05.09.2020 | 1. SŽNL
Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem

Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.

Obračun boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 5. krog, 6.9.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (16.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Vse se začne in konča pri ekipi

„V tej prvi četrtini prvenstva bo to za nas zagotovo ena najtežjih in najpomembnejših tekem. Dodatnih priprav na tekmo ni bilo, saj smo v četrtek igrali pokalno tekmo, kjer smo naredili, kar je bilo v naši moči,“ pove Aljaž Gornik, trener Radomelj, ki pogled usmerja v Maribor.

„Igra ekipa. Uspešni smo, ko delamo ekipno. Moč ekipe pa je odvisna od posameznice. Ko ena malce odpove ali pa ne da tega, potem pade skupna moč. Če želimo do pozitivnega rezultata, se bo treba držati principov na polno!“ nadaljuje Gornik.

Kaj to dejansko pomeni v praksi, povprašamo.
„Dejansko to pomeni, da dobimo vsak duel, da smo pri vsakem sprintu stoodstotni. Da skušamo zaključiti vsako priložnost, ki se nam ponudi. Da igramo agresivno na žogo, da naredimo vse, da nevtraliziramo tekmice,“ pojasni Gornik, ki nekaj besed nameni tudi Mariborčankam.

Protinapadi

„ŽNK Maribor Tabor je zelo dobra ekipa, ki ima tudi nekaj izvrstnih posameznic, ki znajo ogroziti nasprotnice iz hitrih protinapadov. Tega ne smemo dovoliti oz. moramo to preprečiti,“ pove strateg Radomelj in nadaljuje:

„Mariborčanke spremljam že nekaj časa. Lanski in letošnji rezultati ne kažejo realne vrednosti ekipe. Trdim, da ima ŽNK Maribor Tabor zelo kakovostno ekipo!“

Aljaž Gornik se zaveda, da ima v ekipi kar nekaj igralk, ki so dres Maribora menjale za Radomlje. Prepričan je, da bo to za dekleta dodaten motiv, osebno pa si želi, da za pozitiven rezultat izpolnijo tudi ostale komponente, ki vodijo do uspeha. „Sam motiv ne bo dovolj!“ še doda Gornik.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Odločala bo zadnja linija
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA