26.01.2024 | 1. SFL
Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL

V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

1.SFL, 15. krog, 26.1.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – THE Nutrition Extrem (20.30)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)

Plejada reprezentantov U21

Ekipi KMN Meteorplast Šic bar in The Nutrition Extrem sta doslej v sezoni 2023/24 odigrali tri tekme. V pokalu so slavili Ljutomerčani (5:4), prvenstvena obračuna pa sta se končala z neodločenima rezultatoma (6:6 in 4:4).
"Sigurno bo spet težka tekma. Upam, da bomo tokrat bolje odigrali v obrambi, ker v napadu nekaj damo, zabijemo zadetke. Tepejo nas zadetki, ki jih prejmemo zaradi slabše igre v obrambi," je pred petkovim dvobojem napovedal Rok Šnofl. Ekipa trenerja Roberta Grdovića bo igrala brez Tilna Rajterja in Alena Ruisa. V ljutomersko ekipo se vrača Lovro Trdin, ki je zaradi poškodbe manjkal dva meseca in je v tem tednu opravil prva dva treninga.

Tekma bo zanimiva in kot ostale tri ogleda vredna tudi zavoljo mladih reprezentantov iz reprezentance U21. Ljutomerčani premorejo Luko Lovreca in Vida Kosa, gostje iz Sodražice Nika Ambrožiča, Anžeta Žlindro, Andraža Gregoriča, Miho Čopa in Luko Čopa. Slednji bo petkovo tekmo izpustil, saj se je na Portugalskem poškodoval, zato trener Nik Jelič, ki vodi The Nutrition Extrem, nanj ne bo mogel računati.

Še drugič v tem tednu

V Rogaški Slatini bo pri Dobovcu gostoval KMN Bronx Škofije. Ekipi sta pred tremi dnevi na Škofijah merili v preloženi tekmi 10. kroga, Dobovec je zmagal 4:1. „Dolgo časa sem že v futsalu, a takega ritma tekem petek-torek še nisem imel. Kljub temu smo uspeli vse dosedanje tekme rešiti v našo korist. Se pa čuti nekaj utrujenosti pri moji ekipi. V petek nas spet čaka Bronx, proti kateremu želim, da pokažemo resno in odgovorno igro, da prenesemo dobro delo s treninga na tekmo,“ tekmo z Bronxi napoveduje trener Kujtim Morina.

Gostje, vodi jih trener Nebojša Vajič, prihajajo v Rogaško Slatino tudi brez kaznovanih Žige Kneževiča Mraka in Davorja Stanišiča.

„Precej težko bo ponoviti torkovo tekmo proti Dobovcu. Ne gremo v Rogaško Slatino z belo zastavo, a na pot odhajamo kar brez petih ključnih igralcev,“ pove trener Vajič.

Podaljšali si serijo

V Sevnici se bosta pomerila 4. in 5. klub 1. SFL. Sevnica in Oplast sta pri 19 točkah, v tej sezoni so Sevničani dobili obe medsebojni tekmi, sicer zadnje tri. Sevnica prihaja na tekmo po visokem porazu proti Siliku, Oplast pa z dvema remijema in dobro igro proti Dobovcu. „Verjetno nas bo nekaj več na tekmi,“ uvodoma pove trener Sevnice Matej Zakšek.

„Pripravili smo se na Oplast, vmes smo odigrali tudi pripravljalno tekmo z Mlinšami,“ Zakšek opiše pripravo na tekmo, v isti sapi pa dodaja:

„Prejšnji petek smo proti Siliku doživeli streznitev, odigrali smo katastrofalno, bilo je preveč napak,“ opozarja Zakšek, ki pričakuje od svojih igralcev, da pokažejo danes tisto, kar jih krasi v tej sezoni: čvrsta obramba in odgovorna igra.

„Zadnje tri tekme proti Oplastu smo dobili, a vsaka tekma je zgodba zase. Predvsem želim, da odigramo resno in odgovorno,“ zaključi strateg Sevnice.

Oplast prihaja v Sevnico brez Nejca Kovačiča, ki je s sedmimi goli skupaj z Markom Mohoričem prvi strelec ekipe iz Kobarida.

Skupaj proti Portugalski, danes tekmeca

Na Vrhniki se bosta merila FK Siliko in FK Dobrepolje, glavna trenerja ekip Mile Simeunovič in Dani Kaljevič, pa sta ta teden uspešno delovala v reprezentanci U21, ki je navdušila proti Portugalski.

„Zdaj bo treba preklopiti. Pred nami je tekma proti Dobrepolju, s katerim se poznamo v dušo. Ko me ni bilo, je ekipa nadaljevala s treningi. Verjamem, da smo v dobrem ritmu in da pokažemo nekaj tega, kar smo odigrali proti Sevnici. Vem, da ne bo enostavno, a bomo naredili vse, da vknjižimo nove tri točke,“ je jasen Mile Simeunovič. Siliko bo igral brez kaznovanega dvojca Nejc Berzelak&Marko Bjelčevič.

„Ekipa je cel teden dobro trenirala in se pripravljala na današnjo tekmo. Igrali bomo proti Siliku, ki igra najboljši futsal v ligi. Ohrabreni z dobrimi igrami v zadnjih kolih odhajamo na tekmo. Se pa tudi zavedamo, da vsega Siliku ne bomo morali preprečiti, ker imamo za to premalo kvalitete. Bomo pa skušali odigrati po najboljših močeh,“ napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec vodi, Dobrepolje prvič premagalo KMN Meteorplast
  Aktualni državni prvak Dobovec je slavil zmago v Sevnici (5:1), ob porazu Silika v Kobaridu (6:3) pa se je Dobovec spet zavihtel na vrh. V derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice so tri točke ostale v Sodražici (2:0), FK Dobrepolje pa je v 10. medsebojni tekmi prvič porazilo KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Sodražici
  Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.

DELI NA