14.09.2018 | 2. SNL
Za vrh pod žarometi

1. krog favoritov za prvaka druge lige se je izoblikoval že pred sezono, tudi z nekaterimi napovedmi iz posameznih sredin, da jih zanima preboj v najvišji rang tekmovanja. Pogled na lestvico ne odstopa prav veliko od načrtov in želja, seveda tudi po zaslugi majhnih razlik po uvodnih odigranih krogih. Zato bodo toliko pomembnejši neposredni dvoboji tekmecev za vrh in osrednji v sedmem krogu med Nafto in Bravom bo potekal pred televizijskimi kamerami. Nafta bo nadgrajevala načrte Prekmurja, da dobi še drugega prvoligaša, v Ljubljani ima podobne Bravo. Na prvi letošnji medsebojni dvoboj prihajata ekipi po rezultatsko neuspešni pokalni sredi. Ljubljančani so bili blizu senzacije proti Maribori, Lendavčani morda ne dovolj ambiciozni proti koprskemu tretjeligašu. V iskanju prvenstvenih ciljev ponavadi velja, da je pokalno tekmovanje ovira, tako da imata tekmeca za vrh eno skrb manj.

Nafta, ki je tudi letos jesenski gostitelj lendavsko – šišenskega dvoboja, ima sicer tekmo več, tako da je Bravo ob enakem številu točk v manjši (psihološki) prednosti. Boljši je tudi v nekaterih statističnih parametrih, saj je prejel najmanj zadetkov, le štiri, dosegel pa jih je 16. Le tri manj od ptujske Drave, ki prav tako skrbi za »gnečo« na vrhu lestvice, kjer so pri trinajstih točkah prve tri ekipe, le tri oziroma štiri točke zaostajata primorska pretendenta za vrh Ankaran – Postojna in Tabor iz Sežane. Vsi omenjeni bodo morali računati tudi na Dobljane, ki so ob Bravu edina še neporažena ekipa.

Pred derbijem za vrh je aktualno vprašanje, koliko bo sledi pokalnih tekem. Časa za regeneracijo ni bilo veliko, morda je več moči privarčeval Franc Fridl, ki je malce taktiziral z začetno enajsterico na Bonifiki, medtem ko je Dejan Grabič v Spodnji Šiški proti vijoličastim igral na polno vseh 95 minut. Popotnica na tekmo v Lendavi pa ni samo pokalna sreda, ampak tudi pretekli prvenstveni krogi. Nafta ima na papirju slabše izhodišče, saj je pred dvema krogoma na domačem stadionu »zgolj« remizirala« s tekmecem za vrh Dravo, iz Postojne pa, kljub igralcu več prinesla sorazmerno visok poraz s 3:1. Na svojem računu ima sicer nepričakovan spodrsljaj tudi Bravo, ki je zgolj točko osvojil v Rogaški slatini.  

Eden od dvobojev znotraj dvoboja za vrh, bo med obema najboljšima strelcema. Prvi lendavski napadalec Vedran Vinko je svoje štiri zadetke razporedil skozi zadnje štiri kroge, najboljši strelec Brava Mustafa Nukić ni zadel le na zadnji prvenstveni tekmi v Rogaški, skupaj pa dosegel pet prvenstvenih in dva pokalna zadetka. Za Nafto je v tej sezoni zadelo pet igralcev, pri Bravu imajo že osem strelcev.   

Ine še ta posebnost: Nafta je edina drugoligaška ekipa, ki tekme igra v večernem terminu in tudi to je še eden lendavskih motivov, da jih ponovno prižgejo tudi prvoligaškim tekmecem. 

Tekst: Sandi Škvarč
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.01.2019 | 2. SNL
  Radomlje ostale brez trenerja, Nafta brez prvega strelca
  V teh dneh se počasi, a zanesljivo prebujajo tudi drugoligaška igrišča, znane pa so tudi nove kadrovske spremembe. Največ so jih potrdili v Beltincih in na Ptuju, medtem ko so Radomlje ostale brez trenerja, Nafta pa prvega strelca lanske sezone.
 • 04.01.2019 | 2. SNL
  Bravo že predstavil prvega novinca, Nafta okrepila trenerski štab
  Pri prvoligaših že odštevajo dneve do pričetka priprav, s katerimi bodo v kratkem pričeli tudi nekateri drugoligaški klubi. Po vstopu v letu 2019 smo pokukali v tabore nekaterih drugoligašev, saj klubske uprave že kujejo načrte za drugi del prvenstva.
 • 24.11.2018 | 2. SNL
  Radomlje bodo prezimile na prvem mestu
  Drugoligaši so s tekmami 17. kroga zaključili jesenski del prvenstva, na vrhu pa bodo po zmagi v Novem mestu prezimili Radomljani. Bravo je klonil na Ravnah na Koroškem, Ljubljančane pa so z zmago v prestolnici ujeli nogometaši Tabora.
 • 21.11.2018 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaše konec tedna čaka še zadnjih 90 minut pred zimskim tekmovalnim premorom. Jesenski del prvenstva bo sklenjen že v soboto, ko bo odigranih vseh osem tekem. Kdo bo prezimil na vrhu ligaške razpredelnice?
 • 21.11.2018 | 2. SNL
  Vodilni gostuje pri četrtem
  V 2. SNL bodo pred zimskim premorom odigrali le še srečanja 17. kroga, nato pa nogometaši odhajajo na zaslužen počitek. Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega jesenskega kroga, četrti Dolenjci bodo skušali proti vodilnim, a ranjenim Radomljanom nadaljevati niz neporaženosti.
 • 18.11.2018 | 2. SNL
  Nafta prekinila serijo Radomelj, Bravo pokleknil v Sežani
  Drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Konec tedna se ni iztekel po željah vodilne dvojice, saj je Bravo pokleknil pri tretjem Taboru, Nafta pa je prekinila niz radomeljske neporaženosti.
 • 15.11.2018 | 2. SNL
  Drugoligaši vstopajo v drugo polovico prvenstva
  V 2. SNL se v soboto in nedeljo pričenja druga polovica prvenstva, do zimskega premora pa bodo klubi odigrali še dva kroga. V 16. krogu prvenstva ne bo manjkalo zanimivih spopadov.
 • 15.11.2018 | 2. SNL
  Ranjena Nafta izziva vodilne Radomljane
  Prvoligaši konec tedna nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Enega najbolj zanimivih dvobojev vikenda bodo odigrali nogometaši Radomelj in Nafte, srečanje pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba.
 • 11.11.2018 | 2. SNL
  Radomljam derbi in prvo mesto
  Drugoligaši so s tekmami 15. kroga zaključili prvo polovico prvenstva. Bravo po remiju v Postojni ni več vodilna ekipa 2. SNL, z zmago v sosedskem derbiju z Dobljani so se na prvo mesto povzpeli Radomljani.
 • 07.11.2018 | 2. SNL
  Za konec prve polovice tudi sosedski derbi
  Drugoligaši v soboto in nedeljo zaključujejo prvo polovico prvenstva, 15. krog tekmovanja pa bo postregel tudi s sosedskim derbijem Radomelj in Doba. Vodilni Bravo bo gostoval v Postojni, tretji Tabor pa bo priključek z vrhom lestvice lovil v Novem mestu.

DELI NA