10.12.2021 | 1. SFL
Zadnji v letu 2021

Pred prvoligaši je še zadnji krog v koledarskem letu 2021. Na sporedu je 13. krog. Dobovec se po koncu evropske poti v domače loge vrača s tekmo proti FC Bronx, na Ptuju se bosta merila FC Hiša daril Ptuj in FK Siliko, Oplast gosti KMN Meteorplast Šic bar, medtem ko Dobrepolje doma gosti ŠD Mlinše. Prosta je ekipa FC Litija.

1. SFL, 13. krog, 10.12.
FK Dobovec – FC Bronx Škofije (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobrepolje – ŠD Mlinše (20.00)

Oslabljeni Oplast čaka razigrani KMN Meteorplast Šic bar

Peti in šesti klub 1. SFL se bosta pomerila v Kobaridu, kamor prihaja KMN Meteorplast Šic Bar, ki se je tokrat odločil, da na dolgo pot odide kar z avtobusom. »V dobrem stanju smo, vzdušje je dobro, igralci zagnani, marljivi in delavni. Zaradi bolezni smo ostali brez kapetana Škergeta, ostali smo vsi zbrani,« pove vodja ekipe Tomislav Novak, ki se ozre na prvo medsebojno tekmo letos – 8:2 je bilo v Ljutomeru za domačine. »Na začetku smo izkoristili svoje priložnosti. Danes nas čaka povsem drugačen Oplast, ki bo doma naredil vse za zmago,« pove Novak.

Oplast je zaradi kazni brez trenerja Mateja Kavčiča, počivata tudi Vanč Florjančič in Rok Bešter.
»To bo ena najtežjih tekem za nas. KMN Meteorplast Šic bar je neugodna ekipa, težko jih »prebereš«. Ne igrajo nič takega, a hkrati vse. Tudi klasičnega sidraša nimajo, dobri in nevarni so streli od daleč. Precej žog tudi ukradejo,« opozarja domači trener Kavčič, ki ga danes na klopi menja njegov pomočnik Borut Čopi.

Za 3. mesto po rednem delu

Tretji in četrti klub 1. SFL se merita na Ptuju, kjer bo obračun ranjenih levov – v zadnjem krogu so Ptujčani »le« remizirali na gostovanju na Obali, med tem ko je Siliko doživel visok domači poraz proti Oplastu. »Proti Bronxu je bil prvi polčas dober, nadaljevanje katastrofa, zato le točka. Imamo tudi težave s poškodbami, a nič ne de, ni predaje,« pove trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se veseli današnje tekme. »Naša prednost je zagotovo domač teren, to moramo pokazati in potrditi s pristopom in energijo. To moramo dobiti in zmagati,« je jasen Grdović, ki se zaveda, da bo ta tekma verjetno odločala tudi o temu, kdo bo na koncu rednega dela 3. ekipa. »Siliku šteje verjetno že remi,« navrže Grdović, ki je vesel, ker se v ekipo vrača Nik Jelić. Upa pa, da bo lahko pomagal tudi Tilen Gajser, ki je pred tednom dni dobil močan udarec v nogo na tekmi v Kopru.

Siliko je pred tednom dni priznal doma premoč Oplastu. Kljub nekoliko slabšim igram v zadnjem času ima Siliko še vedno 21 točk in je na 3. mestu. »Smo v malce čudni fazi. Ne igramo dobro, a to je realnost. Smo mlada ekipa,« pravi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki se zaveda, da jih na Ptuju čaka zahtevna tekma.
»To je tekma, ki odloča, kdo bo po rednem delu na 3. mestu. Po drugi strani ima Ptuj podobne težave kot mi. Še vedno pa so dobra ekipa z dobrim trenerjem. Ne bo nam lahko,« priznava Simeunovič, ki doda, da so ta teden nekoliko slabše trenirali.

Po koncu lige prvakov

Dobovec se po ligi prvakov vrača v 1. SFL, za konec leta 2021 pa tekma z Bronxi. »Liga prvakov je za nami, bistveno je, da se ekipa spet regenerira po vseh naporih, ki smo jih imeli. Tudi poškodbe nas niso obšle. Zdaj treniramo dalje. Verjamem pa, da nam je liga prvakov dovolj odprla oči, kaj moramo delati boljše. Na temelju teh izkušenj pričakujem, da te izkušnje igralci izkoristijo in da to uporabimo v 1. SFL,« uvodoma pove trener Dobovca Kujtim Morina, ki dodaja še tole na temo Bronxov: »Cenimo in spoštujemo to ekipo in trenerja Damirja Pertiča, ki sodijo višje, kot pa so sedaj. Plačujejo pa davek neizkušenosti.« Morina poudari, da jih zanima nova zmaga, potem zaslužen počitek, sanacija vseh poškodb, potem pa nadaljevanje dela. »Da se vrnemo spet na treninge lačni in željni dokazovanja!« sklene Morina. V taboru Bronxa se veselijo gostovanja v Obsotelju. »Čestital bi Dobovcu za evropsko sezono,« med drugim pove trener Škofjotov Damir Pertič, ki je na zadnjih štirih tekmah zbrala kar tri remije, skupaj v tej sezoni že šest. Zagotovo pa bodo skušali tudi danes izkoristiti vsako še tako majhno malenkost, da ponagajajo Dobovcu.

Tekma sezone

Sedmi in deveti klub 1. SFL se bosta udarila v Dobrepolju. Domačini imajo pet točk, gostje osem.
»Pripravljeni smo na boj! Menimo, da je to kar tekma sezone. Če bosta naša energija in pristop prava, potem bomo zmagali. Ne sme pa se zgoditi kot npr. proti KMN Meteorplastu, ko smo odlično odigrali prvih deset minut, povedli 1:0 in v glavi mislili, da bo na koncu kar 4:0 za nas,« pa pred tekmo proti Dobrepolju pove trener ekipe ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki pravi, da bo tekma domače ekipe, ki igra precej po navdihu, medtem ko so, tako Ceglar, gostje precej bolj uigrani.

V 1. SFL Dobrepolje Mlinš še ni premagalo: tri tekme, tri zmage za ekipo iz Zasavja.

»Pred nocojšnjo tekmo smo oslabljeni, trije ključni igralci nam manjkajo,« pa sporoča Dani Kaljevič, trener Dobrepolja. »Vsem pa meni, da imamo svoje kvalitete, čeprav so se nam na koncu leta nakopičile težave. V domači dvorani nikomur ne priznamo, da je boljši od nas. S pomočjo polnih tribun nas zanima zmaga!« je jasen Kaljevič, ki se nadeja, da bo iz ekip iztisnil vse, kar premore, od navdiha do borbe, kot doda Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/RV

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA