07.10.2021 | 1. SŽNL
Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano

Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Z novim pristopom

»Dobro smo, prišel je nov trener, z njim tudi nove zahteve,« pred tekmo razmišlja Špela Kolbl, kapetanka Pomurk,  ki je izpostavila, da ekipa iz Pomurja prihaja na tekmo z novim trenerjem. Ekipo je minuli mesec prevzel trener Marjan Rajbar, ki je nadomestil Sandija Bauerja.

»Trener je prinesel novo energijo, novo zagnanost, predvsem pa željo po novem dokazovanju. Ima svoj pristop, ki smo ga dobro sprejele,« pove Špela Kolbl, ki so jo navdušile novosti, ki jih je uvedel novi strateg.

»Predvsem je prinesel nove taktične zahteve po agresivnosti, kar nam je v preteklosti na derbijih manjkalo. Pri vseh igralkah je prisotna nova želja, predvsem, da se na treningu dokazujemo 100-odstotno,« poudari Špela Kolbl, ki bo v nedeljo odigrala 162. tekmo v SŽNL, kjer je dosegla 193 golov, v tej sezoni 16.

Ko smo se pogovarjali s trenerjem Rajbarjem, je izrazil zadovoljstvo, ker je imel pred sabo nekaj tekem, da zasedbo spozna in pripravi na derbi z Ljubljančankami. »Čeprav nismo imele toliko tekem, kot je bilo načrtovano, to ni bilo slabo. Trenirale smo dobro, tudi med sabo smo odigrale tekmo. Predvsem pa smo se posvetile svoji igri,« nadaljuje Špela Kolbl, ki svoje misli usmerja na nedeljske tekmice.

Napad, hitrost, mladost

»Komaj čakamo! Zadnje derbije smo izgubile, zato nam ne manjka želje, da jih spet premagamo. Bo pa vse odvisno od dnevne forme in želje,« nadaljuje naša sogovornica, ki pozna recept, kako igrati z Olimpijo. »Predvsem ne smemo v tekmo prenervozno. Niti pritiska si ne smemo nalagati. Nenazadnje nam bo lažje, kjer je v vlogi favorita Olimpija. Naša naloga pa je, da od prve sekunde odigramo odločno, agresivno. Naše prednosti so dober napad, hitrost, mladost,« poudari Špela, ki dodaja, da je Olimpija dobra ekipa, ki je v zadnjih letih po njenih besedah zrasla kot celota.

»V Ljubljani nas zanima zmaga, gostovanja v Ljubljani pa so vedno zahtevna,« še doda in hkrati pristavi, da bi jih zadovoljil tudi pozitiven rezultat. »Tekma bo odprta, verjamem, da bo veliko golov, z obilo duelov, želje,« napoveduje kapetanka gostij, ki hkrati izpostavi, da je prehitro reči, da bi že kar prva medsebojna tekma odločala o vprašanju državnih prvakinj.

»Bo pa uspeh na tej tekmi dobra motivacija za naprej,« sklene Špela.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija boljša od Krima
  Nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana so na gostovanju pri Krimu upravičile vlogo favoritinj. S 14:0 so varovanke trenerja Zlatka Gaborja premagale krimovke. Po štiri gole sta za zmago prispevali Daša Dolenšek in Ana Milović.
 • 19.03.2023 | 1. SŽNL
  Za konec 13. kroga dvojni program v Ljubljani
  Današnja nedelja prinaša dvojni ligaški program v Ljubljani. S tekmama ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) in ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00) se bo sklenil 13. krog Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje.
 • 18.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke na Gorenjsko
  Končana je še 2. tekma 13. kroga Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Primorsko-gorenjski obračun v Ajdovščini je pripadel gostjam (1:4). Tekmo so ljubitelji nogometa spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV-ju.
 • 17.03.2023 | 1. SŽNL
  Derbi pred kamerami Planet TV-ja
  V Ajdovščini se bosta na mestnem stadionu pomerili domače Primorje Gaia Naturelle in ŽNK Cerklje, tudi z neposrednim televizijskim prenosom na Planet TV-ju.
 • 11.03.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke v Mursko Soboto
  ŽNK Mura Nona je s 3:2 dobila uvodno tekmo nadaljevanja sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Varovanke trenerja Amirja Kariča so z goli Kaje Korošec, Špele Rozmarič in Anje Eferl prišle do novih treh točk. Ostale tekme 13. kroga prihodnji vikend.
 • 10.03.2023 | 1. SŽNL
  Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.
 • 08.03.2023 | 1. SŽNL
  V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
  Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.
 • 02.03.2023 | 1. SŽNL
  Še ena tekma jih loči do začetka spomladanskega dela
  S potekom priprav na spomladanski del sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje so zadovoljni tudi v taboru ekipe Primorje Gaia Naturelle.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  S tremi novinkami v pomlad, klonile proti Dunajčankam
  ŽNK Olimpija Ljubljana odigrala drugo mednarodno pripravljalno tekmo proti ekipi Austria Wien. Avstrijske predstavnice so bile boljše z rezultatom 3:1, gol za Olimpijo je dosegla Manja Rogan.
 • 27.02.2023 | 1. SŽNL
  Po zmagi proti vodilni ekipi na priprave v Rovinj
  red tem pa so se varovanke trenerja Amirja Karića pomerile z ekipo St. Pölten, vodilno ekipo avstrijske lige in udeleženko lige prvakinj. Murašice so se izkazale in v močnem sneženju s tremi goli Anje Eferl slavile zmago z 3:2. Mateje Zver ni bilo v postavi avstrijske ekipe.

DELI NA