29.01.2018 | 2. SNL
Za drugoligaši prve pripravljalne preizkušnje

V priprave na nadaljevanje sezone so zakorakali tudi drugoligaši, za katerimi so že prve pripravljalne preizkušnje. Nadaljujejo se tudi kadrovske spremembe, klubi še vedno krepijo svoje vrste za pomladanske boje.

Vodstvo Mure je rokave zavihalo že pred časom, saj je Ante Šimundža že na prvem treningu pozdravil trojico novincev, Kristjana Matoševića, Luko Šušnjaro in povratnika Matica Maruška. Po Niku Kisilaku se je od Fazanerije poslovil še en nogometaš, ki je črno-belim pomagal do preboja med drugoligaše. Tudi Mihael Karas bo nogometno pot nadaljeval na Goričkem, hitri napadalec bo s Kisilakom pomagal Tromejniku, ki tekmuje v 3. SNL vzhod. Prekmurce prva pripravljalna tekma čaka v torek, ko se bodo v Radomljah pomerili s Šenčurjem.

Ptujčani so se za sodelovanje dogovorili s peterico nogometašev. O vrnitvi Mitje Reška, Aleksandru Šeligi in angleškem novincu Matthiasu Fanimu smo že pisali, jasno pa je, da bosta modri dres nosila tudi Rok Pirtovšek, nekdanji kapetan celjskega Šampiona, in Boštjan Bizjak, sicer brat dvojček domžalskega napadalca Lovra Bizjaka. Prav Bizjak se je med strelce vpisal na nedavnem gostovanju v Celju. Četa Simona Sešlarja se je pomerila z grofi in v obračunu s prvoligašem iztržila remi.

V Lendavi ni kadrovskih sprememb, so pa varovanci trenerja Franca Fridla odigrali dve pripravljalni tekmi. Nafta je uvodoma gostovala v Ljudskem vrtu in se dobro upirala državnemu prvaku. Mateo Monjac je namreč zadel za vodstvo modrih, a so gostitelji pripravili preobrat in povedli z 2:1. Sledil je nov odgovor Lendavčanov, saj je Vedran Vinko izenačil na 2:2, Štajerci pa so v nadaljevanju tekme dosegli še dva zadetka. Druga ekipa madžarskega ZTE-ja je v Lendavi ni bila dostojen tekmec, saj je v mreži vzhodnih sosedov končalo kar 11 zadetkov. Trikrat je bil natančen Pozsgai, pod dva gola se je podpisal Grabant, delež k zmagi pa so pristavili še Monjac, Novinić, Magdič, Malešević, Osmanaj in Roginić.

Tudi Radomljani so pred dnevi gostovali v štajerski prestolnici. Moštvo trenerja Nermina Bašića nekaj dni po začetku priprav ni uspelo odbiti vseh poskusov vijoličastih. Mariborčani so, potem ko je David Adam z nastopom sklenil že po nekaj minutah, za hrbet mladega Božiča pospravili sedem zadetkov. V dresu mlinarjev je zaigral tudi Rok Jazbec, ki se je poleti iz Radomelj preselil v Celje, a po pol leta sklenil epizodo v knežjem mestu. Radomeljske nogometaše novi tekmi čakata v tem tednu, v sredo se bodo pomerili s Komendo, konec tedna pa bodo gostovali v Novi Gorici.

Tudi v Dekanih ni šlo brez sprememb. Kot je znano že nekaj tednov, se je od matičnega kluba poslovil Alen Šćulac, ki se je s Krčani v Dekanih ustavil v nedeljo. Posavci so po pripravah v Umagu odigrali še pripravljalni obračun z Jadranom in v mrežo drugoligaša pospravili pet žog, gostje so štirikrat zadeli v uvodnih 25 minutah igre.

Sežanci so se zbrali v začetku minulega tedna, ko je Uroš Barut pozdravil dvajseterico nogometašev. Vodstvo kluba se je za sodelovanje dogovorilo z dvema novincema. Antonio Azinović, ki je zadnje leto in pol branil barve Brežic, je okrepil konkurenco v obrambni vrsti, medtem ko bo Marko Bačanin zaigral v napadu. Prvi sicer prihaja iz Hrvaške, drugi pa iz Srbije. Kraševci so se sicer pohvalili še z eno pridobitvijo, v prihodnje se bodo na gostovanja vozili v avtobusu z jasno vidnimi klubskimi obeležji.

Malce več kot teden dni treningov je tudi za nogometaši Krke. Novomeščani po jesenskem delu prvenstva zasedajo sedmo mesto, v nadaljevanje tekmovanja pa se bodo morda podali močnejši za povratnika v svoje vrste. Žiga Kastrevec je po epizodi v Španiji nazadnje igral na Cipru, v soboto pa si je vnovič nadel dres matičnega kluba. Napadalec je dvakrat zatresel mrežo Zagreba, ki letos tekmuje med hrvaškimi tretjeligaši, dva zadetka k zmagi z izidom 4:1 pa je dodal še Sachem Wilson. Ameriški napadalec je z osmimi goli prvi strelec moštva.

Uvodna preizkušnja je tudi za mlado zasedbo Brava. Ljubljančani so se pomerili z Grosupeljčani in jih ugnali s 3:0. Strateg Dejan Grabić ni bil povsem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, a je kot delni razlog za napake izpostavil tudi trenutno fazo priprav. Mrežo tretjeligaša so zatresli povratnik po poškodbi Marcel Kene, Niko Adamič in Matic Marcius, ki je pred dnevi prekinil sodelovanje s Celjem, potem ko je bil jeseni posojen v Dravo.

