16.09.2018 | 1. SŽNL
Za vrh v Radomljah, Olimpija lovi prve točke

Pa ga imamo – v 4. krogu SŽNL nas čaka derbi vodilnih ekip. ŽNK Moje-lece.si Radomlje gosti ŽNK Telemach GMT Beltinci, obe zasedbi pa obračun čakata s popolnim izkupičkom. Olimpija gostuje v Cerkljah, Maribor v Ankaranu, Krim RollJet pa v Vipavski dolini.

SŽNL, 4. krog, 16.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Maribor (16.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (16.00)

Lani Radomlje, zdaj Pomurje

Radomljanke in Pomurke so se v minuli sezoni borile za naslov državnih prvakinj, na koncu je ta pristal v Ljubljani, ekipi pa sta se pomerili za pokalno lovoriko, šla je v Pomurje. Tudi v novi sezoni sta ekipi (pričakovano) v samem vrhu slovenskega ženskega klubskega nogometa. Gregorju Moharju je vnovič uspelo sestaviti spoštovanja vredno ekipo.

Podobno je tudi v taboru Beltinčank, ki jim številni pripisujejo vlogo favorita letošnjega prvenstva. Trenerka Nuša Ladinek in ekipa ne skrivajo svojih ambicij, glavna trenerka pa ne dovoli, da se razmišlja o čemerkoli, ampak le o prvi naslednji tekmi. Le ta pa bo posebna za Saro Agrež, ki je še v lanski sezoni igrala v Radomljah, zdaj pa je dobila eno o osrednjih vlog v Pomurju.

„Zaigrati proti svoji bivši ekipi bo nekaj posebnega. To bom doživela prvič in zato se bom še posebej potrudila. Ker pa poznam način igre celotne ekipe in posameznih igralk, mislim, da imam še nekaj prednosti,“ razmišlja Agrežova v pogovoru za klubsko spletno stran.
„Tekma, ki nas čaka, je zelo pomembna. Z ekipo gremo po tri točke, da si zagotovimo mesto na vrhu ligaške razpredelnice. Gledalci lahko pričakujejo tekmo polno priložnosti na obeh straneh in borbo za vsako žogo, kar bo odločilnega pomena na poti do zmage,“ še dodaja.

Spremembe v Ankaranu

Tretjeuvrščeni Maribor odhaja na gostovanje na Obalo. Mariborčanke, ki jih uspešno vodi Marinko Šarkezi, imajo po treh krogih dve zmagi. Za tretjo bo priložnost danes. Četrtouvrščeni Ankaran Obala pa je pred tekmo doživel nekaj sprememb. „Tekmo bomo začeli v bolj spremenjeni zasedbi. V ekipi je prišlo do nekaj sprememb. Novinke se morejo še precej navaditi na nove pozicije, kar se tudi pozna v sami igri. Poizkusili bomo zaustaviti napade Mariborčank in skušali doseči gol več,“ napoveduje Miha Gaberc iz ekipe Ankaran Obala.

Nov obraz Olimpije

Olimpija po porazu v mestnem derbiju proti Krimu gostuje na Gorenjskem pri ŽNK Cerklje, ki imajo po treh krogih zmago in dva poraza. Ljubljančanke sicer s tekmo manj lovijo svoje sploh prve točke v tej sezoni. „Potrudili se bomo, da se oddolžimo našim navijačem za zadnji poraz. Obljubljamo borbo na igrišču do zadnje minute,“ trener zmajčic Peter Kristan napoveduje odgovornejši in zrelejši obraz aktualnih državnih prvakinj.

Štejejo le tri točke

Ekipa Krim RollJett gostuje pri Ajdovščini. „Učinkoviti smo večinoma v drugem polčasu in tekmece stremo šele v zaključku tekme, včasih pa nam za to celo zmanjka časa. Tokrat želimo to popraviti in tekmo nadzirati od samega začetka. Vse drugo kot zmaga, bo razočaranje,“ pa trener krimovk David Fekonja jasno pove, kaj ga zanima.

Tekst:. D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA