04.11.2021 | 2. SNL
Zadnji krog prve polovice prvenstva, sosedski dvoboj v Brežicah

Drugoligaši s prvim novembrskim koncem tedna zaključujejo uvodno polovico letošnjega prvenstva. Vodilni Triglav bo v soboto gostoval pri Iliriji, Gorica pa se bo pred kamerami Sportkluba udarila z Rudarjem. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali nedeljski sosedski obračun Brežic in Krškega.

Petek, ob 18.00: KRKA - PRIMORJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Zadnji krog prve polovice drugoligaške prvenstva bosta s petkovo tekmo odprli ekipi Krke in Primorja. Novomeščani se na zelenice vračajo po dvotedenskem premoru, saj so v minulem vikendu ostali brez gostovanja na Ptuju. Dolenjci so krog prej prekinili zmagovalni post, z golom Stefana Stevanovića so na domačem igrišču premagali Dobljane. Krki je lani pripadel tudi edini medsebojni obračun s Primorjem, farmacevti so v Ajdovščini zabili tri zadetke. Sinovi burje so izgubili tudi zadnjo odigrano tekmo, severnoprimorski derbi pred 1100 gledalci po najstrožji kazni Etiena Velikonje pripadel Gorici. Ajdovci se lahko tolažijo z dejstvo, da so si pripravili nekaj izrazitih priložnosti, s 23 točkami pa ostajajo visoko na lestvici in dihajo za ovratnik tretjega Fužinarja.

 

Sobota, ob 14.00: FUŽINAR VZAJEMCI - VITANEST BILJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Jakov Katuša, Matevž Turkuš in Miha Vidmar (Fužinar) ter Tine Koron in Luka Žižmond (Bilje)

Ravenčani bodo tretje mesto branili na igrišču v Črni na Koroškem. Na Koroško v soboto prihajajo Biljenci, ki so se po nekajtedenskem čakanju razveselili četrte zmage v letošnjem prvenstvu. V Dolinci so padli Brežičani, mrežo gostov iz Posavja sta zatresla Thomas Breganti in Tine Koron, ki pa v 15. krogu nima pravice nastopa. Prepoved igranja srečanja bo odslužil tudi Luka Žižmond, še dalje pa je seznam odsotnih nogometašev Fužinarja. Ob Mihaelu Bukovcu bodo ekipo s tribune spremljali tudi Jakov Katuša, Matevž Turkuš in Miha Vidmar. Ravenčani se v zadnjem obdobju veliko bolje znajdejo na Koroškem, saj so po Ajdovščini klonili še v Kranju, na šestih domačih pa še niso oddali točke. Se bo niz nadaljeval tudi v obračunu z Biljenci?

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Milan Đajić (Ilirija)

Prvouvrščeni Triglav bo nove točke napadal v prestolnici, v Šiški se bo meril z Ilirijo. Ljubljanačni se v spopad z vodilno ekipo 2. SNL podajajo z dobro popotnico, saj so pred dnevi poln izplen odnesli iz Velenja. Zeleno-beli so se s tretjo zmago povzpeli na 12. mesto, a skupina ekip v spodnjem delu lestvice ostaja tesno skupaj. Tudi zato se ljubljanska četa ne more sprostiti, zagotovo pa ji v obračunu z vodilnimi Kranjčani ne bo manjkalo motiva. Po odsluženi kazni se v ljubljansko zasedbo vrača Elvis Džafić, nekdanji vratar Triglava, bodo pa domači pogrešali izkušenega Milana Đajića, še enega bivšega orla. Gorenjci so se po remiju v Brežicah razveselili nove zmage, že 11. v aktualni sezoni, z zadetkoma Luke Brkića in Andreja Pavlovića so strli odpor Fužinarja. Kakšen bo razplet prve medsebojne tekme z Ilirijo?

 

Sobota, ob 14.00: ROGAŠKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Anže Jerič 
Prepoved igranja: Alen Ploj (Rogaška)

V Rogaški Slatini se bosta pomerili zasedbi, ki v zadnjih tednih pogrešata zmage. Rogaška je v Dobu vknjižila še četrto zaporedno ničlo in izgubila Alena Ploja, črno-beli pa so s sedmim porazom sezone zdrsnili na osmo mesto. Še nižje na ligaški razpredelnici najdemo zasedbo ptujske Drave. Kurenti so se zadnje zmage veselili v četrtem krogu 2. SNL, ko so bili uspešni v Dobu, na naslednjih osmih tekmah pa so iztržili le še točko, v 12. krogu so se brez zadetkov razšli z Ilirijo. Tako ne čudi, da so Ptujčani tik nad zadnjim mestom, ki ga s točko manj zasedajo Brežice. Trenutna forma modrih je popolna neznanka, saj je ekipa Drave izpustila zadnji preizkušnji z Gorico in Krko. Sobotna nasprotnika sta se v 2. SNL srečala petkrat, v obračunu štajerskih klubov pa še nismo dočakali remija. Z zmago več so uspešnejši Ptujčani.

 

Sobota, ob 14.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ROLTEK DOB
Sodnik: Damjan Novarlič
Prepoved igranja: /

Severnoprimorski derbi je pripadel Goričanom, v prekmurskem pa so se veselili Lendavčani. Nafta je na domačem igrišču prekinila pozitivno serijo Beltinčanov, ki so klonili prvič po šestih tekmah neporaženosti. Četa Damjana Gajserja je nabrala že šest neodločenih izidov - toliko jih imajo le še Dekančani -, Beltinci pa se še s štirimi zmagami nahajajo na vrhu spodnje polovice lestvice. Osma Rogaška beži zgolj za točko, Prekmurci pa jo lahko z nekaj sreče prehitijo že v soboto, ko bodo na domači zelenici gostili Dob. Gostje na levem bregu reke Mure ne bodo smeli računati na navodila trenerja Jerneja Javornika, bodo pa v Beltincih zaigrali s pozitivno popotnico. Modri so po treh zaporednih porazih tesno, z izidom 2:1, premagali Rogaško. Štajersko mrežo sta zatresla Jaka Kasnik in Jošt Pišek.

 

Sobota, ob 16.00: GORICA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Darko Hrka (Gorica)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Sobotni spored 15. kroga drugoligaškega prvenstva bosta pred kamerami Sportkluba zaprla Gorica in Rudar. Nekdanja prvoligaša se želita čimprej vrniti med najboljše slovenske klube, po dobri polovici sezone pa bolje kaže Primorcem. Goričani po slavju na severnoprimorskem derbiju v Ajdovščini, ki ga je z bele točke odločil Etien Velikonja, ostajajo za petami vodilnega Triglava. Kranjčani imajo z dvema tekmama več štiri točke prednosti. Velenjčani na drugi strani ne uspejo povezati niza uspešnih predstav, po dveh zmagah so zabeležili dva poraza. Po Fužinarju je velenjsko četo presenetila še Ilirija, ki se je zmage veselila kar sredi Šaleške doline. Knapi so tako zdrsnili na sedmo mesto, tudi v soboto pa jih čaka zahtevna preizkušnja, saj se Gorica ponaša z najtrdnejšo obrambo lige. Uroš Likar je klonil sedemkrat, bo nepremagan tudi po prvem drugoligaškem spopadu tradicionalnih prvoligašev?

 

Nedelja, ob 14.00: JADRAN DEKANI - NAFTA 1903
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

V nedeljo bosta odigrani še dve tekmi, prva v Dekanih. Jadran bo pričakal ekipo Nafte, ki se počasi, a vztrajno vzpenja po drugoligaški lestvici. Lendavčani so na zadnjih štirih tekmah osvojili deset točk, v petkovem večeru pa so dobili tudi prekmurski derbi z Beltinci. V korist najvzhodnejšega člana 2. SNL ga je odločil Nermin Haljeta. Celjan je drugi strelec prekmurskega kluba, ki se tudi po poletni prenovi moštva ponaša z najučinkovitejšim napadom lige. Modri iz Lendave so doslej dosegli 31 zadetkov, dva več kot Kranjčani. Moč lendavskega napada so na svoji koži že spoznali tudi Dekančani, saj so lani oktobra klonili kar osemkrat. Tudi sicer je Nafta dobila vseh šest medsebojnih tekem, še več, Dekančani so zmogli zgolj en zadetek. Se bo to spremenilo v nedeljo? Primorci se bodo pobirali po tesnem porazu v Krškem.

 

Nedelja, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - KRŠKO
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Andraž Ruedl (Brežice)
Neposredni prenos: NZS.si

Petnajsti krog 2. SNL bosta z večerno nedeljsko tekmo sklenili ekipi Brežic in Krškega. Posavski obračun si bo moč ogledati v prenosu na spletni strani NZS, v boljše položaju pa ga pričakujejo gostje iz Krškega. Zeleni so doslej nabrali 13 točk, kar zadostuje zgolj za 13. mesto, so pa svojo samozavest okrepili v zadnjem krogu. Na zelenici Stadiona Matija Gubec je z 2:1 klonil Jadran, Dekančane je z dvema goloma pokopal mladi Žan Baskera. Posojeni član Olimpije bo nevaren tudi za gol Brežic, ki s sedmimi točkami na dnu razpredelnice. Ekipa Iztoka Kapušina, ki je v preteklosti deloval tudi v Krškem, remija z vodilnimi Kranjčani ni uspela nadgraditi v Biljah, kjer je prejela dva zadetka in se podpisala še pod deveti poraz. Soseda sta se v 2. SNL pomerila zgolj dvakrat, edini dvoboj v lanski sezoni ni dal zmagovalca, leto prej so se minimalne zmage veselili Krčane.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA