23.11.2019 | 1. SŽNL
Za konec jeseni še prenos derbija

Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih, vodilne Pomurke potrjujejo jesenski naslov na tekmi z Radomljankami. Tekma se začne ob 11. uri, prenos pa na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 12. krog, 24.11.
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (11.00)
Koper Obala – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Krim RollJet (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 29
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 13

Komaj čakajo premor

Pomurke so na vrhu, po 11 krogih imajo takisto število zmag, trener Sandi Bauer pa prizna, da je za igralkami naporen ritem. „Igralke so utrujene, pravih počitnic niso imele. Prejšnji sezoni je hitro sledila liga prvakinj, vmes je bilo precej reprezentančnih akcij. Vse skupaj je bilo precej naporno, zato komaj čakamo konec in mesec dni predaha,“ priznava Bauer.

„Jesenski naslov nam predstavlja velik motiv, neporaženi želimo v leto 2020. V minulih dveh dneh smo trenirale zahvaljujoč KMN Vidonci, ki imajo dober teren z umetno travo in reflektorji. Naš terene v Bratoncih je zahteven in mehak, verjamem pa, da bo v nedeljo boljše,“ dodaja Bauer. Zaveda se, da jim v goste prihajajo Radomljanke, ki so v zadnjih petih tekmah zbrale tri zmage in po en remi in poraz.

„Mi imamo svoje težave, predvsem je to neučinkovitost. Pripravimo si obilo priložnost, a težko dosežemo gol. Praviloma se pridejo ekipe branit na naše domače tekme, na roko jim gre tudi velikost terena,“ pove Bauer, ki pričakuje, da bodo tako taktiko ubrale tudi Radomljanke, ki jih vodi Aljaž Gornik. „Pozorni moramo biti na vsaj tri, štiri igralke, med njimi zagotovo na Zalo Kuštrin,“ dodaja Bauer, ki verjame, da jim način igre s kratkimi in hitrimi podajami lahko še kako pride prav jutri.

Tekma kot nagrada

„Komaj čakamo tekmo!“ pa sporočajo iz Radomelj, kjer je na krmilu Aljaž Gornik. „Dejansko je tekma prišla ob pravem času in hkrati nagrada za vse treninge, ki smo jih opravili, odkar sem z ekipo,“ nadaljuje Gornik, ki pravi, da bi rad v praksi videl, kaj bodo njegove varovanke prinesle iz teorije, treninga, v prakso.

„Pomurke imajo veliko kakovostnih posameznic. Če hočemo kaj doseči, moramo odigrati ekipno in zbrano ter pokazati vse svoje znanje, ki ga premoremo,“ nadaljuje naš sogovornik, ki pravi, da vse tekme in treninga pozorno analizira. Opozori pa, da jim malce otežuje izvedbo načrta tekme le naravna trava, na kateri se bo igrala nedeljska tekma. „Želimo igrati na enak način, kot to delamo dosedaj: z veliko pritiska po celem terenu!“ še doda Gornik.

Statistika kaže, da bo to že 23. medsebojna tekma – 21 so jih dobile Pomurke, eno srečanje se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Mika jih boj za 3. mesto
  V 29. sezoni SŽNL bo nastopala tudi sredina ŽNK Cerklje, ki predstavlja v nogometni druščini gorenjsko regijo. Na klopi zasedbe je ostal trener Primož Štrajhar.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Primer Zale in Izabele vzor in cilj
  „Trenirali smo dobro, trudili smo se delati normalno, se razume v okviru situacije in zmožnosti, ki vladajo,“ pove Luka Kompara, ki že od samega začetka bdi nad delom članske ekipe, ki je letos priprave opravila doma, ne pa v Bovcu, kjer so bili nazadnje.
 • 12.08.2020 | 1. SŽNL
  V Mariboru pripravljene na novo sezono
  Na začetek 29. sezone SŽNL se pripravljajo tudi v ekipi ŽNK Maribor Tabor, kjer pa so pred začetkom sezone in priprav imenovali novega trenerja. To je postal Martin Cvetič, ki je na tem mestu nadomestil Semirja Šabotiča.
 • 07.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke želijo med tri v državi
  Ekipo sta okrepili Staša Čagran (ŽNK Radomlje) in Manuela Keršič (ŽNK Olimpija Ljubljana). „Izrazili sta željo, da prideta k nam, sprejeli smo ju. Pričakovati je, da pride še vratarka Saša Oblak, saj je Maja Zajc na preizkušnji v tujini,“ pove trener David Fekonja.
 • 06.08.2020 | 1. SŽNL
  Pred štartom prvenstva še generalka s Sturmom
  Odločno so se priprav na novo sezono lotili tudi v ŽNK Radomlje, kjer bo delo glavnega trenerja še naprej opravljal Aljaž Gornik. Ekipa je v 4. tednu priprav.
 • 14.07.2020 | 1. SŽNL
  V Ljubljani začnejo prihodnji teden
  Priprave na novo sezono bodo zmajčice začele 23. julija, 25.7. pa jih že čaka uvodna preizkušnja, potem še 31.7. in 5.8. Vse z željo, da pripravljene pričakajo uvod v sezono SŽNL, ki se začne 16. avgusta.
 • 13.07.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke v pričakovanju začetka priprav
  Precej prej pa se bodo začele borbe za točke v domačem prvenstvu. Osemčlansko tekmovanje, v njem bodo igrali ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje, NK Krim RollJet, FC Koper, NK MB Tabor, ŽNK Cerklje, ND Primorje, se bo pričelo s 1. krogom 16. avgusta.
 • 11.03.2020 | 1. SŽNL
  Okrepljene po točke in izkušnje za novo sezono
  V nedeljo, 15. marca, se sezona nadaljuje tudi za ŽNK Radomlje, ki v prvem spomladanskem krogu doma gostijo ljubljansko Olimpijo.
 • 08.03.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke suvereno proti Ajdovkam
  Aktualne državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v naprej odigrani tekmi 13. kroga z 9:0 porazila Ajdovke. S štirimi zadetki se je izkazala Neli Hofman. Preostale tri tekme uvodnega kroga pomladi bodo v nedeljo, 15. marca.
 • 07.03.2020 | 1. SŽNL
  Spomladanski del odpirajo prvakinje in Ajdovke
  S tekmo ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina se začenja spomladanski del državnega prvenstva članic. Ostale tri tekme 13. kroga bodo prihodnjo nedeljo, 15. marca.

DELI NA