30.03.2023 | 1. SFL
Začenja se četrtfinale 1. SFL

V 1. SFL se v petek začenja končnica, četrtfinale 1. SFL. Uvodni tekmi v Ljutomeru in Kobaridu.

1.SFL, četrtfinale, 1. tekma:
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Za polfinale in obstanek oz. napredovanje

Direktno sta se po koncu rednega dela v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal, ki bosta v miru počakala na svoja dva tekmeca. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx. V dodatne kvalifikacije napreduje sedma ekipa rednega dela KMN Sevnica, ki se bo s KMN Kix Ajdovščina merila v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SFL, osma ekipa ŠD Mlinše se seli v 2. SFL. Iz 2. SFL v 1. SFL napreduje Športno društvo Extrem, prvak drugoligaške druščine.

V Ljutomeru

Tretja in šesta ekipa rednega dela, KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje, serijo, napredovala bo ekipa, ki bo prej pri dveh zmagah, začenjata v Ljutomeru. Ekipi sta se dosedaj pomerili petkrat v 1. SFL, štiri tekme je dobil KMN Meteorplast, enkrat pa je bilo neodločeno. V tej sezoni so vse tri tekme dobili meteori, ki so slavili s 7:4, 7:1 in 4:0.

Trener domače ekipe Robert Grdović in njegov pomočnik Tomislav Novak imata po dolgem času na razpolago večje število igralcev, saj bosta tokrat manjkala le poškodovana Kristian Škerget in Tilen Rajter. Po odsluženi kazni se v kader vračata prvi strelec ekipe (17 zadetkov) Denis Kneževič in reprezentant Rok Šnofl, s kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu U19 pa se je vrnil Alen Ruis, ki je kot kapetan Slovenijo na turnirju v Moldaviji popeljal na prvenstvo stare celine. „V petek nas čaka najpomembnejša tekma v tej sezoni. Vemo, kaka ekipa je Dobrepolje. Dviguje se iz tekme v tekmo. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Na njih smo se dobro pripravili in gremo na zmago,“ je optimističen pred prvo tekmo končnice Aljaž Ruis, ki je s 13 zadetki tretji strelec ekipe. Pred njim sta le Kneževič in Aljaž Goznik (14).

„Želimo v polfinale,“ ambicij in želja ne skriva Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki je letos prvič v svoji zgodovini prišel v končnico 1. SFL in v finale pokala Terme Olimia. Dobrepoljci so se zadnjih 14 dni pripravljali na KMN Meteorplast, saj je bilo po porazu proti KMN Bronx jasno, da jih čakajo meteorji.

„V Ljutomer gremo z vsemi razpoložljivimi močmi in topovi. Dobro smo analizirali ekipo trenerja Roberta Grdovića. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost. Odhajamo k ekipi, ki ima izreden napadalni potencial. So ekipa, ki ima izjemno realizacijo. Ko pomerijo proti golu, je že skoraj gol! Ob tem pa jih krasi tudi izjemna tranzicija – ko ukradejo žogo v obrambi, so hitro v protinapadu. Vsi vemo, kdo so igralci Alen Ruis, Rok Šnofl in ostali,“ opozarja trener Kaljevič, ki pa postreže z mislimi, kako do uspeha.

„Ključna bo naša agresivnost v obrambi. Želim si, da igralci delo s treninga prenesejo na tekmo. V minulih krogih smo od njih prejeli 18 golov, bolj ali manj vse iz protinapadov. Vse to smo analizirali, v tekmo pa gremo s poudarkom na obrambi. Do uspeha bomo skušali na njihov način,“ dodaja Kaljevič.

V Dobrepolju sezono nadaljujejo brez Matevža Sodiča, ki ni več član kluba.

V Kobaridu

Primorski obračun, 4. in 5. po rednem delu, KMN Oplasta Kobarid in KMN Bronx Škofije, pa bo dal 4. polfinalista. Oboji ciljajo, da jim to uspe. A v polfinalu je prostor le za enega. Da sta ekipi resnično dokaj izenačeni, priča podatek, da so oboji zbrali po 26 točk v rednem delu. Zavoljo boljšega razmerja na medsebojnih tekmah (3:2 in 3:1 za Oplast, 7:1 za Bronx) je Oplast četrti, Bronx peti, Kobarid pa ima prednost domačega terena, zato se serija začenja v Posočju, nadaljuje pa na Obali.