Brežičani se bodo v nadaljevanje sezone podali z novim trenerjem. Posavce bo spomladi vodil Iztok Kapušin, pred leti eden od pobudnikov ponovne obuditve članskega moštva. Brežiško četo je jeseni vodil hrvaški strateg Albert Pobor, ki pa se je poslovil po slabi seriji v drugi polovici tekmovanja. Brežiški nogometaši so v osmih krogih vknjižili vsega dve točki. Deveta ekipa 2. SNL je morala v minulem tednu v Krškem priznati premoč hrvaškemu tretjeligašu Zagorcu, v vrstah katerega nastopa tudi nekdanji član Maribora in Zavrča, Matija Smrekar. Gostje so bili boljši z izidom 4:1.

Za nogometaši kranjske Zarice sta dva tedna priprav. Varovanci trenerja Braneta Pavlina so v tem času odigrali že tri pripravljalne obračune, a je imel izkušeni strateg nekaj težav s sestavo moštva. V dvoboju z Domžalami je namreč razpolagal zgolj z enim rezervistom, pokalni prvak pa je tekmo dobil z 2:0. Ob golu Franjića je lastno mrežo zatresel Uroš Parežanin. V drugi tekmi so Kranjčani brez nekaj standardnih igralcev izgubili z ljubljansko Svobodo, ki se je po uvodnem zaostanku veselila zmage. Za konec prvega dela priprav so se Kranjčani v sosedskem spopadu pomerili še s Šenčurjem. Trinajsterica Kranjčanov je tekmo obrnila v svojo korist, v drugem polčasu je zadel Marko Huč, ki je zatem zapravil še najstrožjo kazen.

V ponedeljek so se zbrali tudi Slatinčani. Ibrahim Neskić je na prvem treningu pozdravil 26 nogometašev, ki so se v soboto podali v prvo pripravljalno preizkušnjo. Rogaška je na domačem igrišču gostila Dravinjo in tretjeligaša ugnala s 3:1. Domačo zmago so potrdili Alen Neskić, Luka Petrovič in Sandro Sisinger.

Ilirijani so se v uvodnem delu priprav udarili z dvema prvoligašema in obakrat iztržili neodločen izid. Varovanci trenerja Božičevića so najprej remizirali z Domžalčani. Slednji so se po golu Jake Corna v zaostanku znašli v 21. minuti, za novo vodstvo Ljubljančanov pa je po golu Nicholsona, ki je v končnici poskrbel tudi za končni rezultat, zadel Žiga Urtelj. V prejšnjem tednu so zeleno-beli gostovali še v Velenju in se z domačim tretjeligašem razšli z izidom 1:1. Tudi tokrat je goste v vodstvo popeljal Corn. Ljubljanski drugoligaš bo v nadaljevanje sezone krenil brez vratarja Matea Barukčića, ki se je zaradi težav s poškodbo odločil skleniti nogometno kariero.

Že dva tedna vadijo tudi Brici. Moštvo trenerja Antona Žlogarja je doživelo nekaj sprememb, odigralo pa tudi dve preizkušnji. Vinarji so najprej premagali italijansko Isontino, ki so jo odpravili s 4:1. Dvakrat je v polno meril Debenjak, gol pa sta dodala še Varga in Simčič. Minuli teden so rdeče-črni sklenili z gostovanjem v Novi Gorici, kjer so se pomerili z mladinsko ekipo Gorice. Za zmago z izidom 2:1 sta zadela že omenjena Varga in Debenjak. Nova testna preizkušnja Žlogarjevo četo čaka v sredo, ko v Vipolžah gostuje italijanska Juventina, v soboto pa še srbski prvoligaš Zemun.

Ravenčani so v petek gostovali v Velenju in doživeli poraz. Knapi so bili boljši s 3:0, mrežo Korošcev so zatresli Williams, Kamara in Trifković

CELJE - DRAVA PTUJ 1:1
Požeg Vancaš; Bizjak

MARIBOR - NAFTA 1903 4:2
Vršič (17'), Tavares (42'/11m), Hotić (66'), Bajde (83'); Monjac (14'), Vinko (60')

NAFTA 1903 - ZTE 2 11:1
Pozsgai (3x), Grabant (2x), Monjac, Novinić, Magdič, Malešević, Osmanaj, Roginić

MARIBOR – KALCER RADOMLJE 7:0
Bohar (14', 38') Mešanović (22'), Tavares (32'), Ivković (52'), Dervišević (74'), Jazbec (78'/ag)

JADRAN DEKANI - KRŠKO 0:5
Mandić (3x), Ogrinec, Jovanović

ZAGREB - KRKA 1:4
Kastrevec (2x), Wilson (2x)

BRINJE GROSUPLJE - AŠK BRAVO 0:3
Marcius, Kene, Adamič

BREŽICE - ZAGOREC 1:4

DOMŽALE - ZARICA KRANJ 2:0
Franjić (24'), Parežanin (35'/ag)

ZARICA KRANJ - ŠENČUR 1:0
Huč

ROGAŠKA - DRAVINJA 3:1
Neskić, Petrovič, Sisinger

DOMŽALE - ILIRIJA 1911 2:2
Nicholson (54', 85'); Corn (21'), Urtelj (61')

RUDAR VELENJE - ILIRIJA 1911 1:1
Črnčič (50'); Corn (40')

BRDA - ISONTINA 4:1
Debenjak (2x), Varga, Simčič

GORICA U19 - BRDA 1:2
Varga, Debenjak

RUDAR VELENJE - FUŽINAR RAVNE SYSTEMS 3:0
Williams, Kamara in Trifković

* Prestopi so potrjeni s strani klubov, ni pa nujno, da so nogometaši pri NZS že registrirani kot člani klubov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA