19.08.2018 | 1. SŽNL
Začenja se 27. sezona, derbi v neposrednem prenosu

S štirimi tekmami, v ligi bo nastopilo osem ekip, se danes začenja 27. sezona SŽNL. Naslov državnih prvakinj brani ŽNK Olimpija Ljubljana. Že prvi krog prinaša v Beltincih obračun šestkratnih in dvakratnih državnih prvakinj, tekmo iz Beltincev pa boste lahko od 10.55 naprej spremljali v spletnem prenosu na Nzs.si!

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na spletni strani Nzs.si)

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Več o obračunu ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana:

:: Prvakinje stavijo na kombinatorno in hitro igro

:: Začetek z derbijem in pred TV kamerami

Željne učenja

Prav tako ob 11. uri se bo začel obračun v Radomljah. Domačinke, najprijetnejše presenečenje minule sezone, tudi jesenske prvakinje, gostijo Ajdovke. V domači in gostujoči vrsti trenerjev niso menjali: Gregor Mohar sedi na klopi Radomljank, goste vodi Luka Kompara.

Ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje se je po nekaj odhodih okrepila s tremi nogometašicami: Kaja Bratina je prišla iz Ajdovščine, Nika Udovič iz NK Krim, Albina Butković pa ŽFK Fortuna Živinice (Bosna in Hercegovina. "Pripeljali smo perspektivne igralke, ki tudi karakterno ustrezajo naši ekipi,“ je jasen trener Mohar, ki ambiciozno pogleduje v novo sezono. „Za nami so dobre priprave, mesec dni smo kvalitetno trenirali. Uživali smo v delu, igralke so željne učenja, komaj čakamo prvo tekmo,“ pravi Mohar, ki nadaljuje:
„V letošnji sezoni boste videli borbene in ekipno nastrojene Radomlje,“ sklene Mohar, ki ima pred nedeljsko uvodno tekmo v novi sezoni SŽNL nekaj mali zdravstvenih težav. Prav tako pa proti Ajdovkam ne bo v ekipi še ene od igralk, ki še ni registrirana (Butkovič), v Radomljah pa nanjo resno računajo! Ko konča z nastopi v ZDA, se bo Radomljankam pridružila tudi Tina Marolt, ki so jo registrirali letos poleti.

Stavijo na domače

V Ajdovščini bi letos radi naredili korak naprej, igralke so leto dni starejše in izkušenejše. „Še naprej dajemo poudarek na doma vzgojenih nogometašicah, ki so že potrdile v mlajših selekcijah, da premorejo potencial. Morda pripeljemo v še kako igralko od drugod. Male so možnosti za to, a vendarle obstajajo. Za nami so dobre priprave, kjer smo kvalitetno trenirali, udeležba je bila številčna, zato z optimizmom zrem v novo sezono,“ pa dodaja Luka Kompara iz ajdovskega tabora.

Podpora občine

Na Obali bomo videli obračun Ankrana Obale in ŽNK Cerklje. Domačinke imajo letos še nekaj več tekmovalnih ambicij, podobno pa razmišljajo tudi v taboru Gorenjk, kjer so še naprej hvaležni za podporo občine Cerklje. Trener Primož Štrajhar je z ekipo opravil kvalitetne priprave, novinke v gorenjski ekipi pa so Ana Černelič, Nina Ekić, Urška Kozar in Nina Meglič.

„V novo sezono bomo štartali z nekoliko strnjeno ekipo zaradi dopustov. V ekipi bo nekaj novih obrazov, tako da se bomo pustili presenetit. V zadnjem mesecu smo delali predvsem na taktiki, rezultat bo viden na terenu. Počakati moremo tudi na nekaj novih registracij, da bomo lahko v nadaljevanju igrali s širšim igralskim kadrom,“ povedo v ŽNK Ankarana Obala, kjer je trener ostal Massimigliano Bagatin, za kondicijsko pripravo in delo z vratarkami pa je zadolžen Miha Gaberc.

Super tekma v Mariboru

Ambiciozno v sezono vstopajo tudi v taboru ŽNK Krim Rolljet. „Ekipa je letos zelo dobro popolnjena. Iz kadetske ekipe je prišlo šest izhodnih igralk. Priključile so se nam še Anja Blažič, Lucija Grad in Urška Žganec, ki so izredna dodana vrednost ekipi. Ker je bila realizacija v preteklosti velik problem, smo vnesli velike spremembe v fazo napada. Komaj čakamo, da vidimo, če se bodo spremembe na dolgi rok obrestovale kot si želimo. Prvi cilj sezone je vsaj ponovitev lanskega rezultata, seveda pa želimo več in startamo na še boljšo uvrstitev,“ ambicij ne taji trener krimovk David Fekonja. Prvi pravi test bo že današnja tekma na Štajerskem.

Nekdanji izvrstni as NK Maribora Marinko Šarkezi bo še naprej vodil zasedbo ŽNK Maribora. Ekipa je doživela precej sprememb. Novinke v dresu Maribora so Maša Potočnik, Andreja Pavlovski, Tina Šmon, Ksenija Marolt, Eva Vamberger, Zala Igerc, Nika Lončarič, Patricija Pesjak, Danijela Planšak, Lanna Vališer in Monika Žunkovič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.

DELI NA