30.03.2023 | 1. SFL
Začenja se četrtfinale 1. SFL

V 1. SFL se v petek začenja končnica, četrtfinale 1. SFL. Uvodni tekmi v Ljutomeru in Kobaridu.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma:
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Za polfinale in obstanek oz. napredovanje

Direktno sta se po koncu rednega dela v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal, ki bosta v miru počakala na svoja dva tekmeca. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx. V dodatne kvalifikacije napreduje sedma ekipa rednega dela KMN Sevnica, ki se bo s KMN Kix Ajdovščina merila v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SFL, osma ekipa ŠD Mlinše se seli v 2. SFL. Iz 2. SFL v 1. SFL napreduje Športno društvo Extrem, prvak drugoligaške druščine.

V Ljutomeru

Tretja in šesta ekipa rednega dela, KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, serijo, napredovala bo ekipa, ki bo prej pri dveh zmagah, začenjata v Ljutomeru. Ekipi sta se dosedaj pomerili petkrat v 1. SFL, štiri tekme je dobil KMN Meteorplast, enkrat pa je bilo neodločeno. V tej sezoni so vse tri tekme dobili meteori, ki so slavili s 7:4, 7:1 in 4:0.

Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine. „V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo, kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,“ je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13 zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

„Želimo v polfinale,“ ambicij in želja ne skriva Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki je letos prvič v svoji zgodovini prišel v končnico 1. SFL in v finale pokala Terme Olimia. Dobrepoljci so se zadnjih 14 dni pripravljali na KMN Meteorplast, saj je bilo po porazu proti KMN Bronx jasno, da jih čakajo meteorji.

„V Ljutomer gremo z vsemi razpoložljivimi močmi in topovi. Dobro smo analizirali ekipo trenerja Roberta Grdovića. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost. Odhajamo k ekipi, ki ima izreden napadalni potencial. So ekipa, ki ima izjemno realizacijo. Ko pomerijo proti golu, je že skoraj gol! Ob tem pa jih krasi tudi izjemna tranzicija – ko ukradejo žogo v obrambi, so hitro v protinapadu. Vsi vemo, kdo so igralci Alen Ruis, Rok Šnofl in ostali,“ opozarja trener Kaljevič, ki pa postreže z mislimi, kako do uspeha.

„Ključna bo naša agresivnost v obrambi. Želim si, da igralci delo s treninga prenesejo na tekmo. V minulih krogih smo od njih prejeli 18 golov, bolj ali manj vse iz protinapadov. Vse to smo analizirali, v tekmo pa gremo s poudarkom na obrambi. Do uspeha bomo skušali na njihov način,“ dodaja Kaljevič.

V Dobrepolju sezono nadaljujejo brez Matevža Sodiča, ki ni več član kluba.

V Kobaridu

Primorski obračun, 4. in 5. po rednem delu, KMN Oplasta Kobarid in KMN Bronx Škofije, pa bo dal 4. polfinalista. Oboji ciljajo, da jim to uspe. A v polfinalu je prostor le za enega. Da sta ekipi resnično dokaj izenačeni, priča podatek, da so oboji zbrali po 26 točk v rednem delu. Zavoljo boljšega razmerja na medsebojnih tekmah (3:2 in 3:1 za Oplast, 7:1 za Bronx) je Oplast četrti, Bronx peti, Kobarid pa ima prednost domačega terena, zato se serija začenja v Posočju, nadaljuje pa na Obali.

Oplast je upal, da bo med štirimi v pokalu Terme Olimia, zdaj vse upe polagajo v 1. SFL, kjer so dosedaj opravili korektno in v skladu z načrti. Radi bi korak višje. Zadnjič so bili v polfinalu leta 2017.

„Zavedamo se svojih kvalitet, zavedamo se kvalitet Bronxa. Vem, da nas čaka zahtevno in izenačeno delo. Odločale bodo malenkosti. Tudi to, kdo bo v petek prvi zabil gol. Stremimo k temu, da bomo to mi. Potrudili se bomo,“ napoveduje Matej Kavčič, trener Oplasta.

„Bronx krasi energija, ki izhaja iz teh mladih fantov, svoje dodaja kapetan Nik Zajc, skupaj pa dobimo zanimivo ekipo, ki ima zanimive prekinitve in je tudi zelo agresivna. Se pa jim dogaja to, kar nam: precej nihajo,“ trener Kavčič doda še analizo tekmeca.

„Po petkovem porazu proti Sevnici smo bili razočarani. Ni nas bilo na tekmi. A s končnico se začenja novo prvenstvo, dobro in slabo iz rednega dela se pozabi. Zdaj pa se začenja najlepši del sezone za tiste, ki obožujemo končnico,“ pa tekmo v Kobaridu napove trener Damir Pertič.

„Obe tekmi v Kobaridu smo letos izgubili. Dejansko smo v gosteh letos zmagali le trikrat – dvakrat v Zagorju, enkrat pa v Sevnici. Zato bo tudi pred začetkom četrtfinalne serije pomembna, kar ključna, mentalna priprava. Brez popolne zbranosti od prve sekunde ne bo šlo. Želim si, da smo takoj po vožnji v Kobarid pravi. Da vidim prave noge že na ogrevanju. Lahko bi sicer na pot odhajali prej. A sam menim, da je vse to posledica mentalne priprave na tekmo. To se mora začeti že zjutraj, ko se zbudiš. Motivacija pa ne bi smela biti sporna,“ opozarja Damir Pertič.

„Prva tekma ni ključna, je pa pomembna. Vidim tudi, da je Oplast konsolidiral svoje vrste. Dodali so nekaj mladih, kar je dobro za slovenski futsal,“ nadaljuje trener škofjotov. V dresu gostov bo manjkal Žiga Mrak Kneževič, se pa vrača Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 06.06.2023 | 1. SFL
  Jelič ostaja na klopi ŠD Extrema
  V ŠD Extrem so zmagovito sklenili sezono 2022/2023. Postali so prvaki 2. SFL in se vrnili v 1. SFL. Vse to pa prinaša klubu nove izzive in nove priložnosti.
 • 30.05.2023 | 1. SFL
  Pred novo Futsal sezono 2023/2024
  S finalom 1. SFL se je sklenila futsal ligaška sezona, nova pa je pred vrati. Ob tej priložnosti je tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije pripravil prijavnico v futsal tekmovanja NZS za sezono 2023/24.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Dobovec do nove dvojne krone
  Dobovec je novi, stari državni prvak. Ekipa trenerja Kujtima Morine je pred polno dvorano v Rogaški Slatini še tretjič, tokrat s 7:0, v finalni seriji 28. sezone 1. SFL premagala vrhniški Siliko.
 • 26.05.2023 | 1. SFL
  Nov korak naprej pri usposabljanju futsal trenerjev
  Trenerska šola NZS prof. Branko Elsner je letos pripravila usposabljanje strokovnih kadrov za naziv Strokovni delavec 2 – športno treniranje – mali nogomet / futsal 2. stopnja Trener futsal UEFA B. Usposabljanje se je začelo 5. maja in se bo sklenilo 8.6.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Brez popuščanja kljub vodstvu v finalni seriji
  Domači FK Dobovec vodi 2:0 v finalni seriji proti Siliko. Domačini želijo v trokoraku končati finale, a se zavedajo, da bo to sila težko in da imajo tudi Vrhničani svojo računico.
 • 25.05.2023 | 1. SFL
  Odigrati najboljšo gostujočo tekmo sezone
  Vrhničani v finalni seriji 1. SFL  zaostajajo 0:2 v zmagah. A nič manj odločno ne odhajajo na gostovanje v Rogaško Slatino. Z željo, da serije ni konec in prihodnji teden vnovič napolnijo dvorano na Vrhniki, kot je to bilo na 2. tekmi. Tudi petkova tekma, 26.5., v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 23.05.2023 | 1. SFL
  Člani v 2. SFL, s selekcijo do srebra
  Redni del pa je na 8. mestu sklenila zasedba ŠD Mlinše, ki se tako poslavlja od 1. SFL. V sezoni so zbrali devet točk, premalo za nadaljevanje. Vknjižili so eno zmago, kar šest remijev in 13 porazov.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  KMN Meteorplast Šic bar osvojil bron, škofjoti četrti
  KMN Meteorplast Šic bar je po drugi zmagi proti KMN Bronx Škofije zasedel končno 3. mesto v 28. sezoni 1. SFL, škofjoti so zasedli 4. mesto. Po koncu tekme v Ljutomeru sta pokal in medalje podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal pri NZS, ter Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS.
 • 19.05.2023 | 1. SFL
  Pred kamerami za bron
  V petek, 19. maja 2023, bo v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana povratna tekma za končno 3. mesto državnega prvenstva v futsalu za člane. Merita se KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx. Tokratna tekma tudi v spletnen prenosu na www.futsal.si.
 • 18.05.2023 | 1. SFL
  Dobovcu loterija in vodstvo 2:0
  Dobovec je po 6-metrovkah slavil zmago na Vrhniki (5:6) in povedel v finalu 1.SFL z rezultatom 2:0 v zmagah. Tretja, morebitna tudi odločilna, tekma bo v petek, 26.5., v Rogaški Slatini.

DELI NA