15.08.2020 | 1. SŽNL
Začenja se 29. sezona SŽNL

S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip.

Po 266 dneh bo na sporedu celoten krog, zadnjič je to bilo lani, 24.11., ko je bil na sporedu 12. krog jesenskega dela minule sezone. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

SŽNL, 1. krog, 16.8.
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (18.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Prosta je ekipa ŽNK Radomlje.

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Danes pa se začenja tudi tekmovanje za ekipe DU17.

Liga deklet U17, 1. krog, 15.8.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK MSM Savinja Ptuj (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – Ajdovščina (11.00)

Rekord v lasti ŽNK Krka

Pomurke bodo na domači sceni v SŽNL lovile svoj 8. državni naslov, toliko jih je zbrala tudi ŽNK Krka. ŽNK Olimpija je pri dveh naslovih državnih prvakinj. Prav Pomurje in Olimpija se bosta pomerila v 2. krogu, to pa bo tudi prva tekma, ki jo bomo v novi sezoni SŽNL tudi prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Uradna žoga

Nogometašice bodo sezono odigrale z uradno žogo. To bo Nike Flight, ki bo uradna žoga tudi na tekmah SŽNL.

Maribor z novim trenerjem

Ekipe so pred začetkom sezone doživele kar nekaj sprememb, Mariborčanke pa imajo tudi novega trenerja – to je postal Martin Cvetič. Pomurje so ostale brez Anje Prša in Lili Balažic, ki sta se preselili k Olimpiji, bo pa trener Pomurk Sandi Bauer lahko računal na Lano Golob in novo vratarko Ivo Kocijan.

V Olimpiji svoje delo nadaljuje trener Miki Kondič, ki bo poleg zgoraj omenjenih dveh novih imen računal še na primorski kvartet Izabela Križaj, Tina Paliska, Anja Žvokelj, Polona Petrač; Izabela se vrača po poškodbi, trojec Paliska-Žvokelj-Petrač pa prihaja z Obale. V Olimpiji še čakajo, da okreva Manca Suhoveršnik.

V ŽNK Radomlje bo trener Aljaž Gornik lahko računal na pol ducata novink, le te so: Karmen Ulbin, Maša Šibila, Tina Jesenovec, Eva Potočnik, Melani Knez, Asja Al Nawas, po poškodbi se je vrnila kapetanka Tija Vrhovnik.

Iz Krima v Litvo

V vrstah ŽNK Krim RollJet so se pred začetkom sezone poslovili od reprezentančne vratarke Maje Zajc, ki se je preselila v Litvo. Dres krimovk, vodil jih bo David Fekonja, bodo nosile po novem:
Saša Oblak, Špelca Zorjan, Tija Zakrajšek, Staša Čagran, Manuela Keršič.

Največ sprememb so verjetno doživele prav Mariborčanke, kamor so se vrnile Eva Vombergar, Aneja Lorbek in Mia Tuvić. Trojec Maša Šibila, Iva Kocijan, Eva Potočnik se je poslovil, Pija Kovačič in Sara Adam pa sta začasno prekinili z igranjem nogometa. Martin Cvetič je na trenerskem stolčku nadomestil Semirja Šabotiča.

Trener ŽNK Cerkelj Primož Štrajhar se je razveselil povratnic, ki bodo spet nosile dres gorenjskega prvoligaša. Novinke, povratnice so Gloria Alič, Hana Feratovič, Vanesa Gulan, Anita Korošec, odšla je Saša Oblak.

Nove sezone se veselijo tudi v Ajdovščini, kjer Luka Kompara s svojo ekipo skrbi za zdravo nogometno zgodbo. Kompara bo spet računal na mlade obraze, med njimi tudi kapetanka: Ana Bucik, Dorina Kiralj, Eliza Julija Štader, Vita Dodič.

ŽNK Pomurje:
kapetanka: Špela Kolbl
trener: Sandi Bauer
prihodi: Iva Kocijan, Lara Golob
odhodi: Anja Prša, Lili Balažic

Špela Kolbl, kapetanka:
„Naša pričakovanja in cilji v letošnji sezoni so enaki kot prejšnjo sezono, torej naslov prvaka v SŽNL in pokalna lovorika. Tudi na evropskih tleh želimo pustiti pečat in se uvrstiti med 32 najboljših ekip v Evropi. Našo strokovno vodstvo nas je v pripravah odlično fizično in taktično pripravilo in mislim, da z disciplino in zbranostjo lahko dosežemo veliko.“

ŽNK Olimpija Ljubljana:
kapetanka: Manja Rogan
trener: Miki Kondič
prihodi: Anja Prša, Lili Balažic, Izabela Križaj, Tina Paliska, Anja Žvokelj, Polona Petrač
odhodi: /

Manja Rogan, kapetanka:
„Priprave smo pozitivno opravili in odigrali kar nekaj prijateljskih tekem. Nestrpno že pričakujemo začetek nove sezone, v kateri so cilji visoko postavljeni. Ni nobena skrivnost, da želimo osvojiti dvojno krono. Ekipo smo nadgradili z novimi igralkami, ki so se lepo priključile in dodale novo energijo ekipi. Gremo tekmo po tekmo, pomembno je, da upoštevamo navodila in vse, kar delamo na treningu, prenesemo na tekme. Želje in motivacije nam ne manjka, storile bomo vse, da cilje izpolnimo.“

ŽNK Radomlje:
kapetanka: Tija Vrhovnik
trener: Aljaž Gornik
prihodi: Karmen Ulbin, Maša Šibila, Tina Jesenove, Eva Potočnik, Melani Knez, Asja Al Nawas
odhodi: Staša Čagran, Albina Butković

Tija Vrhovnik, kapetanka:
„Začetka nove sezone se veselim iz več razlogov. Eden izmed njih je tudi moja daljša odsotnost od ligaških tekmovanj, za kar je kriva poškodba kolena. Predvsem pa se začetka tekmovanj veselim, ker vem, da je za nami odlično opravljeno pripravljalno obdobje. Čeprav je ekipa nekoliko pomlajena, pridružile pa so se tudi nove igralke, smo v kratkem obdobju nogometno napredovale, ob enem pa izoblikovale dober ekipni duh, za katerega upam, da nas bo krasil čez celotno sezono. Zahvala za to gre ne le trenerjema, temveč tudi vodstvu kluba in vsem, ki nam stojijo ob strani ter verjamejo v zgodbo ŽNK Radomlje. Cilj za letošnjo sezono je, da vsako tekmo odigramo samozavestno, borbeno in z veliko željo po dokazovanju. Ko temu dodamo še delovno vnemo s treningov, verjamem, da dobra igra in ugoden rezultat na koncu tekme ne bi smela izostati. “

ŽNK Krim RollJet:
kapetanka: Katja Turk
trener: David Fekonja
prihodi: Saša Oblak, Špelca Zorjan, Tija Zakrajšek, Staša Čagran, Manuela Keršić
odhodi: Maja Zajc

Katja Turk, kapetanka:
„Z ekipo delamo in stremimo k temu, da v prihajajoči sezoni vsaki ekipi odvzamemo točke in si tako z naskokom zagotovimo 3. mesto v ligi ter finale pokala. Veseli pa nas predvsem dejstvo, da premoremo veliko število članskih igralk in si tako z medsebojnimi tekmami zagotovimo še boljšo pripravljenost na novo sezono. Smo pa z razočaranjem sprejeli novico, da je Koper še eden v vrsti klubov, ki so propadli in se je tako število klubov v ligi še zmanjšalo.“

ŽNK Maribor Tabor:
kapetanka: Živa Hanžič
trener: Martin Cvetič
prihodi: Eva Vombergar, Aneja Lorbek, Mia Tuvić
odhodi: Maša Šibila, Iva Kocijan, Eva Potočnik, Pija Kovačič, Sara Adam

Živa Hanžič, kapetanka:
„Zavedamo se, da nas v nedeljo, za otvoritev prvenstva, čaka zanimiva preizkušnja z vselej neumornim Krimom. Z nekaj spremembami, tako v igralskem kot tudi trenerskem kadru, pa z optimizmom začenjamo sezono. Za relevantno oceno, v kolikšni meri so te spremembe vplivale na našo igro, pa bo potrebno odigrati še nekaj tekem. Vsekakor se vsi skupaj veselimo, da se po daljši prekinitvi vračamo v tekmovalni ritem in se v Ljubljano odpravljamo z željo po pridobitvi prvih točk.“

ŽNK Cerklje:
kapetanka: Nika Koprivnikar
trener: Primož Štrajhar
prihodi: Gloria Alič, Hana Feratovič, Vanesa Gulan, Anita Korošec
odhodi: Saša Oblak

Nika Koprivnikar, kapetanka:
„Tudi v našem klubu že nestrpno pričakujemo začetek prvenstva. Punce smo zelo dobro pripravljene in si želimo v prvenstvo vstopiti optimistično ter z visokimi, a uresničljivi cilji po končnem 3. mestu. Kljub temu, da nam v prvem krogu nasproti stoji ekipa Olimpije, bomo s soigralkami dale vse od sebe ter prikazale agresivno in borbeno igro. Iz te tekme želimo pridobiti celosten vpogled v stanje ekipe in se na podlagi le-tega ustrezno pripraviti na naslednje tekme, ki so ključne za doseg našega cilja.“

ŽNK Ajdovščina:
kapetanka: Sara Ušaj
trener: Luka Kompara
prihodi: Ana Bucik, Dorina Kiralj, Eliza Julija Štader, Vita Dodič
odhodi: Izabela Križaj

Sara Ušaj, kapetanka:
„Pričakovanja za letošnjo sezono ostajajo večinoma kar enaka vsakoletnim, torej prikazati čim več dobrih predstav tako v napadu kot v obrambi. Predvsem si želimo, da ostanemo skozi celotno tekmo osredotočene, trdne in čim bolj mirne. Ponosne in vesele bi bile vsakega zadetka in dobljene tekme. V novi sezoni se lahko še bolj potrudimo in pokažemo naše trdo delo, voljo in ljubezen do nogometa. “

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje, B.R.

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA