26.11.2022 | 1. SŽNL
Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah

S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekmoa iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 12. krog, 26.11.
ŽNK Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Radomlje Medex – Krim (13.00)

27.11.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana (14.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (14.00) (prenos na nzs.si)

Oboji odkrito po zmago

Danes se bodo Ptujčanke in Ajdovke pomerile še drugič v borih 14 dneh. Pred dvema tednoma so v zaostali tekmi slavile Primorke.

„Druga tekma s Ptujem v dveh tednih, saj smo nazadnje igrali zaostalo tekmo v Ajdovščini in jo dobili z 4:2. Tokrat pričakujem, da bo tekma še bolj izenačena, saj igramo v gosteh in domačinke si bodo želele novih točk. Ekipa Ptuja je zelo nepredvidljiva, verjetno odvisno od sestave ekipe, saj so lahko na "dober dan" zelo konkurenčne, kar so nenazadnje pokazale proti ekipi Cerkelj, ko so vodile z 2:0, izgubile pa po preobratu v zadnjih minutah tekme. Zato bomo morali biti zbrani in maksimalno osredotočeni na našo igro, v tem primeru se lahko nadejamo dobrega rezultata,“ se zahtevnosti gostovanja zaveda trener Ajdovk Jan Polanc.

Ajdovke tekmo čakajo s šestimi točkami, Ptujčanke s tremi, tudi slednje z jasno željo, da podvojijo svojo točkovno bero. „Pričakujemo enakovredno tekmo, v kateri se lahko na koncu zmage veselita obe ekipi. Upam, da lahko sestavimo dva dobra polčasa in to tekmo tudi zmagamo,“ ambicije potrdi trener Ptujčank Uroš Šmigoc.

Radomljanke so v prejšnjem 11. krogu doživele visok poraz v Ljubljani (med tednom pa v preloženi tekmi s 23:0 porazile Ptuj), tokrat pa želijo z zmago skleniti jesen, v katerem so spet naredili korak naprej.

„Ta poraz ne bo dal črne pike temu, kar smo naredili do sedaj. Odigrali smo odličen jesenski del sezone, tokrat pa žal ni bil naš dan. Najmlajše so si naložile preveč pritiska, s katerim se še niso sposobne nositi, vendar je tudi to del razvoja. V klubu bomo poskrbeli, da se tudi boljše psihološko pripravimo na tekme, na katerih je rezultat večjega pomena,“ se trener Aljaž Gornik, trener Radomljank zaveda, da tekme prinašajo take in drugačne pasti. Danes so Radomljanke favoritinje proti Krimu, ki že snuje plan za pomlad, ko bi radi bili precej bolj konkurenčni. To potrdi tudi trener Žiga Grgasovič.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  S tremi novinkami v pomlad, klonile proti Dunajčankam
  ŽNK Olimpija Ljubljana odigrala drugo mednarodno pripravljalno tekmo proti ekipi Austria Wien. Avstrijske predstavnice so bile boljše z rezultatom 3:1, gol za Olimpijo je dosegla Manja Rogan.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  Po zmagi proti vodilni ekipi na priprave v Rovinj
  red tem pa so se varovanke trenerja Amirja Karića pomerile z ekipo St. Pölten, vodilno ekipo avstrijske lige in udeleženko lige prvakinj. Murašice so se izkazale in v močnem sneženju s tremi goli Anje Eferl slavile zmago z 3:2. Mateje Zver ni bilo v postavi avstrijske ekipe.

DELI NA