10.12.2021 | 1. SFL
Zadnji v letu 2021

Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.

1. SFL, 13. krog, 10.12.
FK Dobovec – FC Bronx Škofije (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.00)

Oslabljeni Oplast čaka razigrani KMN Meteorplast Šic bar

Peti in šesti klub 1. SFL se bosta pomerila v Kobaridu, kamor prihaja KMN Meteorplast Šic Bar, ki se je tokrat odločil, da na dolgo pot odide kar z avtobusom. »V dobrem stanju smo, vzdušje je dobro, igralci zagnani, marljivi in delavni. Zaradi bolezni smo ostali brez kapetana Škergeta, ostali smo vsi zbrani,« pove vodja ekipe Tomislav Novak, ki se ozre na prvo medsebojno tekmo letos – 8:2 je bilo v Ljutomeru za domačine. »Na začetku smo izkoristili svoje priložnosti. Danes nas čaka povsem drugačen Oplast, ki bo doma naredil vse za zmago,« pove Novak.

Oplast je zaradi kazni brez trenerja Mateja Kavčiča, počivata tudi Vanč Florjančič in Rok Bešter.
»To bo ena najtežjih tekem za nas. KMN Meteorplast Šic bar je neugodna ekipa, težko jih »prebereš«. Ne igrajo nič takega, a hkrati vse. Tudi klasičnega sidraša nimajo, dobri in nevarni so streli od daleč. Precej žog tudi ukradejo,« opozarja domači trener Kavčič, ki ga danes na klopi menja njegov pomočnik Borut Čopi.

Za 3. mesto po rednem delu

Tretji in četrti klub 1. SFL se merita na Ptuju, kjer bo obračun ranjenih levov – v zadnjem krogu so Ptujčani »le« remizirali na gostovanju na Obali, med tem ko je Siliko doživel visok domači poraz proti Oplastu. »Proti Bronxu je bil prvi polčas dober, nadaljevanje katastrofa, zato le točka. Imamo tudi težave s poškodbami, a nič ne de, ni predaje,« pove trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se veseli današnje tekme. »Naša prednost je zagotovo domač teren, to moramo pokazati in potrditi s pristopom in energijo. To moramo dobiti in zmagati,« je jasen Grdović, ki se zaveda, da bo ta tekma verjetno odločala tudi o temu, kdo bo na koncu rednega dela 3. ekipa. »Siliku šteje verjetno že remi,« navrže Grdović, ki je vesel, ker se v ekipo vrača Nik Jelić. Upa pa, da bo lahko pomagal tudi Tilen Gajser, ki je pred tednom dni dobil močan udarec v nogo na tekmi v Kopru.

Siliko je pred tednom dni priznal doma premoč Oplastu. Kljub nekoliko slabšim igram v zadnjem času ima Siliko še vedno 21 točk in je na 3. mestu. »Smo v malce čudni fazi. Ne igramo dobro, a to je realnost. Smo mlada ekipa,« pravi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki se zaveda, da jih na Ptuju čaka zahtevna tekma.
»To je tekma, ki odloča, kdo bo po rednem delu na 3. mestu. Po drugi strani ima Ptuj podobne težave kot mi. Še vedno pa so dobra ekipa z dobrim trenerjem. Ne bo nam lahko,« priznava Simeunovič, ki doda, da so ta teden nekoliko slabše trenirali.

Po koncu lige prvakov

Dobovec se po ligi prvakov vrača v 1. SFL, za konec leta 2021 pa tekma z Bronxi. »Liga prvakov je za nami, bistveno je, da se ekipa spet regenerira po vseh naporih, ki smo jih imeli. Tudi poškodbe nas niso obšle. Zdaj treniramo dalje. Verjamem pa, da nam je liga prvakov dovolj odprla oči, kaj moramo delati boljše. Na temelju teh izkušenj pričakujem, da te izkušnje igralci izkoristijo in da to uporabimo v 1. SFL,« uvodoma pove trener Dobovca Kujtim Morina, ki dodaja še tole na temo Bronxov: »Cenimo in spoštujemo to ekipo in trenerja Damirja Pertiča, ki sodijo višje, kot pa so sedaj. Plačujejo pa davek neizkušenosti.« Morina poudari, da jih zanima nova zmaga, potem zaslužen počitek, sanacija vseh poškodb, potem pa nadaljevanje dela. »Da se vrnemo spet na treninge lačni in željni dokazovanja!« sklene Morina. V taboru Bronxa se veselijo gostovanja v Obsotelju. »Čestital bi Dobovcu za evropsko sezono,« med drugim pove trener Škofjotov Damir Pertič, ki je na zadnjih štirih tekmah zbrala kar tri remije, skupaj v tej sezoni že šest. Zagotovo pa bodo skušali tudi danes izkoristiti vsako še tako majhno malenkost, da ponagajajo Dobovcu.

Tekma sezone

Sedmi in deveti klub 1. SFL se bosta udarila v Dobrepolju. Domačini imajo pet točk, gostje osem.
»Pripravljeni smo na boj! Menimo, da je to kar tekma sezone. Če bosta naša energija in pristop prava, potem bomo zmagali. Ne sme pa se zgoditi kot npr. proti KMN Meteorplastu, ko smo odlično odigrali prvih deset minut, povedli 1:0 in v glavi mislili, da bo na koncu kar 4:0 za nas,« pa pred tekmo proti Dobrepolju pove trener ekipe ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki pravi, da bo tekma domače ekipe, ki igra precej po navdihu, medtem ko so, tako Ceglar, gostje precej bolj uigrani.

V 1. SFL Dobrepolje Mlinš še ni premagalo: tri tekme, tri zmage za ekipo iz Zasavja.

»Pred nocojšnjo tekmo smo oslabljeni, trije ključni igralci nam manjkajo,« pa sporoča Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. »Vsem pa meni, da imamo svoje kvalitete, čeprav so se nam na koncu leta nakopičile težave. V domači dvorani nikomur ne priznamo, da je boljši od nas. S pomočjo polnih tribun nas zanima zmaga!« je jasen Kaljevič, ki se nadeja, da bo iz ekip iztisnil vse, kar premore, od navdiha do borbe, kot doda Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/RV

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 03.08.2022 | 1. SFL
  V novi sezoni enota treninga več
  Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA