11.01.2020 | Ženska tekmovanja
Začenja se Zimska ženska liga

Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, tekmovanje se začenja danes, sklene pa februarja. Uvodna turnirja DU15 sta v Novi Gorici in v Mariboru.

„Zimski premor v Sloveniji je precej dolg. Z mlajšimi selekcijami v mesecu januarju in februarju težko načrtujemo turnirje na zunanjih igralnih površinah, saj v Sloveniji na žalost nimamo na voljo večjih pokritih igralnih površin z umetno travo. Tako ta zimski premor nekoliko skrajšamo s turnirji v telovadnicah. So pa posamezne klubske sredine že precej aktivne in se s svojimi mlajšimi dekliškimi ekipami udeležujejo tovrstnih turnirjev tako po Sloveniji kot tudi v tujini, zato teh aktivnosti s strani NZS ni potrebno več toliko, kot jih je bilo potrebno v preteklosti, ko so se še vse te stvari postavljale na noge. Tudi kadetske in članske ekipe se v posameznih klubskih sredinah v tem obdobju vse več odpravljajo na pripravljalne turnirje in priprave v tujino oz. v klimatsko bolj ugodne predele, zato je zimska liga v telovadnicah za njih brezpredmetna. Dekleta so v tej starostni kategoriji tudi najbolj obremenjena, zato je smiselno, da se jih v zimskem obdobju postopno ter kvalitetno pripravi na spomladanski del sezone ter se jim v pripravljalnem obdobju omogočijo tekme na zunanjih igralnih površinah,“ pa pred začetkom tekmovanja pove Tina Kelenberger, strokovna koordinatorka za ženski nogomet.

Termini in organizatorji turnirjev:

11.1.
ŽNK MB Tabor (DU15)
ND Renče/ŽNK Burbonke (DU15)

18.1.
ŽNK Savinja (DU13)
ND Primorje (DU13)

2.2.
ŽNK Pomurje Beltinci (DU15)
ND Primorje (DU15)

9.2.
ŠD Radlje ob Dravi (DU13)
ŽNK Cerklje (DU13)

Zimski turnir dekleta DU15, 11.1.
ND Renče – ŽNK Burbonke
ŽNK Krim Rolljet 1 – ŽNK Krim Rolljet 2
ŽNK Olimpija 2 – ŽNK Olimpija 1
Primorje črni – Primorje rdeči

Zimski turnir dekleta DU15, 11.1.
ŽNK MB Tabor – ŽNK Ravne
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Radlje
ŽNK Pomurje A – ŽNK Pomurje B
ŽNK MB Tabor – ŽNK Radlje
ŽNK Ravne – ŽNK Pomurje A
ŽNK Pomurje B – ŽNK Ptuj Savinja
ŽNK MB Tabor – ŽNK Pomurje A
ŽNK Radlje – ŽNK Pomurje B
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Ravne
ŽNK MB Tabor – ŽNK Pomurje B
ŽNK Ptuj Savinja – ŽNK Pomurje A
ŽNK Ravne – ŽNK Radlje
ŽNK MB Tabor – ŽNK Ptuj Savinja
ŽNK Ravne – ŽNK Pomurje B
ŽNK Radlje – ŽNK Pomurje A

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2020 | Ženska tekmovanja
  Licenciranje 1. SŽNL: V prvem licenciranju sedem licenc
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila tudi rezultate licenčnega postopka za klube 1. Slovenske ženske nogometne lige za sezono 2020/21. Sedem klubov uspešnih že na prvi stopnji, trije tudi z licenco za evropska tekmovanja.
 • 23.04.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice za evropski naslov leta 2022
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze UEFA je danes potrdil, da bo žensko evropsko prvenstvo na sporedu v Angliji leta 2022, potekalo bo med 6. in 31. julijem. Anglija bi morala tekmovanje po prvotnem scenariju gostiti leta 2021.
 • 12.02.2020 | Ženska tekmovanja
  Pika na i Zimski ženski ligi
  Nogometna zveza Slovenije je v sodelovanju s klubi organizirala turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Ekipe so bile regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta bila na sporedu po dva turnirja, Tekmovanje se je začelo v kategoriji DU15 v Novi Gorici in v Mariboru, sklenilo pa v kategoriji DU13 v Radljah ob Dravi in Cerkljah.
 • 06.02.2020 | Ženska tekmovanja
  V Apačah in Dobravljah pika na i sezoni DU15
  Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Minuli vikend se je sklenilo tekmovanje v kategoriji U15. Turnirja sta gostila ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje.
 • 01.02.2020 | Ženska tekmovanja
  U11 na Prevaljah in v Velesovem
  V tem vikendu sta organizatorja turnirjev U15 ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje. Minuli vikend pa so bila dekleta na Prevaljah in v Velesovem, v prvem planu pa tekme dekliških ekip U11.
 • 22.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešno v Dobravljah in Celju
  V kategoriji U13 sta uvodni zmagi na turnirjih pripadli ekipama ŽNK Radomlje in ŽNK MB Tabor.
 • 14.01.2020 | Ženska tekmovanja
  Uspešen začetek v Mariboru in Novi Gorici
  Ekipe so regionalno razdeljene na vzhod/zahod, za vsako posamezno kategorijo sta na sporedu po dva turnirja, uvodni tekmovanji sta bili v Novi Gorici in v Mariboru.
 • 17.06.2019 | Ženska tekmovanja
  Po turnirju deklic U11 in seminarju v Dravogradu
  V skupini 1 so nastopili ŽNK Savinja Picerija Oliva, NK Fužinar, ŽNK Goričko Stanjevci 1, ŽNK Radomlje Rumene, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje, v skupini 2 so se merili ŽNK Savinja Peskokop Kepa, ŽNK Radomlje Rdeče, ŽNK Goričko Stanjevci 2, ŽNK Goričko Stanjevci 3, ŽNK Maribor in NŠ NK Radlje.
 • 18.04.2019 | Ženska tekmovanja
  V Trbovljah uspel turnir za deklice U11
  Minulo nedeljo je v Trbovljah potekal 3. turnir NZS za deklice U11. Med seboj so se pomerile nogometašice ŽNK Goričko Stanjevci Zmagovalke, ŽNK Maribor, NK Fužinar, ŽNK Vrhnika in DNK Trbovlje. Pet klubov je s sedmimi ekipami odigralo 21 tekem.

DELI NA