01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Z lepimi spomini na dvorano, kjer le osvajajo

Če kdo ve, kako osvajati (pokalne) naslove, je to zagotovo kapetan FutureNet Maribora Matej Fideršek. V letih 2016 in 2017 je bil član ekipe vijoličastih, ki so se okronali za kralje pokala.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 


Pripravljeni

„Lepe spomine imam na finalne turnirje pokala Terme Olimia. Predno sem šel za eno sezono na Hrvaško, smo bili dvakrat povsem zasluženo prvaki. To je nenazadnje tudi lepa popotnica za letos, ko se spet vračamo v to dvorano,“ prične Matej Fideršek. Pravi, da so dobro pripravljeni na finalni turnir v Obsotelju.

„Trenirali smo v ponedeljek in sredo, petek pa je namenjen še zadnjim podrobnostim pred sobotnim polfinalom. Naše misli so pri tej sobotni tekmi, na to smo osredotočeni. Zavedamo se, da je to specifična tekma. Drugačna kot tista v 1. SFL. Pokalna srečanja so taka, da te lahko vsakdo v eni tekmi dobi,“ opozarja Fideršek, ki ob tem pohvali vzdušje v igri, na zavidljivem nivoju, tako meni kapetan, pa sta tudi forma in trenutna igra. Vsega skupaj ni skalil niti poraz v 16. krogu 1. SFL, ko jih je v Rogaški Slatini porazil Dobovec Pivovarna Kozel. „Vedeli smo, da bo prišel tudi prvi poraz v 1. SFL. Bistveno je, da smo se nekaj iz tega naučili,“ navrže Fideršek, ki misli usmerja v ekipo KMN Bronx Škofije. V tej sezoni sta se v domači ligi 1. SFL zasedbi trenerja Tomislava Horvata in Marka Hrvatina pomerili dvakrat – 4:2 in 6:3 v korist vijolic.

Pozor na Nika Zajca

„Bronx premore ekipo izkušenih igralcev, ki so že dolgo skupaj. Največ pozornosti pa bo treba nameniti Niku Zajcu,“ Matej Fideršek opozarja na sposobnosti prvega strelca 1. SFL.

Mariborčani bodo v Podčetrtku nastopili v praktično popolni zasedbi, manjkal bo le Nik Jelić, ki se je poškodoval lani jeseni na derbiju z Dobovcem. „V ekipo pa se vrača vratar Vid Sever. Smo v preteklih tekmah spoznali, da tudi Tjaž Lovrenčič dobro opravlja svoje delo. Hvala bogu imamo dva kvalitetna vratarja, ki se dokazujeta trenerju,“ dodaja Fideršek, ki se nadeja tudi podpori s tribun. Tudi zavoljo rezultatov in vnovič visokih mariborskih ambicij. Vijoličasti ne skrivajo, da je osvojitev pokala eden od letošnjih ciljev!

Med vsemi finalisti so Mariborčani edini, ki na finalnih turnirjih še niso izgubili tekme. Igrali so na dveh, vsakič pa bili prvaki (v letih 2016 in 2017 s trenerjema Senudinom Džafićem in Robertom Grdovićem).

FutureNet Maribor na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2016/2017 – prvak
2015/2016 – prvak

FutureNet Maribor na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
FSK Stripy - FutureNet Maribor 3:8
FutureNet Maribor – FSK Stripy 6:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.
 • 26.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Proti prvaku iščejo svojo priložnost
  Sevničani so leta 2017 in 2015 igrali polfinale pokala Terme Olimia, enkrat so priznali premoč Mariboru, drugič Dobovcu. Leta 2014 so bili Sevničani finalisti, naslova se je veselila Litija. „Veseli in ponosni smo, ker smo spet med elito, to je eden od vrhuncev sezone,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez.
 • 24.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju finalnega turnirja v Podčetrtku
  Polfinale so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30.

DELI NA