22.01.2022 | Prva liga Telemach
Za prvoligaši pestra sobota

Za prvoligaši je pestra sobota, ki je postregla s kar osmimi preizkušnjami. Maribor je priprave v Turčiji odprl s skalpom LASK-a, Mura je izgubila z Lechom, Celje pa remiziralo s Krilo Sovetov. Zmage so se v dvoboju s Fužinarjem razveselili še Radomljani.

Vodilni Mariborčani so odigrali prvo od štirih tekem na turških tleh. Četa Radovana Karanovića se je pomerila z LASK-om iz Linza, lani tretjo ekipo avstrijskega prvenstva. Mariborčani so povedli v 32. minuti, ko je po kotu Marka Alvirja v polno meril Nemanja Mitrović. Avstrijci so po nesporazumu Alvirja in Bergsena izenačili v 52. minuti, hrvaški vezist pa je kmalu po golu Goigingerja prejel rdeči karton, a so Mariborčani nadaljevali z enajsterico. V 67. minuti še najlepši zadetek na tekmi, Mirko Mutavčić je po podaji Nina Žuglja neubranljivo sprožil s 25 metrov in zadel v zgornji desni kot.

Drugouvrščeni Koper je bil v polfinalu dobrodolnega turnirja v spomin na Milana Šćulca boljši od avstrijskega drugoligaša Kapfenberga. Mreža severnih sosedov se je obakrat zatresla že v prvem polčasu, prvič v peti minuti, po poskusu Bedeja Amarachija Osujija. Sredi prvega polčasa je v polno meril še Maks Barišić, kanarčki pa se bodo v današnjem finalu pomerili z Jadranom Dekani, ki je po izvajanju kazenskih udarcev premagal Gorico.

Olimpija se na nadaljevanje sezone pripravlja v hrvaški Istri, v Umagu se je pomerila s Haladasom. Obračun petih zadetkov je pripradel madžarskemu drugoligašu, čeprav je tekmec iz Sombotelja uvodoma zaostajal. Olimpijo je v vodstvo popeljal Milan Nemeth, ki je zatresel lastno mrežo, Madžari pa so izid poravnali v 30. minuti, z zadetkom Kristofa Toth-Gaborja. Isti igralec je v 64. minuti zadel še po hitrem protinapadu tekmeca, šest minut kasneje pa je bil po hitri akciji uspešen še Bence Kiss. Zmaje je v izdihljajih srečanja približal Lamine Tall.

Bravo se je v hrvaški Istri meril z Gorico, ki je teden pred nadaljevanjem hrvaškega prvenstva odigrala dve tekmi. Četa Dejana Grabića je po golu Gregorja Bajdeta dobila prvi polčas, Gorica pa je v nadaljevanju srečanja prišla do preobrata. Vlatko Stojanovski je v 67. minuti izničil prednost Ljubljančanov, deset minut pred koncem tekme pa je iz prostega strela zadel Kristijan Lovrić.  

Mura je morala v Beleku priznati premoč Lecha, vodilnega kluba poljskega prvenstva. Klub iz Poznanja je v vsakem od polčasov dosegel dva zadetka, Marka Zalokarja je prvi v 21. minuti premagal Joao Amaral, ki je v 63. minuti postavil tudi končni izid dvoboja. V 25. minuti je v polno meril še Jakub Kaminski, v 58. pa Filip Marchwinski. Pri Sobočanih se je v 34. minuti z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora izkazal Tomi Horvat.

Celjani so v Turčiji remizirali s Krili Sovetov. Grofje so se vodstva veselili v drugi minuti srečanja. Ester Sokler je izsilil prekršek za najstrožjo kazen, z bele točke pa je bil zanesljiv Ivan Božić. Metod Jurhar se je pred odmorom izkazal z obrambo kazenskega udarca, klonil pa je v 49. minuti, ko ga je premagal Leonid Gerčikov.

Sežanci so se v Poreču brez osmerice manjkajočih nogometašev zoperstavili Osijeku. Hrvaški prvoligaš, ki meri na vrh lestvice, je v mrežo Kraševcev pospravil tri žoge. V 13. in 81. minuti je bil dvakrat natančen Ivan Fiolić, vmes pa se je veselil še Petar Brlek.

