30.08.2019 | Ženska A
Za uvod v kvalifikacije Rusija v Velenju

S petimi tekmami so se sinoči začele kvalifikacije za Euro 2021, danes svojo uvodno srečanje igra tudi Slovenija, ki ob 20. uri v Velenju gosti Rusijo. V skupini A, kjer nastopa Slovenija, bosta nocoj na sporedu še tekmi Estonija – Nizozemska in Kosovo – Turčija.

Kvalitetna priprava

Selektor Borut Jarc je z ekipo sinoči opravil še zadnji trening, danes sledijo še detajli in kvalifikacije se lahko začnejo. „Vsaka prva tekma je še kako pomembna, želimo se pokazati v dobri luči,“ poudarja Jarc, ki je imel zavoljo poškodb kar nekaj težav s sestavo zasedbe, ki pa je odločena in motivirana, da uspešno začne kvalifikacije ter še podaljša niz nepremaganosti. Zadnji poraz zasedbe selektorja Boruta Jarca datira v 31. avgust 2018, temu je sledilo pet zmag (Albanija, Črna gora dvakrat, Srbija, Ukrajina) ter remi s Hrvaško. Za nameček Slovenija oz. naša izvrstna vratarka Zala Meršnik šest zaporednih tekem iz igre ni prejela zadetka.

„Rusija je na papirju druga najmočnejša ekipa v naši skupini. Zavedamo se, da so favorit, a tudi favoriti izgubljajo tekme. V teh dneh smo se dobro pripravili, kvalitetno smo trenirali, ogledali smo si tudi nekaj videa z igro Rusije. Če bomo dovolj zbrane in se držale dogovorov s treningov in sestankov, potem ne bi smele imeti težav,“ napove kapetanka Mateja Zver.

Pohvalno o Sloveniji

Ruska izbrana vrsta je v Slovenijo prišla v četrtek, na uvodno tekmo proti Sloveniji pa se je pripravljala od petka, 23.8., ko je selektorica Elena Fomina zbrala svoje varovanke.

„Slovenija je dober tekmec, ki se bo z nami boril za vodilna mesta v skupini. To je za nas zelo pomembna tekma. Lahko rečem, da slovenska ekipa goji podoben slog igre kot mi. Slovenija premore dve, tri vodilne igralke, ki odločajo o končnem rezultatu tekme,“ je povedala selektorica v napovedi tekme za spletno stran ruske nogometne zveze, kjer še opozorijo na deveterico slovenskih legionark.

25. in 51. ekipa

Rusija na svetovni Fifini lestvici zaseda 25. mesto, Slovenija 51. Ruska reprezentanca je od leta 1997 igrala na petih evropskih (1997, 2001, 2009, 2013, 2017) in dveh svetovnih prvenstvih (1999, 2003).

Slovenija in Rusija sta dosedaj odigrali dve tekmi, bilo je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015. Obe srečanji sta pripadli Rusiji, 4:1 in 2:1 je bilo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 10.11.2019 | Ženska A
  Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba
  „Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava,“ še pristavi Špela Rozmarič.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).
 • 05.11.2019 | Ženska A
  Razpoložene pred gostovanjem pri evropskih prvakinjah
  Do nove zmage je prišla tretjeuvrščena Roma Kaje Eržen, ki je z 2:1 porazila Sassuolo, Erženova je zadela v 20. minuti. Slovenska reprezentantka je dosegla prvi zadetek v italijanski ligi, poklonila pa ga je pred dnevi umrli babici, tudi veliki podpornici in navijači, ki je Kajo spremljala na številnih tekmah.

DELI NA