16.04.2018 | A
Zajc do osmega, Matavž do enajstega gola sezone

Jan Oblak se je z Atleticom prebil v polfinale UEFA Evropske lige, lov na povratek med najboljše italijanske klube pa nadaljuje tudi Empoli. Pot do nove zmage je tlakoval tudi Miha Zajc, uspešen pa je bil tudi Tim Matavž. Šempetrski dvojec je v letošnji sezoni dosegel že 19 zadetkov.

Na Nizozemskem so včeraj okronali novega državnega prvaka. Po zmagi v derbiju z Ajaxom so si krono zagotovili nogometaši PSV-ja, barve katerega je v preteklosti branil tudi Tim Matavž. Razlog za veselje je imel tudi Primorec, saj je Vitesse prekinil serijo štirih tekem, ko je vknjižil zgolj točko. Rumeno-črni so pred svojimi gledalci napolnili mrežo Sparte, Matavž je odigral celotno tekmo in se v 72. minuti podpisal pod petega od skupno sedmih zadetkov šestouvrščenega Vitesseja. Reprezentančni napadalec je zadel prvič po 23. decembru, v letošnjem prvenstvu pa je dosegel že deset golov.

Dva gola manj od someščana je letos dosegel Miha Zajc, ki pa se lahko ob tem pohvali še z 12 asistencami. Empoli je v sobotni tekmi 35. kroga Serie B na svoj račun dodal nove točke. Modri so s 3:2 ugnali Pro Vercelli. Čeprav so gostje povedli v osmi minuti, so Zajc in soigralci še v prvem polčasu prišli do preobrata, vidno vlogo pri tem pa je odigral tudi Zajc. Primorec je v 33. minuti zadel za vodstvo z 2:1. Empoli ima sedem tekem pred koncem sezone že 11 točk prednosti pred Palermom in Frosinonejem, ki sta tokrat iztržila točko.

Palermo je pred domačimi gledalci remiziral s Cremonesejem. Aljaž Struna je poveljeval domači obrambi, odigral pa celotno tekmo. Luka Krajnc je s Frosinonejem gostil Spezio, ki je izenačila v 93. minuti, Štajerec pa je igral od prve do zadnje minute. Točko je vknjižil tudi peti Bari, ki je pri Pescari ob polčasu vodil z 0:2, izenačujoči gol pa prejel v 94. minuti, ko so gostitelji napadali z igralcem manj. Jure Balkovec je na levi strani igrišča odigral vso tekmo. Venezia se s štirimi točkami manj nahaja na sedmem mestu, tudi Benečani pa so v krogu remijev - zgolj tri tekme so postregle z zmagovalcem - iztržili točko. Leo Štulac je s soigralci pri Perugii, ki se nahaja mesto nad Venezio, vodil do 85. minute, goste je v vodstvo popeljal nekdanji goriški branilec Modolo. Štulac je vknjižil novih 90 minut.

Josip Iličić zaradi poškodbe kolena vnovič ni pomagal Atalanti, ki je v Bergamu gostila Inter. Dvoboj ni ponudil zadetkov. Sampdoria je brez pomoči Vida Belca izgubila pri Juventusu, v obračunu z drugim torinskim klubom pa je bil uspešnejši Chievo. Verončani so na domačem igrišču iztržili točko. Boštjan Cesar je tekmo spremljal na klopi, Valter Birsa pa je v igro vstopil v 79. minuti. Šestnajsti Chievo ima točko več od SPAL-a, ki je prav tako brez zadetkov remiziral s Fiorentino, Jasmina Kurtića pa ni bilo v kadru gostov.

Jan Oblak se je med tednom razveselil uvrstitve v polfinale UEFA Evropske lige, v katerem se bodo Madridčani udarili z Arsenalom. Atletico je prvo tekmo dobil z 2:0, v Lizboni pa je nekaj časa trepetal za napredovanje, saj je Sporting povedel v 28. minuti. Oblaka je premagal Montero, Škofjeločan pa se zatem ni več pustil premagati, je pa v tretji minuti sodniškega dodatka prejel rumeni karton. Rdeče-beli so se v zmagovalne tirnice vrnili v španskem prvenstvu, Oblak pa je v 32. ligaškem nastopu še 20. zaklenil svoja vrata. Atletico je s 3:0 premagal Levante in ima pred tretjim Realom štiri točke prednosti.

