23.11.2019 | 1. SŽNL
Za konec jeseni še prenos derbija

Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih, vodilne Pomurke potrjujejo jesenski naslov na tekmi z Radomljankami. Tekma se začne ob 11. uri, prenos pa na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 12. krog, 24.11.
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (11.00)
Koper Obala – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Krim RollJet (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 29
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 13

Komaj čakajo premor

Pomurke so na vrhu, po 11 krogih imajo takisto število zmag, trener Sandi Bauer pa prizna, da je za igralkami naporen ritem. „Igralke so utrujene, pravih počitnic niso imele. Prejšnji sezoni je hitro sledila liga prvakinj, vmes je bilo precej reprezentančnih akcij. Vse skupaj je bilo precej naporno, zato komaj čakamo konec in mesec dni predaha,“ priznava Bauer.

„Jesenski naslov nam predstavlja velik motiv, neporaženi želimo v leto 2020. V minulih dveh dneh smo trenirale zahvaljujoč KMN Vidonci, ki imajo dober teren z umetno travo in reflektorji. Naš terene v Bratoncih je zahteven in mehak, verjamem pa, da bo v nedeljo boljše,“ dodaja Bauer. Zaveda se, da jim v goste prihajajo Radomljanke, ki so v zadnjih petih tekmah zbrale tri zmage in po en remi in poraz.

„Mi imamo svoje težave, predvsem je to neučinkovitost. Pripravimo si obilo priložnost, a težko dosežemo gol. Praviloma se pridejo ekipe branit na naše domače tekme, na roko jim gre tudi velikost terena,“ pove Bauer, ki pričakuje, da bodo tako taktiko ubrale tudi Radomljanke, ki jih vodi Aljaž Gornik. „Pozorni moramo biti na vsaj tri, štiri igralke, med njimi zagotovo na Zalo Kuštrin,“ dodaja Bauer, ki verjame, da jim način igre s kratkimi in hitrimi podajami lahko še kako pride prav jutri.

Tekma kot nagrada

„Komaj čakamo tekmo!“ pa sporočajo iz Radomelj, kjer je na krmilu Aljaž Gornik. „Dejansko je tekma prišla ob pravem času in hkrati nagrada za vse treninge, ki smo jih opravili, odkar sem z ekipo,“ nadaljuje Gornik, ki pravi, da bi rad v praksi videl, kaj bodo njegove varovanke prinesle iz teorije, treninga, v prakso.

„Pomurke imajo veliko kakovostnih posameznic. Če hočemo kaj doseči, moramo odigrati ekipno in zbrano ter pokazati vse svoje znanje, ki ga premoremo,“ nadaljuje naš sogovornik, ki pravi, da vse tekme in treninga pozorno analizira. Opozori pa, da jim malce otežuje izvedbo načrta tekme le naravna trava, na kateri se bo igrala nedeljska tekma. „Želimo igrati na enak način, kot to delamo dosedaj: z veliko pritiska po celem terenu!“ še doda Gornik.

Statistika kaže, da bo to že 23. medsebojna tekma – 21 so jih dobile Pomurke, eno srečanje se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2020 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem v nogometno pomlad
  Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana bo uvodno tekmo nadaljevanja prvenstva odigrala 15. marca, ko gostuje v Radomljah. Ljubljančanke zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici. Za vodilno ekipo SŽNL ŽNK Nona Pomurje Beltinci zaostajajo za tri točke (36:33).
 • 13.02.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke pri tretji tekmi, od maja tudi Lana Golob
  Za ekipo trenerja Sandija Bauerja so tri pripravljalne tekme, sinoči jih je s 4:3 porazil Ferencvaros , a je bil trener Bauer zelo zadovoljen s prikazanim. „Dobro smo stali na terenu, potem smo naredili nekaj menjav,“ je povedal Bauer, ki je pohvalil dekleta, ki od 31.1. zavzeto trenirajo.
 • 11.01.2020 | 1. SŽNL
  Iz tabora prvakinj v Italijo
  V Italiji bo v nadaljevanju sezone 2019/2020 igrala tudi izkušena Tjaša Tibaut, ki se je vrste vodilne ekipe prvenstva ŽNK Nova Pomurje Beltinci seli v italijanskega prvoligaša UPC Tavagnacco.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke z odliko sklenile leto 2019
  Za konec še obračuna v Bratoncih in Ljubljani, ki sta potrdila, da so Pomurke in Ljubljančanke korak pred konkurenco. Prvakinje iz Beltincev so s 6:0 odpravile Radomljanke in tako postavile piko na i krasnemu letu 2019 – ko so vrnile naslov državnih prvakinj spet v Pomurje.
 • 24.11.2019 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani
  Napovedali smo, da bo 12. krog SŽNL v znamenju prenosa tekme iz Bratoncev, kjer pri prvakinjah ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostujejo Radomlje. Ob tem velja omeniti še tekme v Ajdovščini, Kopru in Ljubljani.
 • 18.11.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke in Koprčanke stopničko višje
  Predzadnji krog jeseni so obeležile tri zmage gostujočih ekip in visoka zmaga Radomelj, ki so se s tem uspehom zavihtele na 3. mesto, na 4. so padle krimovke. Mesto je pridobil tudi Koper Obala, ki je v neposrednem obračunu porazil in preskočil ŽNK Cerklje.
 • 17.11.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Maribora, derbi v Cekljah
  Danes bo zanimivo videti, kateri ekipi je najbolj del reprezentančni premor. Danes se igrajo tekme 11. kroga SŽNL, obračun iz Maribora pa boste lahko od 10.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.11.2019 | 1. SŽNL
  Iz Maribora: Olimpija je Olimpija
  V nedeljo se bosta pred kamerami Nogometne zveze Slovenije, začnemo 10.55 na spletni strani Nzs.si, pomerila petouvrščeni ŽNK MB Tabor in drugouvrščena ŽNK Olimpija. V prvem delu jeseni je bilo 7:0 za Ljubljančanke, domačinke pa so tokrat izredno motivirane, da se pokažejo v boljši luči.
 • 03.11.2019 | 1. SŽNL
  Prva za Ajdovke, derbi Radomljam
  Do 10. kroga je Ajdovščina čakala točko in jo dobila na regionalnem derbiju. Prenos iz Radomelj nam je postregel z dobro tekmo in zmago domačink, do treh točk še vodilni dvojec. Prvenstvo se zavoljo reprezentančne tekme članic nadaljuje 17.11.

DELI NA