12.11.2021 | 2. SNL
Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov

S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.

Sobota, ob 13.30: KRŠKO - NAFTA 1903
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Matic Predanič (Krško)

Krčani in Lendavčani so se v začetku avgusta razšli z neodločenim rezultatom, po prvi polovici prvenstva pa bolje kaže Prekmurcem. Nafta na lestvici 2. SNL zaseda šesto mesto, po nedeljskem remiju v Dekanih ima na svojem računu 23 točk, devet več kot Krško. Posavci se trenutno nahajajo na 12. mestu, tudi zeleni pa so prvo polovico sezono zaključili z remijem. Sosedski dvoboj z Brežičani ni postregel z zadetki, Krčani pa so še tretjič zapored ostali neporaženi. Še daljši je tovrstni niz Lendavčanov, ki so nazadnje klonili v devetem krogu, ko so gostovali pri Fužinarju. Kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 13.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVA PTUJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Aleksandar Zeljković (Beltinci) ter Anton Rogina (Drava)

Beltinčani so v izdihljajih dvoboja z Dobom ostali brez pete zmage, po poznem izenačenju gostov pa so v statistiko vknjižili še sedem remijev. Toliko so jih doslej nabrali le še Dekančani, Prekmurci pa so prvega zabeležili že ob odprtju sezone. Srečanje na Ptuju se je končalo z rezultatom 1:1, Drava pa je na tekmi z Beltinci osvojila eno od osmih točk. Štajerci po sicer uspešnem odprtju sezone sila stežka nabirajo točke, po minulem krogu pa so zdrsnili na začelje lestvice. Beltinci, ki bodo še drugič to sezono pogrešali trenerja Damjana Gajserja, so na šestih tekmah z Dravo iztržili vsega točko, bodo v soboto prvič tudi slavili?

 

Sobota, ob 13.30: ILIRIJA 1911 - VITANEST BILJE
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Dejan Đermanović (Ilirija)

Bilje bodo drugo polovico sezone odprle v prestolnici. Primorci se na drugo zaporedno gostovanje odpravljajo po dveh zaporednih zmagah, po domačem skalpu Brežic so v Črni na Koroškem presenetili še ekipo Fužinarja. Črno-beli so Ravenčanom zadali šele prvi domači poraz, sami pa so se veselili prvega gostujočega kompleta točk. Biljenci so v 15 krogih osvojili 19 točk, šest več kot Ilirija. Ljubljančani so morali v prejšnjem krogu čestitati vodilnim Kranjčanom, brez točk pa so se vrnili tudi z avgustovskega gostovanja na Primorskem. Ilirija je na svojem igrišču v Šiški dobila zgolj eno od sedmih tekem, je čas za drugo domače slavje?

 

Sobota, ob 13.30: FUŽINAR VZAJEMCI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Marko Mitrović in Andraž Ruedl (Brežice)

Ravenčane po prvem domačem porazu čaka nova preizkušnja v Črni na Koroškem, kjer Fužinar tekme gosti zaradi prenove objekta na Ravnah. Korošci so v dvoboju z Biljami povsem razočarali v prvem polčasu, ko so tekmecu dovolili kar štiri zadetke, tudi prebujenje po odmoru in tri žoge v primorski mreži pa ni bilo dovolj za preobrat. V soboto na Koroško prihajajo Brežičani, ki so v 15. krogu 2. SNL remizirali s sosedi iz Krškega. Posavski drugoligaš se je z osmo točko znebil zadnjega mesta, a bo morala četa Iztoka Kapušina za mirnejše nadaljevanje sezone pogosteje nabirati točke. Brežičani so s štirimi zmagami na sedmih medsebojnih tekmah uspešnejši od Fužinarja, a velja dodati, da je ekipa gostov poleti doživeli veliko prenovo. Avgusta ni bilo zmagovalca, ga bomo dočakali v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: GORICA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Mark Čeh (Triglav)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Derbi 16. kroga drugoligaškega tekmovanja bo v sobotnem popoldnevu odigran v Novi Gorici. Na severu Primorske se bosta pomerila vodilna kluba 2. SNL. Gostitelji lovijo prvouvrščene Kranjčane, ki ob dveh tekmah več bežijo za štiri točke. Goričani so dobili 11 od 13 tekem, za zdaj edini poraz pa so doživeli v prvem krogu, ko so pokleknili na Gorenjskem. Triglav je na svoji zelenici slavil z 2:1, po golu Luke Brkića pa se je prvega od 11 golov sezone veselil Tin Matić. Poraz gostov je v končnici obračuna omilil Etien Velikonja, ki je izpustil zadnjo preizkušnjo Gorice. Četa Mirana Srebrniča je na krilih Luke Vekića, ki je dvema goloma dodal še asistenco, napolnila mrežo Rudarja in ostala za petami orlov. Kranjčani so se novih točk veselili v Šiški, odpor Ilirije sta strla Veron Šalja in Dare Vršič. Kdo se bo veselil v soboto? To boste lahko videli tudi v prenosu Sportkluba.

