31.03.2023 | 1. SŽNL
Začenja se zadnja tretjina sezone

S tekmami 15. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje državno prvenstvo članic vstopa v zadnjo tretjino. Sobota prinaša dve tekmi v Ljubljani in obračun v Radomljah. Najboljše štiri ekipe po 14. krogu tvorijo zgornji del in se bodo po dvakrat pomerile med sabo v naslednjih šestih krogih. Ekipe spodnjega dela, tri ekipe, pa med sabo.

SŽNL, 15. krog, 1.4.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.00)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (16.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (19.00)

Vrstni red lige za prvaka:
ŽNK Mura Nona 39
ŽNK Olimpija Ljubljana 31
ŽNK Ljubljana 27
ŽNK Radomlje Medex 22

Ljubljanski derbi

V Ljubljani se bosta ob 12. uri pomerili ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana, 3. in 2. ekipa lige. To bo šesta medsebojna tekma, vseh poprejšnjih pet je dobila Olimpija.

„Pričakujemo težko tekmo. Olimpijo poznamo, imajo nekaj odličnih posameznic, na katere bomo morali biti še posebej pozorni. Kot sem že omenila, ekipa dobro trenira, sedaj je čas, da vse to prenesemo na tekme. Vedno nas zanima samo zmaga, na koncu bi bili verjetno zadovoljni tudi z neodločenim izidom, po preteklih izkušnjah pa lahko rečem, da nas bi poraz samo še bolj povezal. Zato si želim, da punce igrajo sproščeno, a hkrati odgovorno in na zmago,“ svojo napoved strne trenerka Ljubljane Urška Žganec.

„Dobro delamo, gremo iz tekme do tekme,“ pa pove Zlatko Gabor, trener Olimpije. „Vemo, kakšen cilj smo si zadali: do konca sezone želimo zmagati na vsaki tekmi. Nova priložnost bo že v soboto, ko gostujemo pri dobri in kvalitetni ekipi Ljubljane. Tekmice cenimo, a naš cilj je jasen,“ pove Gabor, ki se po derbiju in zmagi proti Radomljam zaveda, da ima ekipa še precej rezerv.

„Menim, da imamo še 50 odstotkov rezerv. Zato sem prepričan, da lahko nekaj od tega pokažemo že proti Ljubljani. Zavedamo se, da so noge še malce težke, trdo smo trenirali, zadnjič smo šli z umetne trave na naravno. Vse to ima svoj vpliv. A kot sem poudaril, naš cilj je jasen,“ optimistično zre trener Gabor v končnico prvenstva.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

Derbi v Radomljah

ŽNK Mura Nona odhaja na gostovanje v Radomlje, to bo že 32. medsebojna tekma teh dveh ekip. 30 so jih dobile Pomurke, ena tekma se je končala z remijem. „Veselimo se močnih tekem,“ pa v zadnji del sezone pogleduje trener Mure Amir Karič. „Komaj čakamo tekmo proti Radomljam, ki so dobra, mlada ekipa. Predvsem si želim, da popravimo vtis s prve tekme v spomladanskem delu, ko nismo najboljše igrali. Predvsem ni bilo na nivoju odigravanje v zadnji liniji, saj punce niso bile pri stvari. Na treningu precej treniramo izpeljave. Nekaj napak je bilo tudi v obrambi, predvsem vratarke. Takih golov si ne smemo dovoliti,“ se je Amir Karič ozrl na zadnjo medsebojno tekmo – 2:3 je bilo za Pomurke. „Smo v vlogi favorita, imamo najbolj kvalitetno ekipo v ligi. Premalo pa je to imeti na papirju, ampak je treba to potrditi na papirju,“ odločno zaključi Amir Karič.

„Pred nami je nova tekma, prihajamo v kolesje derbijev. Do konca spomladi bo tako. Kot sem pa že rekel: na zadnjih tekmah smo dobili potrebno potrditev: da enostavno zmoremo igrati tudi z najboljšimi v ligi,“ pa trener Radomljank Aljaž Gornik ne skriva navdušenja nad formatom lige in sobotno tekmo, ko bi radi stopili še korak bližje vodilnemu dvojcu.

„Zadnji rezultati in igra nas navdajajo z optimizmom, punce so dobile dodaten motiv in zagon,“ nadaljuje Gornik, ki se zaveda, da jih v soboto čaka zahtevno delo. „Pri nas je tako, da bolj izhajamo iz sebe kot pa tekmic. Trdim pa, da imamo največ rezerv v zaključku napada. Premalo smo nevarni za gol, premalokrat se odločamo za zaključek. Pri Muri pa je tako, da imajo nekaj fantastičnih igralk, prednjačita Špela Kolbl in Kaja Korošec. Če ju ustavimo, potem se tudi igra Mure zatrese,“ nadaljuje Gornik, ki si želi, da ekipa vnovič deluje na visokih obratih, kot je letos že dvakrat.

Ob tem ne pozabimo: ekipi sta tekmeca tudi v ženskem pokalu, kjer se bosta med sabo pomerili v polfinalu.

V spodnjem domu pa bo na sporedu tekma med krimovkami in Ajdovkami.

„Nestrpno pričakujemo sobotno tekmo, punce so željne igre in dokazovanja. Na sobotni tekmi lahko odkrito povem, da pričakujemo prve točke v sezoni! Kader sedaj premore dovolj kvalitete, da lahko lovimo točke na vseh prihajajočih tekmah v drugem delu sezone. Dekleta so pokazale veliko dobrega v zadnjih mesecih, tako da lahko samozavestno pristopijo sobotnemu obračunu na Kodeljevem. Sicer bomo pogrešali nekaj igralk, poleg prve vratarke smo poslali nekaj igralk na kadetsko tekmo, saj bo ta prav tako odigrana v soboto. Definitivno pa to ne spremeni našega cilja in pričakovanj, katerega imamo do sobotne tekme,“ trener krimovk Žiga Grgasovič napove derbi začelja.

„S Krimom smo letos dvakrat že igrali in obakrat zmagali. Tokrat pričakujem veliko težjo tekmo, saj so se Krimovke pozimi nekoliko okrepilo, ena izmed okrepitev je Julija Poplašen, ki se je nogometno izobrazila v našem klubu. Taktično se bomo nekoliko drugače pripravili kot v prejšnjih dveh tekmah, kako točno, pa naj ostane skrivnost. Prav tako bom sam nekoliko spremenil samo pripravo na tekmo, nekako še iščem nek pravi način kako dekletom dati hkrati dovolj motivacije, odgovornosti, zabave na igrišču. Večkrat se nam je že zgodilo, da smo na tekmah proti nasprotnikom, s katerimi se lahko enakovredno kosamo, na koncu pregoreli v preveliki želji, saj smo si naložili preveliko breme pričakovanj. Upam in verjamem, da bo v soboto drugače!“ pa napoved zaključitrener Ajdovk Jan Polanc.

Ekipi se bosta pomerili na jubilejni 20. medsebojni tekmi: 14 jih je dobil Krim, pet Ajdovke.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA