06.02.2018 | Futsal AA
Z dvignjeno glavo in ponosom, ker so trikrat napolnili Stožice

Slovenija se je s porazom v četrtfinalu poslovila od evropskega prvenstva, kjer ostaja Rusija, ki je pred več kot 10.000 gledalci z 2:0 premagala našo reprezentanco.

„Odigrali smo po najboljših močeh. Verjeli smo v zmago, Ruse smo spoštovali, bali pa se jih nismo. Dobro smo vedeli, kdo je Rusija, ki se stalno uvršča v finale EP-ja. A so prav ti Rusi s pridihom Južne Amerike vse do konca trepetali, kako bo. Če bi mi zadeli za 1:1, bi bilo še veselo... Žal se nam ni izšlo. S porazom zapuščamo to prvenstvo, a z dvignjeno glavo. Lahko smo ponosni – futsal je trikrat razprodal dvorano Stožice. Ljudje so pokazali, da imajo radi futsal in da nas podpirajo. Vsem, ki so prišli, bi se rad zahvalil za podporo. Menim, da je prihodnost futsala v Sloveniji svetla. Upam, da se čim več mladih odloči za ta čudovit šport. Reprezentanco pa je pohvalil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki nas je po zadnji tekmi obiskal v garderobi in nam čestital, ker smo dostojno zastopali barve Slovenije in poskrbeli za ugled NZS-ja,“ je po zadnji tekmi povedal kapetan Igor Osredkar.

Rusi so bili premagljivi

„Vsako poglavje se enkrat zaključi. Dali smo vse od sebe, nimamo si kaj očitati. Imeli smo svoje priložnosti. Ne veliko, ampak toliko, kot si take vrhunske reprezentance ponudijo. Nismo izpolnili osnovnega pogoja, da bi zmagali: gola nismo dosegli. Izpadli smo, zasluženo ali nezasluženo. Skušali smo narediti vse – za nas in za to krasno publiko, ki si je zagotovo zaslužila, da gremo še stopničko višje,“ je razmišljal Žiga Čeh, ki je dobil priložnost na tekmi proti Italiji in Rusiji.

„Žal je za nas konec evropskega prvenstva, za vse ekipe pa še ne. Odhajamo z dvignjeno glavo. A ko si tako blizu, si želiš še nekaj več. Realnost je taka, kot je. Očitno bo treba delati še kako leto. Morda bo morala priti nova generacija, ki bo naredila ta preskok, da se bo Slovenija uvrstila v polfinale. Mislim, da so bili Rusi premagljivi. Čeprav nam niso dovolili, da bi razvili svojo klasično igro. Držali so žogo, umirili so nas. Na koncu nam je zmanjkalo tudi sreče. Rusija zasluženo napredovala,“ je dodal Kristjan Čujec.

„V slačilnici po tekmi sem rekel, da ne znam opisati svojih občutkov. Po eni strani sem vesel in zadovoljen, po drugi strani pa razočaran. Bolj kot razmišljam, bolj mi je jasno, da več kot smo naredili in dali v to tekmo z Rusi, več niti ne bi mogli. Vse smo naredili, postavili smo se po robu veliki Rusiji, šli smo po zmago,“ je svoje misli strnil izvrstni vratar Damir Puškar.

Zmanjkalo sreče

„Za nami je odlična tekma z Rusi, ki smo jim dobro parirali. Na koncu tudi malce nesreče... Dobili smo gol. Po tem smo igrali lep čas s petimi igralci v polju, ustvarili smo precej priložnosti. Pet, šest situacij je bilo, ko bi morali boljše reagirati. Zadeli smo tudi nesrečno vratnico. Kljub temu – borili smo se dobro, navijačev nismo razočarali. Niso prišli zastonj v Stožice, vsem pa sem hvaležen, ker so nas prišli podpret. Po vodstvu Rusije smo jih dobro stisnili, resnih priložnosti si niso več ustvarili. Vse so skušali reševati z dolgimi žogami na njihove odličen sidraš. Dobro smo jih pokrili. Na koncu smo poizkusili vse, ni se izšlo,“ je zamujene priložnosti obžaloval tudi Matej Fideršek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 08.01.2019 | Futsal AA
  Leto začenjajo tudi futsal reprezentance
  Prvi bodo na delu igralci reprezentance do 19 let. Selektor Andrej Dobovičnik bo zasedbo zbral zadnji vikend januarja (26. in 27.1.) v Laškem.
 • 20.12.2018 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca 3. ekipa leta v Sloveniji
  Na sedmo mesto med ekipami pa se je zavihtel slovenski državni in pokalni futsal prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki je prišel med 16 najboljših ekip v letošnji ligi prvakov, tekmovanje pa je sklenil na 5. oz. 6. mestu.
 • 19.12.2018 | Futsal AA
  Euro 2018 lep spomin, s Slovenijo hoče na SP 2020
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar končuje izredno uspešno leto. Začel ga je s četrtfinalom na Euru 2018 v Ljubljani, nadaljeval z naslovom državnega prvaka Hrvaške, za nameček pa je Makarsko popeljal med 16 najboljših ekip v Evropi.
 • 12.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija kvalifikacije začenja v Ukrajini
  Po žrebu Nyonu so znane skupine predkroga in glavnega kroga kvalifikacij za futsal svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Slovenska futsal reprezentanca se kvalifikacijam pridruži v glavnem delu (oktober 2019), kjer jo uvodoma čaka skupinski del v Ukrajini.
 • 11.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija čaka tekmece v kvalifikacijah za SP 2020
  „Na to svetovno prvenstvo se bo težko uvrstiti, saj gre za tri nivoje kvalifikacij. Konkurenca je močna, na žreb pa ni vpliva. Počakajmo do srede,“ pa dodaja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 10.12.2018 | Futsal AA
  Članice trenirale v Podčetrtku
  „Zadovoljen sem s pripravami. Viden je napredek. Očitno je, da so dekleta v tekmovalnem ritmu, to se vidi pri izvedbi. V delo smo vključili tudi novinke, ki so hitro dojele in sprejele akcije, ki jih igramo in izvajamo v naši igri,“ je po vikendu v Podčetrtku povedal selektor Kramberger.
 • 03.12.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  „Cilj je jasen: ogrodju reprezentance, ki ga imamo, dodati še kako igralko, ki bi lahko nosila težje breme,“ pa selektor Dejan Kramberger o ciljih zborov, ki sledijo.
 • 31.10.2018 | Futsal AA
  S Hrvaške z izkušnjami in nagrado za fair play
  Pomlajena Slovenija je na turnirju dosegla končno 4. mesto, slavila je Madžarska, ki je na turnirju petih narodov zbrala štiri zmage. Zbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika je po turnirju prejela tudi priznanje za najbolj fair ekipo turnirja!
 • 30.10.2018 | Futsal AA
  Proti BiH do prve točke
  Slovenska članska futsal reprezentanca je na turnirju v Poreću prišla do prve točke, saj je remizirala z Bosno in Hercegovino, ki je prišla na turnir v Istro v popolni zasedbi. Gole za končnih 4:4 so prispevali Gašper Vrhovec (pomlajeni reprezentanci se je pridružil danes), Nejc Hozjan, Jeremy Bukovec in Nik Zajc.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Slovenska mladost obetavno z Madžari
  Slovenija je nastopila v spremenjeni postavi v primerjavi s prvo tekmo: v ekipi ni bilo Andreja Mohoriča in Luke Kanca, ki sta zbolela. Ekipi so se naknadno v skladu z dogovorom pridružili Nejc Hozjan, Timotej Debeljak, Jeremy Bukovec in Tilen Gajser.

DELI NA