23.11.2019 | 1. SŽNL
Za konec jeseni še prenos derbija

Nedeljo bo zaznamoval 12. krog SŽNL, ki bo tudi zadnji v tem koledarskem letu. Članice bodo piko na i postavile s tekmami v Ajdovščini, Kopru, Bratoncih in Ljubljani. Kot je bila praksa v tej nogometni jeseni, pa tudi to pot ne bo izostal prenos. Kamere bodo tokrat v Bratoncih, vodilne Pomurke potrjujejo jesenski naslov na tekmi z Radomljankami. Tekma se začne ob 11. uri, prenos pa na spletni strani Nogometne zveze Slovenije!

SŽNL, 12. krog, 24.11.
Ajdovščina – ŽNK Cerklje (11.00)
Koper Obala – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Olimpija – ŽNK Krim RollJet (14.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 29
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 17
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 16
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 13

Komaj čakajo premor

Pomurke so na vrhu, po 11 krogih imajo takisto število zmag, trener Sandi Bauer pa prizna, da je za igralkami naporen ritem. „Igralke so utrujene, pravih počitnic niso imele. Prejšnji sezoni je hitro sledila liga prvakinj, vmes je bilo precej reprezentančnih akcij. Vse skupaj je bilo precej naporno, zato komaj čakamo konec in mesec dni predaha,“ priznava Bauer.

„Jesenski naslov nam predstavlja velik motiv, neporaženi želimo v leto 2020. V minulih dveh dneh smo trenirale zahvaljujoč KMN Vidonci, ki imajo dober teren z umetno travo in reflektorji. Naš terene v Bratoncih je zahteven in mehak, verjamem pa, da bo v nedeljo boljše,“ dodaja Bauer. Zaveda se, da jim v goste prihajajo Radomljanke, ki so v zadnjih petih tekmah zbrale tri zmage in po en remi in poraz.

„Mi imamo svoje težave, predvsem je to neučinkovitost. Pripravimo si obilo priložnost, a težko dosežemo gol. Praviloma se pridejo ekipe branit na naše domače tekme, na roko jim gre tudi velikost terena,“ pove Bauer, ki pričakuje, da bodo tako taktiko ubrale tudi Radomljanke, ki jih vodi Aljaž Gornik. „Pozorni moramo biti na vsaj tri, štiri igralke, med njimi zagotovo na Zalo Kuštrin,“ dodaja Bauer, ki verjame, da jim način igre s kratkimi in hitrimi podajami lahko še kako pride prav jutri.

Tekma kot nagrada

„Komaj čakamo tekmo!“ pa sporočajo iz Radomelj, kjer je na krmilu Aljaž Gornik. „Dejansko je tekma prišla ob pravem času in hkrati nagrada za vse treninge, ki smo jih opravili, odkar sem z ekipo,“ nadaljuje Gornik, ki pravi, da bi rad v praksi videl, kaj bodo njegove varovanke prinesle iz teorije, treninga, v prakso.

„Pomurke imajo veliko kakovostnih posameznic. Če hočemo kaj doseči, moramo odigrati ekipno in zbrano ter pokazati vse svoje znanje, ki ga premoremo,“ nadaljuje naš sogovornik, ki pravi, da vse tekme in treninga pozorno analizira. Opozori pa, da jim malce otežuje izvedbo načrta tekme le naravna trava, na kateri se bo igrala nedeljska tekma. „Želimo igrati na enak način, kot to delamo dosedaj: z veliko pritiska po celem terenu!“ še doda Gornik.

Statistika kaže, da bo to že 23. medsebojna tekma – 21 so jih dobile Pomurke, eno srečanje se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2021 | 1. SŽNL
  Pohvale po učinkoviti premieri
  Dobra dva tedna priprav sta tudi za ekipo ŽNK Radomlje. Ekipa, ki jo bo še naprej vodil trener Aljaž Gornik, je doživela nekaj kadrovskih sprememb, minuli vikend pa so se prvič predstavile na tekmi. Pomerile so se z Ajdovkami.
 • 26.07.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija proti slovitemu AC Milanu
  Za varovankami trenerja Mikija Kondiča sta že dve tekmi, priprave pa so začeli 15. julija.
 • 18.07.2021 | 1. SŽNL
  V mislih kvalifikacije za ligo prvakinj
  Bauer in ekipa imajo pred sabo tudi nekaj zahtevnih preizkušenj. Med 2. in 5. avgustom bodo gostovali na Jahorini, kjer bodo sodelovale še državne prvakinje Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Severne Makedonije.
 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 24.05.2021 | 1. SŽNL
  Za konec še točke za ŽNK Cerklje in ŽNK Krim Rolljet
  V tej sezoni je bilo v SŽNL 63 tekem, 32 zmag je ostalo doma, 29 jih je šlo v goste, beležili smo dva remija. Najvišja zmaga datira v 8. krog, ko so Pomurke s 23:0 premagale Ajdovščino. V sezoni je bilo doseženih 424 golov (6,73 na tekmo). Nastopilo je 192 igralk, podeljenih je bilo 163 rumenih kartonov.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 17.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke, Radomljanke in Mariborčanke do treh točk
  Še en krog nas loči do konca sezone v SŽNL. Tokrat so se zmag veselile igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK MB Tabor in ŽNK Radomlje, ki so z 20. krogom tudi sklenile sezono. Pred nami je še 21. krog, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo; v soboto tudi s spletnim prenosom iz Gornje Radgone.
 • 15.05.2021 | 1. SŽNL
  Ni prostora in časa za slavje
  Prvakinje so znane, to je ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci, ki v nedeljo odhaja v Ljubljano. Preostali tekmi sta v Mariboru (ob 11. uri tam gostujejo Ajdovke), ob 17. uri se v Radomljah začne obračun domačink z ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana je prosta.

DELI NA