11.01.2020 | Ženska tekmovanja
Začenja se Zimska ženska liga

Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, tekmovanje se začenja danes, sklene pa februarja. Uvodna turnirja DU15 sta v Novi Gorici in v Mariboru.

„Zimski premor v Sloveniji je precej dolg. Z mlajšimi selekcijami v mesecu januarju in februarju težko načrtujemo turnirje na zunanjih igralnih površinah, saj v Sloveniji na žalost nimamo na voljo večjih pokritih igralnih površin z umetno travo. Tako ta zimski premor nekoliko skrajšamo s turnirji v telovadnicah. So pa posamezne klubske sredine že precej aktivne in se s svojimi mlajšimi dekliškimi ekipami udeležujejo tovrstnih turnirjev tako po Sloveniji kot tudi v tujini, zato teh aktivnosti s strani NZS ni potrebno več toliko, kot jih je bilo potrebno v preteklosti, ko so se še vse te stvari postavljale na noge. Tudi kadetske in članske ekipe se v posameznih klubskih sredinah v tem obdobju vse več odpravljajo na pripravljalne turnirje in priprave v tujino oz. v klimatsko bolj ugodne predele, zato je zimska liga v telovadnicah za njih brezpredmetna. Dekleta so v tej starostni kategoriji tudi najbolj obremenjena, zato je smiselno, da se jih v zimskem obdobju postopno ter kvalitetno pripravi na spomladanski del sezone ter se jim v pripravljalnem obdobju omogočijo tekme na zunanjih igralnih površinah,“ pa pred začetkom tekmovanja pove Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet.

Termini in organizatorji turnirjev:

11.1.
ŽNK MB Tabor (DU15)
ND Renče/ŽNK Burbonke (DU15)

18.1.
ŽNK Savinja (DU13)
ND Primorje (DU13)

2.2.
ŽNK Pomurje Beltinci (DU15)
ND Primorje (DU15)

9.2.
ŠD Radlje ob Dravi (DU13)
ŽNK Cerklje (DU13)

Zimski turnir dekleta DU15, 11.1.
ND Renče – ŽNK Burbonke
ŽNK Krim Rolljet 1 – ŽNK Krim Rolljet 2
ŽNK Olimpija 2 – ŽNK Olimpija 1
Primorje črni – Primorje rdeči

Zimski turnir dekleta DU15, 11.1.
ŽNK MB Tabor – ŽNK Ravne
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Radlje
ŽNK Pomurje A – ŽNK Pomurje B
ŽNK MB Tabor – ŽNK Radlje
ŽNK Ravne – ŽNK Pomurje A
ŽNK Pomurje B – ŽNK Ptuj Savinja
ŽNK MB Tabor – ŽNK Pomurje A
ŽNK Radlje – ŽNK Pomurje B
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Ravne
ŽNK MB Tabor – ŽNK Pomurje B
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Pomurje A
ŽNK Ravne – ŽNK Radlje
ŽNK MB Tabor – ŽNK Ptuj Savinja
ŽNK Ravne – ŽNK Pomurje B
ŽNK Radlje – ŽNK Pomurje A

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2021 | Ženska tekmovanja
  Licenciranje SŽNL: Uspešnih pet vlog
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SŽNL za sezono 2021/22. Trije klubi uspešni z vlogami za evropske licence ter dva za 1. SŽNL.
 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  Znane vse polfinalistke pokala
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor sta se pridružila ljubljanskemu dvojcu ŽNK Olimpija in ŽNK Krim RollJet v polfinalu ženskega pokala NZS.
 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  V pričakovanju še dveh polfinalistk
  Med 4. in 5. krogom SŽNL je četrtek dan za četrtfinalni tekmi Ženskega pokala NZS 20/21. V polfinalu sta že ekipi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.
 • 21.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Opravljen žreb za SŽNL, ženski pokal in DU17
  Tekmovanje v SŽNL bo imelo osem ekip, prvi krog pa bo na sporedu 16. avgusta. Dan prej se bo začelo tekmovanje DU17, 3. septembra pa je predviden začetek tekmovanja v ženskem pokalu NZS.
 • 19.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Nuša Ladinek po nove izkušnje na klop moške ekipe
  Nuša Ladinek, nekdanja uspešna trenerka v ŽNK Pomurje, danes tudi pomočnica selektorja Boruta Jarca, se vrača na klubsko sceno. Pred dnevi je postala glavna trenerka NK Hodoš, ki ga čaka nastop v MNZ Murska Sobota.
 • 07.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Tibaut in Ketiš še naprej na tujem
  Minuli petek so z državnim prvenstvom začeli na Norveškem, kjer igra 27-letna Kristina Erman. V prvem krogu je njen novi klub Arna-Bjørnar slavil na gostovanju (0:1).
 • 25.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice na SP na Novo Zelandijo in v Avstralijo
  Na dosedanjih osmih zaključnih turnirjih so bile najuspešnejše ameriške nogometašice, ki so štirikrat zmagale.
 • 10.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Junija znano, kje bo SP 2023 za članice
  Mednarodna nogometna zveza FIFA je danes obelodanila, da bo 25. junija letos izbrala gostitelja 9. svetovnega prvenstva, ki bo med 10.7. in 20.8. 2023. V konkurenci za gostiteljstvo so ostale skupna kandidatura Avstralije in Nove Zelandije ter ponudbi Kolumbije in Japonske.
 • 29.05.2020 | Ženska tekmovanja
  IO sprejel zaključek o 1. SŽNL
  Prva slovenska ženska nogometna liga je bila zaradi negotovih razmer v času epidemije COVID-19 zaključena sredi maja, prvakinje pa v sezoni 2019/20 niso bili razglašene. Po odločitvi izvršnega odbora NZS bodo Slovenijo v evropski sezoni 2020/21 predstavljale nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci.
 • 20.05.2020 | Ženska tekmovanja
  Licenciranje 1. SŽNL: V prvem licenciranju sedem licenc
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila tudi rezultate licenčnega postopka za klube 1. Slovenske ženske nogometne lige za sezono 2020/21. Sedem klubov uspešnih že na prvi stopnji, trije tudi z licenco za evropska tekmovanja.

DELI NA