Oplast je upal, da bo med štirimi v pokalu Terme Olimia, zdaj vse upe polagajo v 1. SFL, kjer so dosedaj opravili korektno in v skladu z načrti. Radi bi korak višje. Zadnjič so bili v polfinalu leta 2017.

„Zavedamo se svojih kvalitet, zavedamo se kvalitet Bronxa. Vem, da nas čaka zahtevno in izenačeno delo. Odločale bodo malenkosti. Tudi to, kdo bo v petek prvi zabil gol. Stremimo k temu, da bomo to mi. Potrudili se bomo,“ napoveduje Matej Kavčič, trener Oplasta.

„Bronx krasi energija, ki izhaja iz teh mladih fantov, svoje dodaja kapetan Nik Zajc, skupaj pa dobimo zanimivo ekipo, ki ima zanimive prekinitve in je tudi zelo agresivna. Se pa jim dogaja to, kar nam: precej nihajo,“ trener Kavčič doda še analizo tekmeca.

„Po petkovem porazu proti Sevnici smo bili razočarani. Ni nas bilo na tekmi. A s končnico se začenja novo prvenstvo, dobro in slabo iz rednega dela se pozabi. Zdaj pa se začenja najlepši del sezone za tiste, ki obožujemo končnico,“ pa tekmo v Kobaridu napove trener Damir Pertič.

„Obe tekmi v Kobaridu smo letos izgubili. Dejansko smo v gosteh letos zmagali le trikrat – dvakrat v Zagorju, enkrat pa v Sevnici. Zato bo tudi pred začetkom četrtfinalne serije pomembna, kar ključna, mentalna priprava. Brez popolne zbranosti od prve sekunde ne bo šlo. Želim si, da smo takoj po vožnji v Kobarid pravi. Da vidim prave noge že na ogrevanju. Lahko bi sicer na pot odhajali prej. A sam menim, da je vse to posledica mentalne priprave na tekmo. To se mora začeti že zjutraj, ko se zbudiš. Motivacija pa ne bi smela biti sporna,“ opozarja Damir Pertič.

„Prva tekma ni ključna, je pa pomembna. Vidim tudi, da je Oplast konsolidiral svoje vrste. Dodali so nekaj mladih, kar je dobro za slovenski futsal,“ nadaljuje trener škofjotov. V dresu gostov bo manjkal Žiga Mrak Kneževič, se pa vrača Jernej Peroša.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Prvak suvereno, novincu derbi, Oplast slavil na Vrhniki
  S tekmami v Rogaški Slatini, Sodražici in na Vrhniki ter Škofijah se je začela 29. sezona 1. SFL. Uvodnih zmag so se veselili FK Dobovec, The Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid, na Škofijah pa remi. Prvenstvo se z 2. krogom nadaljuje 13.10.
 • 29.09.2023 | 1. SFL
  Pripravljeni na novo futsal sezono
  V Sodražici so se minulo soboto na Dnevu slovenskega futsala zbrali vsi akterji slovenskega futsala, ki so potrdili pripravljenost na začetek nove klubske sezone.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Dobrepolju, ki pa ima svoje cilje
  Ljubitelji futsala bomo pozorno spremljali tudi dogajanje v Sodražici, kjer bo ena od štirih tekem 1. kroga 29. sezone 1. SFL. Domači The Nutrition Extrem bo gostil FK Dobrepolje.
 • 28.09.2023 | 1. SFL
  Stara znanca na Vrhniki
  Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  Veselijo se tekme proti prvaku, ki želi korak naprej
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Dobovec, aktualni državni prvak, bo sezono začel proti Sevničanom. Dobovec je lani v finalu porazil Siliko, Sevničani pa so si z izvrstnim delom in igrami zagotovili obstanek v 1. SFL.
 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.

DELI NA