Zaključni turnir veteranov

Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.

v projekt je bilo tudi letos vključenih sedem medobčinskih zvez. Tekmovanje je sicer potekalo v dveh formatih, v MNZ Gorica, Ljubljana, Maribor in Ptuj so moštva igrala v sistemu 11:11, v koprski, lendavski in soboški zvezi pa v formatu 7:7.

Na zaključnem turnirju je sodelovalo 10 ekip.

V igri 11:11 je sodelovalo 6 ekip: iz MNZ Gorice dve ekipi (ekipa Gorica si je priborila vstopnico za letošnje finale z zmagoslavjem na lanski prireditvi in  Primorje Ajdovščina), iz MNZ Maribor prvak NK Pohorje, iz MNZ Ptuj prvak NK Podvinci in iz MNZ Ljubljane, prvak lige Ljubljana Jug NK Kočevje in prvak lige Ljubljana Sever, NK Črnuče.

Ekipe so bile razdeljene v dve skupini po 3. Po odigranih tekmah v skupini so sledile še tekme za razvrstitev.

V tekmi za peto mesto so bili po strelih iz bele točke igralci NK Črnuče boljši od NK Pohorje, v tekmi za tretje mesto je v primorskem obračunu ekipa NK Primorje premagala ekipo Gorica. Veliki finale med NK Podvinci in NK Kočevje se je po rednem delu končal brez zadetkov. Sledili so kazenski udarci, po katerih pa so se zasluženo veselili igralci NK Kočevje in postali veteranski prvaki Slovenije za leto 2019.

V igri sedmih proti sedmim so sodelovale 4 ekipe, iz MNZ Koper NK Rakek in ŠD Rex Regnum, iz MNZ Murska Sobota nogometaši NK Črenšovci  in Torcide Lakoša iz MNZ Lendava. Po odigranih polfinalnih srečanjih sta sledili še tekmi za prvo in tretje mesto.

V formatu 7:7 je naslov veteranskega prvaka Slovenije ubranila ekipa ŠD Rex Regnum, ki je v finalu premagala ekipo Torcida Lakoš, v tekmi za tretje mesto pa je bila ekipa Črenšovci boljša od NK Rakek. 

Vsi udeleženci so ob pokalih prejeli tudi praktične nagrade.

Tekst: TL
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.

DELI NA