01.12.2020 | Ženska A
Z zmago potrdile 3. mesto

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Kopru odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Izbranke Boruta Jarca so si z zmago 2:0 (1:0) zagotovile končno tretje mesto v skupini. 

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – ESTONIJA 2:0 (1:0)

Stadion Bonifika Koper, sodnice: Marotta, Di Monte, Tempestilli, Caputi (vse ITA)
Strelke: 1:0 Kralj (27.), 2:0 Kork (59./AG)
Rumeni kartoni: Prša, Erman; Rosen
Rdeč karton: /
Slovenija: Šapek, Prša, Kos, Vindišar, Erman, Marolt (od 79. Klopčič), Babnik, Milović, Rogan, Kuštrin (od 65. Križaj), Kralj.
Estonija: Kork, Rosen, Zlidnis, Tullus, Orav, Merisalu (od 65. Treiberg), Himanen, Šilina (od 86. Mehevets), Bannikova (od 90. Kikkas), Kubassova, Aarna (od 65. Laas)

Slovenska vrsta je zaradi težav z novim koronavirusom igrala v okrnjeni postavi, saj je manjkalo 21 standardnih igralk. Jarc je tako imel na voljo pomlajeno zasedbo, ki je začela v postavi Nika Šapek, Kristina Erman, Zala Vindišar, Evelina Kos, Anja Prša, Nika Babnik, Tina Marolt, Zala Kuštrin, Manja Rogan, Ana Milović in Barbara Kralj.

Prav slednja je Slovenijo popeljala do vodstva v 27. minuti, ko je zadela iz bližine. Vratarka Estonk Karina Kork je v 59. minuti dosegla avtogol za slovensko vodstvo z 2:0.

Za Slovenijo, ki bi morala igrati še eno tekmo proti Estonkam, a je bila ta prestavljena (na sporedu bo februarja 2021), so sicer igrale še Izabela Križaj, Lara Klopčič, Mirjam Kastelec in Korina Lara Janež.

Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah. Iz skupine A je že uvrščena branilka naslova Nizozemska, sicer pa so si nastop zagotovile še Anglija kot gostiteljica, Nemčija, Danska, Norveška, Švedska, Francija.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Ta tekma je bila velik izziv, hkrati pa zelo pomembna za nas, saj te kvalifikacije jemljemo zelo resno. Želeli smo si te domače zmage. Lahko le čestitam puncam, ki so danes zastopale barve Slovenije. Čestitke si zaslužijo za pristop, borbenost in taktično disciplino. Dosegli smo zmago, ki nas pelje naprej.“

Kristina Erman, kapetanka:
„V tej tekmi se je potrdilo, da ima Slovenija talentirane igralke. Danes smo igrale praktično z ekipo U19 in premagale estonske članice. Slovenija ima lepo nogometno prihodnost.“

Barbara Kralj, strelka 1. zadetka:
„Veliko standardnih igralk je manjkalo. V treh, štirih dneh smo se dobro pripravile na nasprotnice, jih analizirale in skušale upoštevati nasvete strokovnega štaba.“

Manja Rogan:
„Zmaga je zaslužena, pokazale smo kompaktno igro, igrale smo druga za drugo. Nekaj igralk je bilo povsem na novo. Smo pa tudi me mlajše dokazale, da zmoremo.“



Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Ženska A
    Lara Prašnikar zadela, Sara Agrež podala
    V turški ligi je Luana Zajmi s soigralkami vknjižila 4. zaporedno zmago, Anja Eferl pa je vnovič začela tekmo v svoji ekipi, s katero igra v 3. španski ligi. Pred Kajo Korošec derbi s PSG-jem, Dominika Čonč s soigralkami gosti Barcelono.
  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.

DELI NA