Evropsko sezono je sklenil Leipzig, ki je moral v četrtfinalu UEFA Evropske lige priznati premoč Marseljčanov. Nemci so prvo tekmo dobili z 1:0, Francozi pa so se pred domačimi gledalci dokopali do preobrata in v tekmi sedmih golov slavili s 5:2. Kevin Kampl je odigral celotno srečanje, konec tedna pa je moštvu pomagal do točke v tekmi z Werderjem. V Nemčiji rojeni vezist izbrane vrste je igral do 76. minute. Leipzig je s 47 točkami peti.

Naslov državnega prvaka si je ta vikend zagotovil tudi PSG, nove zmage pa se je s soigralci veselil tudi Robert Berić. Krčan je v Strasbourgu igral do 60. minute, gostje pa so si zmago priigrali z golom Debuchyja v 82. minuti. St. Etienne je z zmago skočil na osmo mesto, pred Nantes, ki je v obračunu z Dijonom prišel do točke. Rene Krhin je zelenico zapustil v 16. minuti.

Izjemno pomembne zmage se je v derbiju vrha lestvice veselil Benjamin Verbič. Dinamo je z golom Šepeleva vknjižil minimalno zmago in se prvemu mestu približal na tri točke zaostanka. Verbič je odigral celotno srečanje, v 63. minuti pa prejel tudi rumeni karton.

V zadnjih tednih točke nabira tudi Konyaspor, ki je neporažen v zadnjih štirih krogih. Pokalni prvak je ta konec tedna na svoj račun dodal še 29. točko, potem ko se je z Antalyasporjem razšel brez zadetkov. Skubic je v 73. minuti prejel peti rumeni karton sezone. V minulem krogu izključeni Rajko Rotman ni smel pomagati Göztepeju, ki je na domači zelenici z 2:1 ugnal Bursaspor.

V Rusiji sta se za nove točke udarila Miha Mevlja in Miral Samardžić. Po minimalni zmagi je imel več razlogov za veselje Mevlja, ki z Zenitom zaseda peto mesto. Mevlja in soigralci so z zmago ujeli četrtouvrščeni CSKA, pri tem pa jim je pomagala tudi Ufa Bojana Jokića. Reprezentančni kapetan je pred svojimi navijači iztržil točko, srečanje je ponudilo dva zadetka.

Še drugič zapored je pokleknil Slovan. Po Trnavi je bil od Andraža Šporarja, Kenana Bajrića in soigralcev boljši še Trenčin, ki se je v Bratislavi veselil zmage z izidom 1:3. Tako Bajrić kot Šporar sta odigrala celotno tekmo.

V zadnjih tednih po načrtih ne gre niti Jagiellonii. Še pred kratkim vodilna ekipa poljskega prvenstva je izgubila še tretjič zapored, tokrat je v Bialystoku z 1:3 slavil Gornik. Roman Bezjak je igral do 63. minute, Nemanja Mitrović je vknjižil novih 90 minut. Jagiellonia ima sicer le točko manj od vodilnega Lecha, ki je ta konec tedna prav tako izgubil.

Serijo porazov je prekinil Lugano Domna Črnigoja, ki se je z 32. točko povzpel na šesto mesto. Lugano je v 29. krogu prvenstva remiziral s Thunom, a Črnigoj in soigralci še vedno ne spijo mirno, saj se peterica klubov v spodnji polovici lestvice nahaja v vsega točki razlike.

Nov poraz pa je vknjižil Pafos. Četa Jana Koprivca je v tekmi z Nea Salamisom sicer povedla, a so gostje pripravili preobrat in z golom v 89. minuti prišli do minimalne zmage.

Martin Milec zaradi poškodbe ni sodeloval pri visokih zmagah Maribora, ki je med tednom s 5:0 premagal kranjski Triglav, včeraj pa s šestimi goli napolnil še mrežo Gorice. Maribor se je približal vodilni Olimpiji, ki je v derbiju z Domžalami iztržila točko, Aljaž Ivačič je po strelu Lovra Bizjaka klonil v končnici srečanja.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA