26.09.2021 | 1. SŽNL
Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji

Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

SŽNL, 5. krog, 26.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Doxakey – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
Krim – ŽNK Ljubljana (18.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 20
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 10

Ponoviti pokal

Gorenjke in Radomljanke so se merile letos že v četrtfinalu ženskega pokala NZS. Slavile so Radomljanke, ki želijo tudi danes do uspeha in novih treh točk.

Z novim trenerjem

Ptujčanke, novinke v tekmovanju, gostijo aktualne državne prvakinje, ki prihaja v najstarejše slovensko mesto z novim trenerjem. Po reprezentančnih aktivnostih je vodenje prvakinje prevzel Marjan Rajbar, ki je v petek s Pomurkami v zaostali tekmi 4. kroga s 26:0 porazil krimovke, ki so klonile že v 1. minuti, zadela je Živa Rakovec. Sicer pa je bila s sedmimi goli prva strelka kapetanka Špela Kolbl, po šest sta jih dodali Sara Makovec in Lucija Kos.

»Ob rezultatu 26:0 ni kaj dodati. Prišel sem v klub, da pomagam. Dekleta niso pozabila igrati nogomet, premorejo kvaliteto, voljo, željo. Moja naloga pa je, da vzpostavimo ekipni duh. To je ključno,« pove Rajbar, ki je vesel, ker ima na voljo tri tekme, da dodobra spozna ekipo in se pripravi na tekmo, derbi z Olimpijo, ki bo na sporedu v 7. krogu SŽNL, igralo pa se bo 10.10.

Razigrane zmajčice

Olimpija v tem krogu odhaja v Ajdovščino, kjer jih čakajo razigrane domačinke, ki se bodo skušale po najboljših močeh postaviti po robu Olimpiji, ki z 68 doseženimi goli premore najboljši napad lige.

Mestni obračun

Za konec sledi še ljubljanski obračun med povsem pomlajenim Krimom in ŽNK Ljubljano, ki je svoje ogrodje in jedro sestavil tudi iz nekdanjih igralk Krima. Ljubljana je v zadnjih dveh tekmah že potrdila svoje kvalitete, porazila je tako Radomlje kot Cerklje, za nameček pa so varovanke trenerke Urške Žganec tudi polfinalistke pokala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.

DELI NA