02.08.2023 | 1. SŽNL
Za Radomljankami uvodni tekmi

Z delom nadaljujejo tudi v ŽNK Radomlje Medex, kjer se tudi pred to sezono soočajo s spremembami. Tudi letos igralke iz Radomelj odhajajo v tujino. Lani sta iz Radomelj na tuje prestopili Zala Kuštrin in Korina Lara Janež, letos se proti novemu izzivu izven meja domovine podajata še Tinkara Testen in Sara Gradišek. Obe bosta Športni park Radomlje zamenjali za nogometne zelenice v Italiji. V razmaku dobrega leta so se v tujino odpravile že štiri Radomljanke. „Tinkara in Sara bosta v prihodnje igrali v Italiji. Veseli smo za obe, saj se ni moč prebiti v tujino, če nisi dovolj dober. Pokazali sta veliko kakovosti in sta v našem klubu dobro trenirali, kot klub pa smo jima nudili fantastično podporo v smislu kakovostnega treninga in usmerjanja, kako peljati kariero. Smo praktično edini klub v Sloveniji, ki je v zadnjih dveh sezonah v tujino spravil štiri igralke. To je velik uspeh in potrditev dobrega dela v našem klubu. Ko se izpraznita dve mesti, priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj dobijo mlajše igralke. Dekleta, ki so od nas šla v tujino, pa so jim lahko motiv za prihodnost. Zelo smo ponosni na prestope naših igralk v tujino in to je pokazatelj vsem v Sloveniji, da smo odlična sredina za delo z mladimi. To je v tem trenutku tudi edino realno in smiselno v slovenskem ženskem nogometnem prostoru,“ za klubsko spletno stran pove Aljaž Gornik.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v minulih dveh dneh odigrala dve pripravljalni tekmi. Uvodoma so se Radomljanke pomerile s fantovsko selekcijo NK Radomlje U15. V izenačenem obračunu so s 3:1 slavili fantje, eno od obetavnih priložnosti pred golom nasprotnikov pa je izkoristila Jona Javorič. „Pohvale dekletom za prikazano na prvi prijateljski tekmi. Nasprotnik je bil po meri, saj je bila tekma zelo izenačena, kar pomeni, da so bila dekleta izzvana v vseh segmentih nogometne igre. Z vidika moštvene taktike v obrambi in napadu je potrebno dekleta pohvaliti, saj so odigrala zelo kakovostno. Prav tako je bilo na tekmi vidno, da smo v preteklih dveh tednih in pol naredili ogromno kakovostno podlago z vidika osnovne vzdržljivosti in moči. Nam je tekma pokazala, da moramo izboljšati igro v obeh kazenskih prostorih (izbijanja izpred svojih vrat ter streli na gol v nasprotnikovem kazenskem prostoru). Prav tako pa imajo predvsem mlajše igralke še ogromno rezerv v svojem posamičnem razvoju, kar pa je tudi eno izmed osnovnih poslanstev našega kluba. V strokovnem vodstvu se že veselimo nadaljnjega dela in užitkov ob razvoju igralk,“ je povedal Gornik, njegova zasedba pa se je včeraj pomerila še s SK Sturm Graz Damen, avstrijskimi podprvakinjami, ki jih čakajo kvalifikacije UEFA Lige prvakinj.

Radomljanke bodo sezono Ženske nogometne lige Triglav Zdravje začele na gostovanju pri ŽNK Cerklje.

SŽNL, 1. krog, 12.8.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana (16.30) (prenos na Planet TV 2)

13.8.
ŽNK Krim – ŽNK Gažon (17.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Drava Ptuj (17.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje Medex (11.00) (spletni prenos na Nzs.si)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 24.07.2024 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).

DELI NA