Začenja se 2. SFL: Goga predsednik, Tesko trener

V petek se začenja nova, 22. sezona, 2. SFL. To bo 8. zaporedna sezona, ko bo 2. SFL združena v enotno tekmovanje. Pred tem je 2. SFL potekala ločeno – deljena pa je bila na vzhodni in zahodni del. Ko smo ravno pri zgodovini: lani je naslov prvaka osvojil FC Ivančna Gorica, v uvodni sezoni sezoni 1996/97 pa je bil na zahodu najboljši Čips Crickrok Koper, na vzhodu pa Orkan Zbelovo.

Do 9.3.

Tekmovanje 2. SFL bo štelo 18 igralnih dni – ob že omenjenem začetku, 29.9., povejmo, da se redni del 2. SFL sklene 9. marca 2018.

Sistem tekmovanja

Prvo uvrščena ekipa v končnem vrstnem redu 2. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 pridobi pravico do neposredne uvrstitve v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu 2018/2019. Drugo uvrščena ekipa v končnem vrstnem redu 2. SFL v tekmovalnem letu 2017/2018 se uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 1. SFL oz. napredovanje v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu proti deveto uvrščeni ekipi po rednem delu 1. SFL. V kvalifikacijah za 1. SFL se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu. Vrstni red domačinov določi žreb. Zmagovalna ekipa si pridobi pravico do nastopa v 1. SFL v naslednjem tekmovalnem letu

2. SFL, 1. krog, 29.9.
Futsal klub Kebelj – ŠD Extrem ()
KMN Velike Lašče – Mlinše (20.00)
KMN Tomaž Šic Bar – Gorica Futsal (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – Dlan Logatec (20.15)

30.9.
FSK Stripy – KMN Miklavž TBS TEAM24 (19.00)

:: Vse o 2. SFL

:: Adresar klubov

:: Uradne objave

Letos bo v 2. SFL nastopalo 10 ekip. Uvodoma smo preverili, kaj se dogaja v taborih FSK Stripy, ŠD Mlinše in Gorica Futsal.

Tesko trener

V taboru ŠD Mlinše so lahko zadovoljni z uvodom v sezono, saj so slavili v pokalnem tekmovanju MNZ Ljubljana, kjer so v finalu ugnali Ivančno Gorico. „Nekaj malega se že vidi,“ je svoje varovance pohvalil novi trener ŠD Mlinše Zoran Tesko, ki se je vrnil v slovenski futsal. Klub iz Zasavja ga je povabil k sodelovanju, Tesko pa je ponujeno sprejel. „Čaka nas precej dela. Sam o ciljih ne govorim, zanima me delo. V klubu pa si želijo, da sezono končamo med prvimi tremi klubi,“ pravi Tesko, ki se zaveda, da ga čaka še precej dela. „V prvi vrsti želim, da menjamo način igre. Da igramo več v globino, saj smo le tako lahko nevarnejši za tekmeca,“ še strne Tesko nekaj uvodnih misli s terena. Mlinše v 1. krogu v petek gostujejo v Velikih Laščah.

Štirje iz Puntarja

Novogoričani so doživeli spremembe v upravi kot na terenu. Novi predsednik kluba je postal Ehad Goga, ki bo skušal s Slavišo Božičem tudi vodil člansko ekipo. Kvartet igralcev je v Novo Gorico prišel iz tolminskega Puntarja – Denis Baloh, Jurij Kikelj, Jan Žnidarčič, Matej Koren. „Čaka nas zahtevna sezona. Dobre tri tedne smo trdo delali, verjamem, da bomo dobro pripravljeni,“ napoveduje Goga, ki pričakuje, da se bo njegova ekipa borila za vrh. „Ne bo lahko, konkurenca bo močna. Kam merimo, kam sodimo, pa bo jasno že po tekmi 1. kroga, ko gostujemo pri bivšemu prvoligašu Tomažu,“ pristavi Goga, ki še vedno precej pričakuje od izkušenega dvojca Goranović&Sukanović.

Prišel tudi Šturm

„Veselimo se začetka sezone, napadamo pa vrh 2. SFL,“ je jasen trener škofjeloškega FSK Stripyja Sead Nadarevič, ki pa opozarja, da mora ekipa na vsaki tekmi pokazati zobe in resen pristop. Le tako bodo lahko skupaj prišli do želenega cilja. „Okrepili smo se. Vesel sem, ker je prišel Tine Šturm, ki bo že ob ustaljenih nosilcih eden od naših ključnih mož,“ meni Nadarevič, ki se zaveda, da bo tudi letos drugoligaška konkurenca močna in nepredvidljiva.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.07.2024 | Državne futsal lige
  V sredo žreb parov sezone Ženske futsal lige
  Pred nami je tudi žreb parov za 12. sezono Ženske futsal lige. Žreb bo na sporedu v sredo, 17. julija 2024, ob 13.15 uri, v prostorih Nogometne zveze Slovenije.
 • 08.07.2024 | Državne futsal lige
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  Dodana je prijavnica v tekmovanja 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Podatke o ekipah (uradne osebe, barve športne opreme, ...) boste vnesli naknadno v informacijski sistem.
 • 05.05.2024 | Državne futsal lige
  Naslov prvaka ostal v Sodražici
  V tekmovanju mladih U19 je ekipa THE Nutrition Extrem obranila lanskoletni naslov, drugo mesto je zasedel KMN Meteorplast Šic bar, tretje Siliko Vrhnika Fortrade, četrta je bila ekipa ŠD Mlinše.
 • 22.04.2024 | Državne futsal lige
  Zmaga ostala v Sodražici, za bron najprej v Zagorju
  S tekmo v Sodražici se je začel finale v tekmovanju mladih U19. Za bron se bosta pomerila ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika Fortrade.
 • 15.04.2024 | Državne futsal lige
  V Ljutomeru in Sodražici za naslov
  V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
 • 08.04.2024 | Državne futsal lige
  KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
  Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
 • 06.04.2024 | Državne futsal lige
  Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
  Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
 • 05.04.2024 | Državne futsal lige
  Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
  V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
 • 03.04.2024 | Državne futsal lige
  Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
  Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
 • 30.03.2024 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
  V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.

DELI NA