ana Eferl (ŽNK Maribor), Lara Ferjančič (ND Primorje), Jerica Kocjančič (Gažon Obala), Gaja Bizjak (Gažon Obala), Vita Dodič (Gažon Obala), Lara Korina Janež (NK Krim), Laura Šenk (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Dairine Yahweh Skrnički Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Maša Zajec (ŽNK Radomlje), Iza Brglez (ŽNK Radomlje), Taja Vrhovnik (ŽNK Radomlje), Ines Rozman (ŽNK Cerklje), Nika Brumen (NK Fužinar), Tia Karić Šoštarič (NK Maribor), Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava Futbal).

Igralke na čakanju:

Nika Ropoša (ŽNK Pomurje Beltinci), Lara Casar (ŽNK Pomurje Beltinci), Nuša Štumberger (MSM Ptuj), Julija Poplašen (ND Primorje), Tjaša Gregorič (Gažon Obala), Veronika Rovan (NK Krim), Rubi Krmelj (NK Krim), Zala Pia Štefanič (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Vrhnika), Zala Perpar (NK Trebnje), Daša Krajnc (ŽNK Olimpija), Tjaša Knego (ŽNK Olimpija), Špela Perčič (ŽNK Cerklje) in Katjuša Šenk (ŽNK Cerklje).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.11.2021 | WU15
  Po preobratu do izdatne zmage
  Dekliška selekcija Slovenije do 15 let je tudi na drugi tekmi v Termah Čatež premagala Ferske otoke. Po torkovi zmagi 2:1 je bilo danes 4:2 za varovanke trenerke Anje Milenkovič. Gole za zmago so prispevale Maja Madon, Zala Omerza, Stela Babič in Ana Marija Kršljin Stojič.
 • 11.11.2021 | WU15
  Za konec akcije pred kamerami proti Ferskim otokom
  Pred dekliško vrsto do 15 let je v četrtek še druga tekma. Tudi tokrat se bodo varovanke trenerke Anje Milenkovič pomerile z izbrano vrsto Ferskih otokov. Ekipi sta se uvodoma pomerili v torek, danes ob 12. uri pa vnovič, tokrat tudi ob neposrednem prenosu.
 • 09.11.2021 | WU15
  Ob zmagi navdušile tudi z igro
  Slovenska dekliška reprezentanca do 15 let je na svoji prvi tekmi z 2:1 premagala Ferske otoke. Gola za zmago sta prispevali Jerca Plevel in Stela Babič. Varovanke trenerke Anje Milenkovič se bodo s Ferskimi otoki pomerile vnovič v četrtek, 11.11., prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (od 12. ure naprej).
 • 08.11.2021 | WU15
  Selektor na obisku, v četrtek pred kamerami
  V Termah Čatež se je zbrala dekliška selekcija Slovenije U15, ki bo od danes od četrtka trenirala pod taktirko trenerke Anje Milenkovič. Jutri, v torek, jo čaka prva tekma proti Ferskim otokom, s katerim se bodo varovanke Anje Milenkovič pomerile tudi v četrtek, 11.11.
 • 30.10.2021 | WU15
  Najmlajše dvakrat proti Ferskim otokom
  »Priprave in tekmi proti vrstnicam s Ferskih otokov so odlična priložnost, da igralke začnejo spoznavati tudi nogomet na reprezentančnem nivoju. Z igralkami smo opravili že nekaj treningov v okviru NZS centrov, prav tako bomo nekaj treningov opravili tudi tekom priprav,« je pred akcijo povedala Anja Milenkovič.
 • 25.06.2019 | WU15
  Dekliška selekcija U15 trenirala na Koroškem
  Zbrane so bile igralke letnikov 2005 in 2006. Na pripravah so spoznale način dela v reprezentanci, poleg praktičnih vsebin pa so se seznanile še z nekaj teoretičnimi vsebinami iz teorije igre, preventive in prehrane.
 • 17.06.2019 | WU15
  V tem tednu tudi dekliška selekcija U15
  "Zbrane bodo igralke letnikov 2005 in 2006, predvsem slednji je izredno zanimiv. S temi igralkami je treba zdaj usmerjeno delati, predvsem pa jih naučiti določenih osnov: kako se obnaša v reprezentanci, kakšen je red, spoznali pa bodo tudi osnove taktike,“ je pred akcijo povedala Petra Mikeln, selektorica ženske mladinske reprezentance.
 • 27.11.2018 | WU15
  Dekliška selekcija U15 trenirala v NNC Brdo
  "Vsekakor gre za perspektivno generacijo, nekaj deklet letnika 2004 pa bo v širšem izboru za elitni del kvalifikacij U17 že pomladi,“ je po treningu povedala Petra Mikeln, selektorica vrste do 19 let, ki je ob Tini Kelenberger, selektorici reprezentance do 17 let, vodila treninge.
 • 26.06.2018 | WU15
  Uspešne priprave najmlajše dekliške selekcije
  "Veseli nas, da so iz treninga v trening vidno napredovala in da jim volje, želje in motiva za delo ne manjka. Gre za precej perspektivno generacijo, v kateri je precej talentiranih deklet, ki bi ob usmerjenem delu lahko razvile svoje vrline in sposobnosti na visok nivo,“ je po koncu priprav povedala Petra Mikeln.

DELI NA