20.06.2024 | 1. SFL
Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča

KMN Oplast Kobarid je sezono v članski sezoni 1. SFL sklenil na 3. mesto. Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

„Sezono bi ocenil kot dobro, čeprav v preteklosti 3. mesta niso štela kot uspeh, saj smo bili večkrat na vrhu, vendar smo s trenutnim kadrom naredili maksimum,“ sezono ocenjuje trener Jaka Sovdat. Oplast je po sedmih letih spet igral polfinale 1. SFL.

„S Primožem sva prišla, da dvignemo nivo igre in vzdušja v ekipi, kar nama je uspelo. Med tem ko sem sam skrbel za vodenje treningov, tekem in pripravo na nasprotnika, je Primož s svojo karizmo in znanjem igralcem ulival samozavest, včasih koga tudi sprovociral, da je igral bolje,“ Sovdat opiše delitev dela trenerskega dvojca.

„Začeli smo igrati z vratarjem-igralcem v polju na vse mogoče načine. Včasih je bila to tvegana igra, vendar je sedaj postalo to del naše igre in nam prinašalo rešitev in rezultat,“ pa se Sovdat dotakne taktičnih rešitev v igri. Ob koncu sezone je Oplastu pomagal tudi Dani Vulikič.

Pogled naprej

„Poklical sem ga, ker nismo imeli nobenega igralca v zadnji liniji. Vedel sem, da nam on lahko prinese sigurnost v igri, saj sem z njim prej tudi igral. Iz nič je v treh tednih postal nosilec naše igre. Igralci so se menjali, prišle so poškodbe in odsotnosti, vendar smo imeli srečo, da nikoli niso manjkali Nejc Kovačic, David Lah in Nik Logar, njih nikoli ne bi mogli nadomestiti v sami igri,“ izvemo o igralskem kadru.

„Kako bo ekipa sestavljena v prihodnje, bo povedala uprava. Vemo pa, da če nisi trener ali igralec v ekipi Dobovca ali Silika, potem je denarja malo, še manj kot ga je bilo prej. Ekipe kot smo Oplast, Bronx, Sevnica si ne moremo privoščiti dragega igralca, zato vedno znova iščemo mlade, še nerazvite igralce, to pa pomeni, da bomo vedno korak za najboljšimi,“ se Sovdat ozre proti novi sezoni.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Oplast Kobarid

SORODNE NOVICE

 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).

DELI NA