 

Nedelja, ob 13.30: ROGAŠKA - PRIMORJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Dinko Matošević (Rogaška) ter Belmin Bobarić in Haris Dedić (Primorje)
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme, pred kamero NZS se bosta udarili ekipi Rogaške in Primorja. Slatinčani so ob debiju novega trenerja Aleša Kačičnika, ki je po seriji porazov nasledil Franca Fridla, premagali ptujsko Dravo in na svoj račun dodali sedmo zmago. Črno-beli so se z 22 točkami povzpeli na sedmo mesto lestvice, Ajdovci, tokratni gostje Rogaške Slatine, pa so še višje, četrti. Sinovi burje v prejšnjem krogu niso izkoristili poraza Fužinarja, saj so v tekmi preobratov zgolj remizirali s Krko. Dvoboj šestih zadetkov se je končal z rezultatom 3:3. Slatinčani so v ptujsko mrežo pospravili tri žoge, z dvema goloma se je izkazal Alen Krajnc, ki se je s skupno desetimi goli povsem približal vodilnemu strelcu lige Tinu Matiću. Štajerec v prvem krogu še ni bil član Rogaške, uvodni obračun sezone pa je pripadel rdeče-črnim.

 

Nedelja, ob 13.30: KRKA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: Sandro Jovanović (Rudar)

Velenjčani po porazu v Novi Gorici čaka še eno gostovanje, knapi bodo gostovali v Novem mestu, kjer se bodo skušali izogniti še četrtemu porazu v nizu. Dolenjci so neporaženi na zadnjih štirih preizkušnjah, a so kar trikrat remizirali, v minulem krogu tudi z Ajdovci. Čeprav v zadnjem obdobju točke lažje nabirajo Novomeščani, na lestvici bolje kaže Rudarju, ki je doslej nabral pet točk več, a velja dodati, da Krko čakata še dve zaostali tekmi. Če bi sklepali po prvem spopadu nedeljskih tekmecev, se lahko tudi na Portovalu nadejamo spektakla, avgustovski obračun se je po kar sedmih zadetkih končal v korist Krke. Kdo bo uspešnejši v dolenjski prestolnici?

 

Nedelja, ob 13.30: JADRAN DEKANI - ROLTEK DOB
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

V nedeljo se bosta merili še ekipi Jadrana Dekanov in Roltek Doba. Primorci so se v 12. krogu veselili prve zmage, zatem pa so točko odščipnili še obema prekmurskima drugoligašema, nazadnje Nafti. Mrežo Lendavčanov je sredi drugega polčasa zatresel Žiga Perhavec. S Prekmurci so se minuli konec tedna merili tudi Dobljani, tudi modri pa so iz Beltincev odšli s točko. Globoko v sodniškem dodatku je prednost gostiteljev, ki so z golom Chrisa Cenerja vodili od 11. minute, izničil Luka Gajić. Z enakim izidom se je končal tudi poletni spopad Dekančanov in Dobljanov, tudi takrat pa so se varovanci Jerneja Javornika reševali v izdihjlajih tekme. V 91. minuti je bil z bele točke natančen Denis Petrovič.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.

DELI NA