01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Z lovoriko bi si radi čestitali za klubski jubilej

Dobri poznavalci futsal scene ekipo Dobovec MB-Monting uvrščajo med nesporne favorite finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Ekipa v svoji sredi premore kar štiri slovenske reprezentante ter okrepitve s Hrvaške, odkoder prihaja tudi trener Kujtim Morina. Nekdanji as Nacionala je lani jeseni sedel na klop Dobovca, ki ravno v tem letu praznuje 40. let obstoja!

Pokal Terme Olimia, polfinale, 3.3. 2018
KMN Bronx Škofije – FC Litija (17.30) (prenos na www.futsal.si)
Dobovec MB-Monting – FK Siliko Rem Power (19.45) (prenos na www.futsal.si)

finale, 4.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.00) (prenos na Sportklubu)

Previdnost ne bo odveč

„Smo favoriti, tega se zavedamo, od te vloge niti ne bežimo. Tako se bomo tudi lotili polfinala, kjer nas čakajo Vrhničani. Vemo, kaj znamo, vemo, kaj zmoremo. Zadnje dni smo zelo dobro trenirali. Upam in želim si, da bomo to pokazali tudi na tekmi. Vsem nam je jasno, da je pokalno tekmovanje zelo specifično, presenečenja pa niso izključena,“ se vseh pasti pokala zaveda Morina.

Če je bil po tekmi proti Litiji (Dobovec je izgubil) Morina precej zaskrbljen, pa je tokrat drugače. „Proti Oplastu smo pred tednom dni odigrali zelo dobro. Morda rezultat res ni tako prepričljiv, 2:0 je bilo za nas, a je bila igra dobra. Bistveno je bilo, da smo se hitro vrnili na zmagovite tire,“ se je hrvaški strateg razveselil uspeha v 1. SFL, kjer bo Dobovec po rednem delu zasedel drugo mesto, v hrbet gledajo Litijanom.

Kompliment Vrhničanom

V tem delu sezone so Dobovčani dvakrat ugnali Siliko Rem Power. „Tega sploh ne bi povezoval s pokalom. To je za nami, to smo že pozabili. Na to sem resno opozoril tudi moje igralce. Jasno nam je, da nas bo v soboto v polfinalu pričakala izredno motivirana ekipa z Vrhnike, ki jo zelo dobro vodi Mile Simeunovič. Siliko Rem Power je prvič na finalnem turnirju pokala. Zato bodo še toliko bolj željni dokazovanja. Če ne bomo pravi, nam lahko hitro pokvarijo načrte,“ se Morina zaveda, da se Siliko Rem Power sam ne bo premagal.

Medsebojni tekmi v 1. SFL v tej sezoni:
Siliko Rem Power – Dobovec MB-Monting 2:6
Dobovec MB-Monting – Siliko Rem Power 9:1

„Prepričan sem, da bodo igralci upoštevali opozorila in od prve sekunde zaigrali zbrano in resno. V pokalu te lahko slab začetek stane vsega... Če ne začneš, kot bi lahko, gre tekma svojo pot. Če se ne zaveš tega dovolj zgodaj, je lahko usodno. Tega pa si ne želimo,“ nadaljuje Morina, ki verjame, da bo prav psihološka priprava tista, ki bo še dodatno zbistrila misli njegovega moštva, ki premore tudi izvrstnega čuvaja mreže, ki je bil v preteklosti garant uspeha! 

„Dejansko res tako izgleda. Damir Puškar je zagotovo je eden najboljših evropskih vratarjev. A sam pravim, da ekipa zmaguje in izgublja skupaj,“ Morina doda na našo opazko, da je Damir Puškar velika garancija, saj v zadnjih letih serijsko osvaja pokalne naslove – pa v kateri koli ekipi že je: Litiji ali Mariboru.

Vabijo gledalce

Dobovec je petič v zadnjih šestih letih na finalnem turnirju. Naslova še nimajo. Ga pa bodo lovili s pomočjo navijačev. Roko na srce: Dobovec bo igral praktično doma. „Prav zato bi rad izkoristil tole priložnost in vse povabil, da pridejo v Podčetrtek in nas podprejo. Tako kot to izjemno počnejo celo sezono, za kar smo jim zelo hvaležni,“ se Morina nadeja bučne podpore s tribun, kjer bo prostora za dobrih 500 gledalcev. Dobovec MB-Monting prihaja na turnir v soboto, na prvi tekmi pa bo manjkal Matjaž Vojsk, ki počiva zavoljo kazni rdečega kartona, ki ga je dobil na ligaški tekmi 1. SFL proti Litiji.

Ko ravno omenjamo Litijo, je prav, da dodam še nekaj besed, ki jih je Kujtim Morina namenil prvemu polfinalnemu paru, ko se bosta udarila KMN Bronx in FC Litija. „Litija je favorit, a se bom ponovil: pokal je tekmovanje presenečenj. Bronxu je tako tekmovanje pisano na kožo, saj so taktično podkovani in dobri pri prekinitvah. Za nameček so redni udeleženec zaključnih bojev pokala,“ Morina sklene pogovor in se posveti svoji ekipi.

Pot Dobovca MB-Monting do polfinala pokala:

osmina finala:
KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting 0:5

četrtfinale:
FC Ivančna Gorica – Dobovec MB-Monting 1:10
Dobovec MB-Monting – FC Ivančna Gorica 23:0

Najboljši strelci v pokalu:
Aleš Marot 9
Josip Jurić 5
Alen Žigart 5
Borna Vidiček 5

Tekst: D.P.
Foto: Dobovec Pivovarna Kozel

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA