31.03.2023 | 1. SŽNL
Začenja se zadnja tretjina sezone

S tekmami 15. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje državno prvenstvo članic vstopa v zadnjo tretjino. Sobota prinaša dve tekmi v Ljubljani in obračun v Radomljah. Najboljše štiri ekipe po 14. krogu tvorijo zgornji del in se bodo po dvakrat pomerile med sabo v naslednjih šestih krogih. Ekipe spodnjega dela, tri ekipe, pa med sabo.

SŽNL, 15. krog, 1.4.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.00)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (19.00)

Vrstni red lige za prvaka:
ŽNK Mura Nona 39
ŽNK Olimpija Ljubljana 31
ŽNK Ljubljana 27
ŽNK Radomlje Medex 22

Ljubljanski derbi

V Ljubljani se bosta ob 12. uri pomerili ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana, 3. in 2. ekipa lige. To bo šesta medsebojna tekma, vseh poprejšnjih pet je dobila Olimpija.

„Pričakujemo težko tekmo. Olimpijo poznamo, imajo nekaj odličnih posameznic, na katere bomo morali biti še posebej pozorni. Kot sem že omenila, ekipa dobro trenira, sedaj je čas, da vse to prenesemo na tekme. Vedno nas zanima samo zmaga, na koncu bi bili verjetno zadovoljni tudi z neodločenim izidom, po preteklih izkušnjah pa lahko rečem, da nas bi poraz samo še bolj povezal. Zato si želim, da punce igrajo sproščeno, a hkrati odgovorno in na zmago,“ svojo napoved strne trenerka Ljubljane Urška Žganec.

„Dobro delamo, gremo iz tekme do tekme,“ pa pove Zlatko Gabor, trener Olimpije. „Vemo, kakšen cilj smo si zadali: do konca sezone želimo zmagati na vsaki tekmi. Nova priložnost bo že v soboto, ko gostujemo pri dobri in kvalitetni ekipi Ljubljane. Tekmice cenimo, a naš cilj je jasen,“ pove Gabor, ki se po derbiju in zmagi proti Radomljam zaveda, da ima ekipa še precej rezerv.

„Menim, da imamo še 50 odstotkov rezerv. Zato sem prepričan, da lahko nekaj od tega pokažemo že proti Ljubljani. Zavedamo se, da so noge še malce težke, trdo smo trenirali, zadnjič smo šli z umetne trave na naravno. Vse to ima svoj vpliv. A kot sem poudaril, naš cilj je jasen,“ optimistično zre trener Gabor v končnico prvenstva.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

Derbi v Radomljah

ŽNK Mura Nona odhaja na gostovanje v Radomlje, to bo že 32. medsebojna tekma teh dveh ekip. 30 so jih dobile Pomurke, ena tekma se je končala z remijem. „Veselimo se močnih tekem,“ pa v zadnji del sezone pogleduje trener Mure Amir Karič. „Komaj čakamo tekmo proti Radomljam, ki so dobra, mlada ekipa. Predvsem si želim, da popravimo vtis s prve tekme v spomladanskem delu, ko nismo najboljše igrali. Predvsem ni bilo na nivoju odigravanje v zadnji liniji, saj punce niso bile pri stvari. Na treningu precej treniramo izpeljave. Nekaj napak je bilo tudi v obrambi, predvsem vratarke. Takih golov si ne smemo dovoliti,“ se je Amir Karič ozrl na zadnjo medsebojno tekmo – 2:3 je bilo za Pomurke. „Smo v vlogi favorita, imamo najbolj kvalitetno ekipo v ligi. Premalo pa je to imeti na papirju, ampak je treba to potrditi na papirju,“ odločno zaključi Amir Karič.

„Pred nami je nova tekma, prihajamo v kolesje derbijev. Do konca spomladi bo tako. Kot sem pa že rekel: na zadnjih tekmah smo dobili potrebno potrditev: da enostavno zmoremo igrati tudi z najboljšimi v ligi,“ pa trener Radomljank Aljaž Gornik ne skriva navdušenja nad formatom lige in sobotno tekmo, ko bi radi stopili še korak bližje vodilnemu dvojcu.

„Zadnji rezultati in igra nas navdajajo z optimizmom, punce so dobile dodaten motiv in zagon,“ nadaljuje Gornik, ki se zaveda, da jih v soboto čaka zahtevno delo. „Pri nas je tako, da bolj izhajamo iz sebe kot pa tekmic. Trdim pa, da imamo največ rezerv v zaključku napada. Premalo smo nevarni za gol, premalokrat se odločamo za zaključek. Pri Muri pa je tako, da imajo nekaj fantastičnih igralk, prednjačita Špela Kolbl in Kaja Korošec. Če ju ustavimo, potem se tudi igra Mure zatrese,“ nadaljuje Gornik, ki si želi, da ekipa vnovič deluje na visokih obratih, kot je letos že dvakrat.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

V spodnjem domu pa bo na sporedu tekma med krimovkami in Ajdovkami.

„Nestrpno pričakujemo sobotno tekmo, punce so željne igre in dokazovanja. Na sobotni tekmi lahko odkrito povem, da pričakujemo prve točke v sezoni! Kader sedaj premore dovolj kvalitete, da lahko lovimo točke na vseh prihajajočih tekmah v drugem delu sezone. Dekleta so pokazale veliko dobrega v zadnjih mesecih, tako da lahko samozavestno pristopijo sobotnemu obračunu na Kodeljevem. Sicer bomo pogrešali nekaj igralk, poleg prve vratarke smo poslali nekaj igralk na kadetsko tekmo, saj bo ta prav tako odigrana v soboto. Definitivno pa to ne spremeni našega cilja in pričakovanj, katerega imamo do sobotne tekme,“ trener krimovk Žiga Grgasovič napove derbi začelja.

„S Krimom smo letos dvakrat že igrali in obakrat zmagali. Tokrat pričakujem veliko težjo tekmo, saj so se Krimovke pozimi nekoliko okrepilo, ena izmed okrepitev je Julija Poplašen, ki se je nogometno izobrazila v našem klubu. Taktično se bomo nekoliko drugače pripravili kot v prejšnjih dveh tekmah, kako točno, pa naj ostane skrivnost. Prav tako bom sam nekoliko spremenil samo pripravo na tekmo, nekako še iščem nek pravi način kako dekletom dati hkrati dovolj motivacije, odgovornosti, zabave na igrišču. Večkrat se nam je že zgodilo, da smo na tekmah proti nasprotnikom, s katerimi se lahko enakovredno kosamo, na koncu pregoreli v preveliki želji, saj smo si naložili preveliko breme pričakovanj. Upam in verjamem, da bo v soboto drugače!“ pa napoved zaključitrener Ajdovk Jan Polanc.

Ekipi se bosta pomerili na jubilejni 20. medsebojni tekmi: 14 jih je dobil Krim, pet Ajdovke.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA