11.10.2022 | WU19
Z zmago ostale med elito

Dekliška mladinska reprezentanca je prvi del kvalifikacij za EP 2023 sklenila z zmago proti Slovaški. Gola za prve tri dragocene točke sta prispevali Nina Kajzba in Anja Eferl. Slovenija si je s to zmago zagotovila, da kvalifikacije za EP 2023 nadaljuje v elitni Ligi A.

Na drugi današnji tekmi v naši skupini sta Danska in Anglija remizirali (1:1).

Reprezentanci, ki jo vodi selektorica Petra Mikeln, je uspelo. Na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja na Slovaškem je pokazala najboljšo igro. Brez napak resda ni šlo, a sta dva gola odtehtala vse in bila dovolj za končno 3. mesto.

Domačinke so povedle v 26. minuti. Bayerova je pobegnila naši obrambi po levi strani, sledil je predložek pred gol, kjer je Iva Kocijan v prvo dobro posredovala, v drugo pa je bila nemočna.

Odgovor Slovenije je bil izvrsten. Minuto po vodstvu so naše igralke že izenačile. Nina Kajzba je, četudi obkrožena s štirimi igralkami Slovaške, prišla do strela in z žogo, ki jo po tleh končala v spodnjem desnem kotu, izenačila rezultat.

V 57. minuti se je stresel slovenski okvir vrat (merila je domača kapetanka Karen Mak), v 59. minuti pa se je še drugič stresla slovaška mreža. Slovenija je prestregla napad Slovaške, zaključek pa je minil v režiji Nine Kajzba, ki je s prodorom v sredino s podajo v kazenskem prostoru našla dobro postavljeno Anjo Eferl, ki je zadela za (končnih) 2:1.

„V tekmo smo šli zelo nervozno, a odločno z željo po zmagi. V prvem polčasu smo dobivali žoge po dobrem skoku na sredini igrišča in si priigrali kar nekaj priložnosti. V 2. polčasu je želel nasprotnik malce zapreti igro, a smo uspeli doseči 2. gol. Kasneje smo v igri tudi malce padli, a kljub temu uspeli uspešno pripeljati tekmo. Z zmago smo ostali v Ligi A,“ je po tekmi povedala selektorica Petra Mikeln.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2023
SLOVENIJA  – SLOVAŠKA 2:1 (1:1)
Nacionalni trening center Poprad (Slovaška). Sodnice: Peşu (ROM), Iugulescu (ROM), Esteves (ŠPA), Acevedo (ŠPA).
Strelke: 0:1 Ilkova (26.), 1:1 Kajzba (27.), 2:1 Eferl (59.)
Rumeni kartoni: Vilčnik, Šoštarič, Gerjol, Bayerova, Surova,
Rdeč karton: Šenk
Slovaška: Štefanikova, Bayerova, Vargova, Narožna, Škerdova, Ferencova, Surova, Mak, Hruzikova, Bederkova (Matušicova od 60.), Ilkova (Obertova od 72.).
Slovenija: Kocijan, Vilčnik, Rovšek (Balažic od 89.), Rakovec, Šoštarič, Janež, Gerjol (Rojnik od 89.), Kajzba, Bizjak (Dodič od 72.), Eferl (Tasič od 66.), Brumen (Šenk od 46.)

Videoposnetek tekme:

Slovenija WU19:

Korina Lara Janež (FC Leipzig), Timea Rojnik (FK Slovan Bratislava), Neža Forštnarič (LUV Graz), Tia Tasič (SV Südburgenland), Nina Kajzba (Roma), Vita Dodič (ND Primorje), Gaja Bizjak (ND Primorje), Iva Kocijan (ŽNK Pomurje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Nika Brumen (ŽNK Cerklje).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.02.2023 | WU19
  Mladinke na priprave
  Pred dekliško mladinsko reprezentanco je uvodna akcija v letu 2023, ki jim prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, ki so vabljene na priprave, ki bodo med 13.2. in 15.2.
 • 09.01.2023 | WU19
  Februarja zbor mladink
  Prihajajo meseci, ko bo aktivna tudi dekliška mladinska reprezentanca. Selektorica Petra Mikeln bo svoje varovanke prvič zbrala prihodnji mesec, ko bosta na sporedu dve tekmi proti Bosni in Hercegovini.
 • 07.12.2022 | WU19
  Mladinke proti evropskim prvakinjam
  Po žrebu kadetskih dekliških reprezentanc je bil na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen še žreb kvalifikacij za EP 2023 mladinskih dekliških reprezentanc. Evropsko prvenstvo bo gostila Belgija.
 • 11.10.2022 | WU19
  Proti Slovaški za nadaljevanje v Ligi A
  Dekliška mladinska vrsta bo danes s tekmo proti Slovaški končala prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija in Slovaška se borita za končno 3. mesto v skupini.
 • 08.10.2022 | WU19
  Pokazale napredek, Danska boljša
  Dekliška mladinska vrsta je na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2023 izgubila (0:4) proti Danski, a pokazala precej boljšo igro, končni rezultat pa je previsok glede na dogajanje na terenu.
 • 08.10.2022 | WU19
  Mladinke nadaljujejo z Dansko
  Danska je turnir na Slovaškem začela s prepričljivo zmago v prvi tekmi, ko je s 6:1 premagala domačinke. Danska je v tej starostni kategoriji sedemkrat igrala na evropskem prvenstvu, leta 1998 pa so Danke postale sploh prve evropske prvakinje v tej starostni kategoriji. Lahko se pohvalijo, da so bile še štirikrat v polfinalu, enkrat pa na koncu tretje.
 • 05.10.2022 | WU19
  Anglija prevelik zalogaj, misli pri Danski
  Mladinke so s porazom proti Angliji začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 8.10., pomerile z Dansko.
 • 04.10.2022 | WU19
  Mladinke začenjajo proti Angliji
  Reprezentanca je včeraj po prihodu opravila regeneracijski trening, danes pa so vse moči usmerjene v pripravo na prvo tekmo, ki bo jutri ob 12. uri.
 • 23.09.2022 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP
  Dekliško mladinsko reprezentanco v prvi polovici oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju na Slovaškem.

DELI NA