Zadnjeuvršeni Radomljani so na drugi testni preizkušnji premagali Ravenčani. Pozimi prenovljena zasedba Fužinarja je klonila štirikrat, prvič v šesti minuti, po golu Marka Zabukovnika. Izid prvega polčasa je z dvema goloma postavil Ivan Šarić, zmago rumeno-črnih pa je v drugem polčasu postavil Kostanjšek.

Kidričani so se že v petek brez zadetkov razšli z madžarskim drugoligašem Budafokijem. 

GORICA - BRAVO 2:1 (0:1)

Strelci: Stojanovski (67'), Lovrić (79'); Bajde (15').

CELJE - KRILA SOVETOV 1:1 (1:0)

Strelca: Božić (2'/11m); Gerčikov (49').
Celje: Jurhar, Brecl, Vuklišević, Zaletel, Marandici, Janjičić, Mayeuski, Božić, Svetlin, Begić, Sokler. Od 60. minute so igrali: Jurhar, Lartey, Flis, Zec, Štravs, Šporn, Vrbanec, Kuzmanović, Rorič, Džumhur, Panić. Trener: Simon Rožman.

KOPER - KAPFENBERG 2:0 (2:0)

Strelca: Osuji (5'), Barišić (21').
Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Izata, Guberac, Vešner Tičić, Barišić, Parris, Osuji. Igrali so še: Cukjati, Mittendorfer, Jelić Balta, Bešir, Đira, Krajinović, Jašaragić, Šušnjara, Colley. Trener: Zoran Zeljković. 

MARIBOR - LASK 2:1 (1:0)

Strelci: Mitrović (32'), Mutavčić (67'); Goiginger (52').
Maribor: Jug (46' Bergsen), Milec (60' Mutavčić), Mitrović (60' Klampfer), Watson (60' Uskoković), Sikošek (60' Koderman), Makoumbou (60' Gorenak), Repas (60' Ivanović), Alvir (55' Antolin), Šturm (60' Žugelj), Mudrinski (46' Nikolić, 60' Sellouki), Sirk (60' Vipotnik). Trener: Radovan Karanović.

MURA - LECH POZNAN 1:4 (0:2) 

Strelci: Horvat (34'); Amaral (21', 63'), Kaminski (25'), Marchwinski (58').
Mura: Zalokar, Cipot K., Gorenc, Pucko, Maruško, Kous, Horvat, Šturm, Cipot T., Mulahusejnović, Klepač. Od 60. minute so igrali: Gyergyek, Bagola, Karamarko, Nerguti, Beganović, Kozar, Ouro, Bobičanec, Kompan Breznik, Kasalo, Lotrič. Trener: Damir Čontala.

OLIMPIJA - HALADAS 2:3 (1:1)

Strelci: Nemeth (14'/ag), Tall (90'); Toth-Gabor (30', 64'), Kiss (70').
Olimpija: Banić, Ratnik, Korun, Delamea Mlinar, Andrejašič, Kapun, Mudražija, Kvesić, Špehar, Aldair, Tall. Od 67. minute so igrali še: Mauricio, Boakye, Milović, Pavlović, Baskera, Ziljkić, Sešlar, Nukić. Trener: Dino Skender.

KALCER RADOMLJE - FUŽINAR VZAJEMCI 4:0 (3:0)

Strelci: Zabukovnik (6'), Šarić (16', 29'), Kostanjšek (48').
Radomlje: Velić, Mišić, Ćalušić, Mužek, Primc, Bumbu, Zabukovnik, Cerar, Šarić, Guzina, Pogačar. Drugi polčas: Blaić, Škaričić, Jazbec, Brolih, Nuhanović, Kostanjšek, Štorman, Kregar, Malenšek, Varga. Trener: Nermin Bašić.

OSIJEK - CB24 TABOR SEŽANA 3:0 (2:0)

Strelca: Fiolić (13', 81'), Brlek (42').
Tabor - začetna enajsterica: Koprivec, Salkić, Urh, Nemanič, Guerrico, Grobry, Mavretič, Bongongui, Kljun, Stančič, Monjac. Trener: Dušan Kosić.

Tekst: PDO
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje bodo nove točke v boju za obstanek iskale proti Muri, ki jo naslednji teden čaka pokalni polfinale. Kakšno tekmo bomo videli ob Kamniški Bistrici?
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?

DELI NA