09.10.2020 | 1. SFL
Za primat ob Savi

V Litiji bo šlo v 5. krogu za primat ob Savi, tekmeca pa domačin in Sevnica. Domačini so odločeni, da se pokažejo v precej boljši luči kot pred tednom dni, ko jih je Siliko porazil s kar 7:1.

1. SFL, 5. krog, 10.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobovec – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.30)

Odvisno le od Litije

„To je šport, tudi to se zgodi,“ ostaja miren Gašper Vrhovec, trener in igralec litijske zasedbe, ki ima visoke ambicije. „Vemo, da imamo kvaliteto, ki pa jo bo treba pokazati na terenu,“ meni Vrhovec, ki je prepričan, da je tak visok poraz prinesel tudi nekaj dobrega. „Lahko bi zmagovali s slabo igro ali pa tesno izgubljali. Rabili smo tak poraz, ki nas strezni, prizemlji. Že na treningu se je videlo, da se igralci zavedajo, kaj morajo narediti in kako delati,“ pravi Vrhovec, ki se veseli petkove tekme.

„Sevnica je dosedaj slovela po borbenosti in agresivnosti. Kako bo to pot, bomo videli. A če bomo, sem prepričan, da bomo, mi pravi, potem dilemo ne bo,“ je jasen Vrhovec, ki pričakuje nove tri točke in plovbo v mirne vode.

Sevničani so z zadnjimi tekmami pokazali velik napredek, predvsem pa zbirajo točke. Nenazadnje bo to tekma med 3. ekipo in 7. ekipo 1. SFL: Litija ima šest točk, Sevnica štiri, vse pa je zbrala v zadnjih dveh tekmah – z zmago proti FC Bronx in remiju z Oplastom. „Rastemo, igramo vse boljše, v igro vključujemo mlade,“ je vidno zadovoljen trener Sevnice Jože Gačnik, ki pohvali svoje fante za resen pristop na treningu.

„V Litijo odhajamo morda celo v nepravem času, saj bodo po porazu na Vrhniki zelo motivirani. Čaka nas tekmec, ki ima izredno individualno kvaliteto, zelo so močni na položaju sidraša, precej zadev lahko rešujejo posamično,“ opozarja Gačnik, ki pa se zaveda, da njegova ekipa ni pod pritiskom, ampak se gre v Litijo učiti.

Skoraj točno pet let

Ob pogledu v zgodovino pa zanimiv detajl leži ravno v 8.10. 2015. Skoraj točno pred petimi leti je prav v 5. krogu KMN Sevnica sploh prvič v zgodovini 1. SFL porazila Litijo (v Sevnici), 2:1 je bilo. Gola za zmago sta dosegla Nenad Kurtić in Irnes Škorić, za goste Tine Šturm. Trener Sevničanov je bil prav Gačnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA