01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Z lepimi spomini na dvorano, kjer le osvajajo

Če kdo ve, kako osvajati (pokalne) naslove, je to zagotovo kapetan FutureNet Maribora Matej Fideršek. V letih 2016 in 2017 je bil član ekipe vijoličastih, ki so se okronali za kralje pokala.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 


Pripravljeni

„Lepe spomine imam na finalne turnirje pokala Terme Olimia. Predno sem šel za eno sezono na Hrvaško, smo bili dvakrat povsem zasluženo prvaki. To je nenazadnje tudi lepa popotnica za letos, ko se spet vračamo v to dvorano,“ prične Matej Fideršek. Pravi, da so dobro pripravljeni na finalni turnir v Obsotelju.

„Trenirali smo v ponedeljek in sredo, petek pa je namenjen še zadnjim podrobnostim pred sobotnim polfinalom. Naše misli so pri tej sobotni tekmi, na to smo osredotočeni. Zavedamo se, da je to specifična tekma. Drugačna kot tista v 1. SFL. Pokalna srečanja so taka, da te lahko vsakdo v eni tekmi dobi,“ opozarja Fideršek, ki ob tem pohvali vzdušje v igri, na zavidljivem nivoju, tako meni kapetan, pa sta tudi forma in trenutna igra. Vsega skupaj ni skalil niti poraz v 16. krogu 1. SFL, ko jih je v Rogaški Slatini porazil Dobovec Pivovarna Kozel. „Vedeli smo, da bo prišel tudi prvi poraz v 1. SFL. Bistveno je, da smo se nekaj iz tega naučili,“ navrže Fideršek, ki misli usmerja v ekipo KMN Bronx Škofije. V tej sezoni sta se v domači ligi 1. SFL zasedbi trenerja Tomislava Horvata in Marka Hrvatina pomerili dvakrat – 4:2 in 6:3 v korist vijolic.

Pozor na Nika Zajca

„Bronx premore ekipo izkušenih igralcev, ki so že dolgo skupaj. Največ pozornosti pa bo treba nameniti Niku Zajcu,“ Matej Fideršek opozarja na sposobnosti prvega strelca 1. SFL.

Mariborčani bodo v Podčetrtku nastopili v praktično popolni zasedbi, manjkal bo le Nik Jelić, ki se je poškodoval lani jeseni na derbiju z Dobovcem. „V ekipo pa se vrača vratar Vid Sever. Smo v preteklih tekmah spoznali, da tudi Tjaž Lovrenčič dobro opravlja svoje delo. Hvala bogu imamo dva kvalitetna vratarja, ki se dokazujeta trenerju,“ dodaja Fideršek, ki se nadeja tudi podpori s tribun. Tudi zavoljo rezultatov in vnovič visokih mariborskih ambicij. Vijoličasti ne skrivajo, da je osvojitev pokala eden od letošnjih ciljev!

Med vsemi finalisti so Mariborčani edini, ki na finalnih turnirjih še niso izgubili tekme. Igrali so na dveh, vsakič pa bili prvaki (v letih 2016 in 2017 s trenerjema Senudinom Džafićem in Robertom Grdovićem).

FutureNet Maribor na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2016/2017 – prvak
2015/2016 – prvak

FutureNet Maribor na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
FSK Stripy - FutureNet Maribor 3:8
FutureNet Maribor – FSK Stripy 6:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast v Ljutomer po prvi klubski cilj sezone
  Danes Oplast lovi finalni turnir pokala Terme Olimia. Za nameček boste lahko tekmo iz Ljutomera, Oplast se bo meril z domačim KMN Tomaž Šic bar, spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 16.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pred TV kamerami bi radi ponovili leto 2008
  KMN Tomaž Šic bar je prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Ekipa, ki jo vodi trener Matej Gajser, zaseda 5. mesto po 13 krogih 1. SFL, v petek pa se bo borila za preboj med štiri v pokalu Terme Olimia.
 • 15.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Sevnica kot prva na finalni turnir
  Nastop in pot v Obsotelje, turnir bo vnovič gostil Podčetrtek, so si varovanci trenerja Mitje Jonteza zagotovili po zmagi s 4:3 proti KMN Bronx Škofije. Preostale tri tekme bodo v petek.
 • 14.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani s +3 iz Ajdovščine
  Dobovec, KMN Oplast in KMN Sevnica so prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala pokala Terme Olimia, v soboto se jim je pri tem pridružil še vrhniški Siliko.
 • 13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia
  December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil danes opravljen žreb parov četrtfinale pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani Dobovec.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba pokala Terme Olimia
  V četrtfinalu ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Prvo izžrebana ekipa posameznega para bo domačin prve tekme, drugo izžrebana ekipa posameznega para pa domačin druge oziroma povratne tekme v četrtfinalu.
 • 02.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani med osem s teniških 6:1
  Nocoj smo na tekmi na Vrhniki dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala pokala Terme Olimia. Domači Siliko je s kar 6:1 porazil škofjeloški FSK Stripy in se prebil med osem v pokalnem tekmovanju.
 • 31.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobili bomo četrtfinaliste pokala Terme Olimia
  Od danes so sobote se igrajo tekme osmine finala pokala Terme Olimia. Štiri tekme so nocoj, ena pa v soboto. To bo že 25. sezona, od kar se igra pokalno tekmovanje. Z devetimi naslovi prvaka pokala se lahko pohvalijo v Litiji. Aktualni naslov prvaka pa brani Dobovec.
 • 18.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala pokala Terme Olimia
  Ker je bilo v osmini finala le 13 ekip, so v tej fazi tekmovanja prosti prvi trije prijavljeni nosilci na podlagi točkovanja zadnjih treh sezon v tem tekmovanju: Futsal klub Dobovec, KMN Bronx Škofije in FC Litija.

DELI NA