06.05.2023 | 1. SŽNL
Za 3. mesto

Danes in jutri sta na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes se bosta v Ljubljani pred kamerami NZS pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, jutri še tekma v Ajdovščini.

SŽNL, 17. krog, 6.5.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00)

SŽNL, 18. krog, 7.5.
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00)

Razviti svojo igro

ŽNK Ljubljana zaseda 3. mesto, pred Radomljankami ima pet točk prednosti. A do konca sezone se bosta ekipi pomerili še dvakrat, zato je mogoče prav vse – potrditev 3. mesta za Ljubljano ali pa lov Radomljank na bron. Govori pa ta sezona v prid Ljubljane, ki je že dvakrat porazila Radomlje – s 7:1 in 3:0.

„Mislim, da nas čaka zanimiva in gledljiva tekma.  Obe ekipi imata za sabo niz porazov po tekmah z vodilnimi na lestvici, zato menim, da motivacije za zmago na obeh straneh ne bo primanjkovalo. Vzdušje v ekipi je super, treningi in priprava so bili kvalitetni, kar je dobra podlaga, da razvijemo svojo igro in igramo po naših principih,“ pred tekmo pove nogometašica Jana Intihar.

Boj za 3. mesto dodaten motiv

Za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex je serija dvobojev z Muro in Olimpijo, v soboto pa bo prvič v drugem delu sezone nasproti stala še ŽNK Ljubljana. Zasedba trenerja Aljaža Gornika bi z zmago še lahko ujele tretje mesto.

„Zagotovo nam to dviguje motivacijo in nam daje dodaten zagon. Imamo veliko željo po novih točkah in se maksimalno trudimo, da bomo v soboto dosegle vse tri in tako ujele priključek s tretjim mestom,“ pove Ana Gerjolj.

Dvoboj Ljubljana in Radomelj bo poseben tudi zaradi dvojnega dvoboja sestričen. Nasproti si bosta stali Mirjam Kastelec in Monika Kastelec, prvič pa tudi Zala Petrič in Jona Javorič. Sorodstveni vezi bodo na zelenici pozabljene, Ana pa je razkrila še recept za uspeh na sobotni preizkušnji: „Na tokratni tekmi ne bomo podcenjevale nobenih situacij, kot ekipa bomo delovale usklajeno in pokazale vse, kar znamo, ter s tem maksimizirale našo možnost za zmago. Igrale bomo z enako mentaliteto kot do zdaj, kar je osnovni recept za uspeh in zmago,“ še dodajo v taboru Radomelj.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 01.10.2023 | 1. SŽNL
  Ljubljana četrtič zapored, Radomlje tretjič brez prejetega gola
  Po reprezentančni pavzi se je nadaljevalo državno prvenstvo članic. Na sporedu je bil 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona je slavila na Gorenjskem, do zmag še ŽNK Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex in Primorje Gaia Naturelle. Olimpija je bila prosta.
 • 30.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem, v Radomljah pod žarometi
  Po reprezentančni pavzi se nadaljuje državno prvenstvo članic. Na sporedu je 7. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.

DELI NA