10.12.2021 | 1. SFL
Zadnji v letu 2021

Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.

1. SFL, 13. krog, 10.12.
FK Dobovec – FC Bronx Škofije (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.00)

Oslabljeni Oplast čaka razigrani KMN Meteorplast Šic bar

Peti in šesti klub 1. SFL se bosta pomerila v Kobaridu, kamor prihaja KMN Meteorplast Šic Bar, ki se je tokrat odločil, da na dolgo pot odide kar z avtobusom. »V dobrem stanju smo, vzdušje je dobro, igralci zagnani, marljivi in delavni. Zaradi bolezni smo ostali brez kapetana Škergeta, ostali smo vsi zbrani,« pove vodja ekipe Tomislav Novak, ki se ozre na prvo medsebojno tekmo letos – 8:2 je bilo v Ljutomeru za domačine. »Na začetku smo izkoristili svoje priložnosti. Danes nas čaka povsem drugačen Oplast, ki bo doma naredil vse za zmago,« pove Novak.

Oplast je zaradi kazni brez trenerja Mateja Kavčiča, počivata tudi Vanč Florjančič in Rok Bešter.
»To bo ena najtežjih tekem za nas. KMN Meteorplast Šic bar je neugodna ekipa, težko jih »prebereš«. Ne igrajo nič takega, a hkrati vse. Tudi klasičnega sidraša nimajo, dobri in nevarni so streli od daleč. Precej žog tudi ukradejo,« opozarja domači trener Kavčič, ki ga danes na klopi menja njegov pomočnik Borut Čopi.

Za 3. mesto po rednem delu

Tretji in četrti klub 1. SFL se merita na Ptuju, kjer bo obračun ranjenih levov – v zadnjem krogu so Ptujčani »le« remizirali na gostovanju na Obali, med tem ko je Siliko doživel visok domači poraz proti Oplastu. »Proti Bronxu je bil prvi polčas dober, nadaljevanje katastrofa, zato le točka. Imamo tudi težave s poškodbami, a nič ne de, ni predaje,« pove trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se veseli današnje tekme. »Naša prednost je zagotovo domač teren, to moramo pokazati in potrditi s pristopom in energijo. To moramo dobiti in zmagati,« je jasen Grdović, ki se zaveda, da bo ta tekma verjetno odločala tudi o temu, kdo bo na koncu rednega dela 3. ekipa. »Siliku šteje verjetno že remi,« navrže Grdović, ki je vesel, ker se v ekipo vrača Nik Jelić. Upa pa, da bo lahko pomagal tudi Tilen Gajser, ki je pred tednom dni dobil močan udarec v nogo na tekmi v Kopru.

Siliko je pred tednom dni priznal doma premoč Oplastu. Kljub nekoliko slabšim igram v zadnjem času ima Siliko še vedno 21 točk in je na 3. mestu. »Smo v malce čudni fazi. Ne igramo dobro, a to je realnost. Smo mlada ekipa,« pravi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki se zaveda, da jih na Ptuju čaka zahtevna tekma.
»To je tekma, ki odloča, kdo bo po rednem delu na 3. mestu. Po drugi strani ima Ptuj podobne težave kot mi. Še vedno pa so dobra ekipa z dobrim trenerjem. Ne bo nam lahko,« priznava Simeunovič, ki doda, da so ta teden nekoliko slabše trenirali.

Po koncu lige prvakov

Dobovec se po ligi prvakov vrača v 1. SFL, za konec leta 2021 pa tekma z Bronxi. »Liga prvakov je za nami, bistveno je, da se ekipa spet regenerira po vseh naporih, ki smo jih imeli. Tudi poškodbe nas niso obšle. Zdaj treniramo dalje. Verjamem pa, da nam je liga prvakov dovolj odprla oči, kaj moramo delati boljše. Na temelju teh izkušenj pričakujem, da te izkušnje igralci izkoristijo in da to uporabimo v 1. SFL,« uvodoma pove trener Dobovca Kujtim Morina, ki dodaja še tole na temo Bronxov: »Cenimo in spoštujemo to ekipo in trenerja Damirja Pertiča, ki sodijo višje, kot pa so sedaj. Plačujejo pa davek neizkušenosti.« Morina poudari, da jih zanima nova zmaga, potem zaslužen počitek, sanacija vseh poškodb, potem pa nadaljevanje dela. »Da se vrnemo spet na treninge lačni in željni dokazovanja!« sklene Morina. V taboru Bronxa se veselijo gostovanja v Obsotelju. »Čestital bi Dobovcu za evropsko sezono,« med drugim pove trener Škofjotov Damir Pertič, ki je na zadnjih štirih tekmah zbrala kar tri remije, skupaj v tej sezoni že šest. Zagotovo pa bodo skušali tudi danes izkoristiti vsako še tako majhno malenkost, da ponagajajo Dobovcu.

Tekma sezone

Sedmi in deveti klub 1. SFL se bosta udarila v Dobrepolju. Domačini imajo pet točk, gostje osem.
»Pripravljeni smo na boj! Menimo, da je to kar tekma sezone. Če bosta naša energija in pristop prava, potem bomo zmagali. Ne sme pa se zgoditi kot npr. proti KMN Meteorplastu, ko smo odlično odigrali prvih deset minut, povedli 1:0 in v glavi mislili, da bo na koncu kar 4:0 za nas,« pa pred tekmo proti Dobrepolju pove trener ekipe ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki pravi, da bo tekma domače ekipe, ki igra precej po navdihu, medtem ko so, tako Ceglar, gostje precej bolj uigrani.

V 1. SFL Dobrepolje Mlinš še ni premagalo: tri tekme, tri zmage za ekipo iz Zasavja.

»Pred nocojšnjo tekmo smo oslabljeni, trije ključni igralci nam manjkajo,« pa sporoča Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. »Vsem pa meni, da imamo svoje kvalitete, čeprav so se nam na koncu leta nakopičile težave. V domači dvorani nikomur ne priznamo, da je boljši od nas. S pomočjo polnih tribun nas zanima zmaga!« je jasen Kaljevič, ki se nadeja, da bo iz ekip iztisnil vse, kar premore, od navdiha do borbe, kot doda Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/RV

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2022 | 1. SFL
  Siliko v Sevnico, Dobrepolje h Bronxu, Oplast pri Mlinšah
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 29.09.2022 | 1. SFL
  Derbi vodilnih v Ljutomeru
  V 4. krogu 1. SFL prinaša derbi vodilnih ekip 1. SFL. V Ljutomer k KMN Meteorplast Šic baru prihaja FK Dobovec. Ob tem so na sporedu še tekme ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – Siliko Vrhnika in KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje.
 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Kamere v Zagorju
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.

DELI NA