31.12.2018 | 1. SŽNL
Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici

Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Pred začetkom priprav na spomladanski del smo se pogovarjali z Davidom Fekonjo.

Kako bi ocenili uvodni del?
„Mislim, da je bilo super. Lahko bi sicer naredili kak kiks manj, v mislih imam tekmo proti ŽNK Cerklje. Sicer pa smo naredili napredek.“

Kaj točno ima v mislih trener, ko omenja besedo „napredek“?
„Precej smo se osredotočili na fazo napada. Prejšnji sistem, ki smo ga gojili, smo podrli in začeli z ničle. Prej smo tudi dosegali blazno malo golov. Zdaj smo učinkovitejši. Do danes smo dosegli več golov kot v prejšnjih celih sezonah. Smo pa jih tudi nekaj več dobili, a to je cena spremembe sistema.“

Kako so igralke sprejele spremembo?
„Tiste bolj napadalno orientirane so navdušene, tudi več so pri žogi. Je pa nekaj več dela za vezistke, obrambne igralke pa so bolj izpostavljene.“

Pred začetkom sezone ste dobili tudi odmevni okrepitvi. Iz Olimpije sta se k vam preselili Lucija Grad in Urška Žganec.
„Izjemno sta se v vključili v ekipo. Lucija igra nekaj več in je super nosilka, s svojimi izkušnjami pa pomaga mlajšim. Urška dela kot pomočnica v članski in kadetski vrsti, tudi ona je izvrstna okrepitev.“

Kako ste zadovoljni z razvojem mlajših igralk?
„Težko je. Praviloma pridejo do neke stopnje, ko same ne morejo dalje. Zato potrebujejo igralke kova Lucija Grad in Urška Žganec, da lahko naredijo preskok. Mlade igralke vlečejo za sabo še mlajše. Dejansko pa sta Lucija in Urška prevzeli vlogo in učita mlade, tudi tiste nosilke, ki so se ravno s prihodom Lucije in Urške malce razbremenile in se imajo zdaj tudi čas učiti druga od druge.“

Opravljen je bil tudi žreb pokala NZS.
„Z žrebom smo lahko zadovoljni, naše tekmice bodo ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Ker vemo, koliko težav smo imeli z Olimpijo in ŽNK Telemach Pomurje, so Radomljanke ekipa, ki ji bomo najlažje parirali.“

Kam pa ciljate v SŽNL?
„Radi bi končali tam, kje smo bili v lanski sezoni. Imamo pa s sedanjim 4. mestom opcije tudi za kaj več. Ekipe, ki smo uvrščene od 2. do 5. mesta, smo zelo skupaj in precej enakovredne. Kdo bo delal napake, se mu bo poznalo. Zagotovo pa bo napeto do konca.“

Je potemtakem 1. mesto že oddano Pomurkam?
„Mislim, da je. Imajo le preveliko razliko in prednost, na 1. mestu pa so povsem zasluženo.“

Se obetajo kako spremembe pred nadaljevanjem sezone?
„Ne, ne načrtujemo niti prihodov niti odhodov.“

So imele igralke kaj počitka?
„Zadnji trening smo opravili 21. decembra, zberemo pa se 4.1. Pretiranega počitka ni bilo.“

Se tudi letos odpravljate na priprave?
„Da. Bomo pa za razliko od dosedanjih sezon zimski del priprav opravili v Čatežu, kjer imamo ogrevane terene, pred tem pa smo bili kar šestkrat v Umagu.“

Zasedba ŽNK Krim Rolljet je v 12 tekmah letošnje sezone SŽNL zbrala šest zmag, dva remija in štiri poraze. Nika Pintarič je prispevala devet golov, Katja Turk osem, Nika Babnik sedem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim Rolljet

SORODNE NOVICE

 • 18.03.2019 | 1. SŽNL
  Derbi Olimpiji, nadaljuje se 13. aprila
  S tekmami 14. kroga se je sklenila druga tretjina prvenstva v SŽNL. Nove tri točke so zabeležili v taborih ŽNK Olimpija Ljubljana (tekmo iz Maribora smo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije), Radomelj, Krima in Pomurja.
 • 17.03.2019 | 1. SŽNL
  Kamere v Mariboru, za točke tudi v Radomljah, Ajdovščini in Ankaranu
  Danes so na sporedu štiri tekme 14. kroga SŽNL, največ pozornosti pa gre v Maribor, kjer je od 11. ure dalje na sporedu tekma med ŽNK Maribor in ŽNK Olimpijo Ljubljana. Obračun boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.nzs.si.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke čakajo dan, ko premagajo Olimpijo
  „Na derbiju nas zanima zmaga,“ uvodoma pove trener Mariborčank Semir Šabotić. Ekipo je prevzel od Marinka Šarkezija, proti Olimpiji ga čaka sploh prva uradna tekma na domačem terenu.
 • 16.03.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija pred TV kamerami po uspeh v Maribor
  „Čuti se, da je derbi. S tem neposrednim prenosom bo Nogometna zveza Slovenije še dodatno poskrbela za promocijo ženskega nogometa,“ sklene Manja Rogan, prva strelka ekipe. Manja bo jutri igrala 147. tekmo v SŽNL.
 • 10.03.2019 | 1. SŽNL
  Do zmag Radomljanke, Olimpija in ŽNK Cerklje
  Pa smo dočakali nadaljevanje sezone tudi v elitni Slovenski ženski nogometni ligi, ki pa je v 13. krogu postregla s tremi končnimi izidi. Tekma v Murski Soboti je bila prekinjena zavoljo težav z razsvetljavo pri vodstvu Pomurk 4:0.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Začenjajo tudi članice, derbi v Murski Soboti
  Po dobrih treh mesecih se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, nedelja je rezervirana za štiri tekme. Na prvem mestu tekmovanje nadaljuje ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki na uvodni tekmi čaka tretjo ekipo lige ŽNK Maribor. Olimpija gosti ŽNK Ankaran Hrvatine, ŽNK Cerklje Ajdovščino, ŽNK Krim Rolljet Radomljanke.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke s peterico novink
  „V prestopnem roku je bil cilj, da ekipo konsolidiramo in da hkrati naredimo »nastavke« za novo sezono, ko bomo štartali na 1. mesto v pokalu in domačem prvenstvu. Letos pa želimo med prve tri in do lovorike pokala,“ trener Gregor Mohar razkrije ambicije.
 • 09.03.2019 | 1. SŽNL
  Namesto Melanie na gol Sindi
  „To je udarec za nas. Med vratnicami jo bo menjala Sindi Germek, ki je za nas že odigrala nekaj tekem,“ pove Gaberc, ki si želi, da ekipa jutri proti Olimpiji pokaže veliko odločnosti, zbranosti in agresivnosti. „Olimpiji ne smemo dovoliti, da razvije svojo igro,“ meni Gaberc.
 • 08.03.2019 | 1. SŽNL
  V Mariboru začeli ambicioznejšo zgodbo
  V Mariboru se je zgodilo kar nekaj strateških sprememb. Najprej se je poslovil dosedanji trener članske vrste Marinko Šarkezi. Ekipo bo vsaj do konca sezone vodil Semir Šabotič. Ženski klub pa se je pripojil k NK Maribor Tabor in postal del njega.
 • 06.03.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke začenjajo brez prve vratarke
  „Zdaj smo na 4. mestu, kjer smo končali tudi lansko sezono. Letos bi radi naredili korak naprej in prvenstvo končali na 3. mestu. A tudi če bomo četrti, ne bo groza,“ glavni trener David Fekonja razkrije cilje za sklepno fazo sezone.

DELI NA