31.12.2018 | 1. SŽNL
Z Lucijo in Urško dobili pravi mentorici

Ljubljanska zasedba Krim Rolljet je uvodni del SŽNL končala na 4. mestu. Varovanke trenerja Davida Fekonje so zbrale 20 točk, eno manj imajo Radomljanke, štiri več pa Mariborčanke, ki so na tretjem mestu. Pred začetkom priprav na spomladanski del smo se pogovarjali z Davidom Fekonjo.

Kako bi ocenili uvodni del?
„Mislim, da je bilo super. Lahko bi sicer naredili kak kiks manj, v mislih imam tekmo proti ŽNK Cerklje. Sicer pa smo naredili napredek.“

Kaj točno ima v mislih trener, ko omenja besedo „napredek“?
„Precej smo se osredotočili na fazo napada. Prejšnji sistem, ki smo ga gojili, smo podrli in začeli z ničle. Prej smo tudi dosegali blazno malo golov. Zdaj smo učinkovitejši. Do danes smo dosegli več golov kot v prejšnjih celih sezonah. Smo pa jih tudi nekaj več dobili, a to je cena spremembe sistema.“

Kako so igralke sprejele spremembo?
„Tiste bolj napadalno orientirane so navdušene, tudi več so pri žogi. Je pa nekaj več dela za vezistke, obrambne igralke pa so bolj izpostavljene.“

Pred začetkom sezone ste dobili tudi odmevni okrepitvi. Iz Olimpije sta se k vam preselili Lucija Grad in Urška Žganec.
„Izjemno sta se v vključili v ekipo. Lucija igra nekaj več in je super nosilka, s svojimi izkušnjami pa pomaga mlajšim. Urška dela kot pomočnica v članski in kadetski vrsti, tudi ona je izvrstna okrepitev.“

Kako ste zadovoljni z razvojem mlajših igralk?
„Težko je. Praviloma pridejo do neke stopnje, ko same ne morejo dalje. Zato potrebujejo igralke kova Lucija Grad in Urška Žganec, da lahko naredijo preskok. Mlade igralke vlečejo za sabo še mlajše. Dejansko pa sta Lucija in Urška prevzeli vlogo in učita mlade, tudi tiste nosilke, ki so se ravno s prihodom Lucije in Urške malce razbremenile in se imajo zdaj tudi čas učiti druga od druge.“

Opravljen je bil tudi žreb pokala NZS.
„Z žrebom smo lahko zadovoljni, naše tekmice bodo ekipa ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Ker vemo, koliko težav smo imeli z Olimpijo in ŽNK Telemach Pomurje, so Radomljanke ekipa, ki ji bomo najlažje parirali.“

Kam pa ciljate v SŽNL?
„Radi bi končali tam, kje smo bili v lanski sezoni. Imamo pa s sedanjim 4. mestom opcije tudi za kaj več. Ekipe, ki smo uvrščene od 2. do 5. mesta, smo zelo skupaj in precej enakovredne. Kdo bo delal napake, se mu bo poznalo. Zagotovo pa bo napeto do konca.“

Je potemtakem 1. mesto že oddano Pomurkam?
„Mislim, da je. Imajo le preveliko razliko in prednost, na 1. mestu pa so povsem zasluženo.“

Se obetajo kako spremembe pred nadaljevanjem sezone?
„Ne, ne načrtujemo niti prihodov niti odhodov.“

So imele igralke kaj počitka?
„Zadnji trening smo opravili 21. decembra, zberemo pa se 4.1. Pretiranega počitka ni bilo.“

Se tudi letos odpravljate na priprave?
„Da. Bomo pa za razliko od dosedanjih sezon zimski del priprav opravili v Čatežu, kjer imamo ogrevane terene, pred tem pa smo bili kar šestkrat v Umagu.“

Zasedba ŽNK Krim Rolljet je v 12 tekmah letošnje sezone SŽNL zbrala šest zmag, dva remija in štiri poraze. Nika Pintarič je prispevala devet golov, Katja Turk osem, Nika Babnik sedem.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim Rolljet

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke v 91. minuti, Radomljanke na 3. mesto
  S tekmami 21. kroga je konec državnega prvenstva članic v SŽNL. Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci slavi sedmi naslov, ki se je po dveh sušnih letih vrnil v Pomurje. Špela Kolbl je s 46 zadetki prva strelka tekmovanja.
 • 25.05.2019 | 1. SŽNL
  Kronanje prvakinj in generalki za pokal
  Pred nami je še zadnje dejanje 27. sezone SŽNL, ki se bo sklenila z 21. krogom, ki je na sporedu v nedeljo. Piko na i prvenstvu bo dodal še neposredni prenos tekme med novimi in starimi državnimi prvakinjami. Tekmo boste lahko od 11. ure dalje spremljali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 24.05.2019 | 1. SŽNL
  Nove in stare prvakinje v nedeljo pred kamerami
  „Precej mirno čakamo to tekmo, a ne glede na vse jo želimo in moramo izpeljati z zmago. Tako kot na vsaki tekmi nas zanima stoodstoten pristop. Želimo si ustvariti čim več priložnosti, v obrambi pa biti agresiven po zapravljeni žogi, to je naš recept,“ nekaj besed zadnji tekmi sezone v SŽNL nameni izkušena Tjaša Tibaut.
 • 20.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke skočile na 3. mesto
  V predzadnjem dejanju sezone so štirje favoriti upravičili vlogo favoritinj. Pomurke so v 2. polčasu napolnile mrežo Radomljank, Maribor Ankarančank. Krimovke so že prvem polčasu opravile z Gorenjkami, Olimpija pa z Ajdovkami.
 • 18.05.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje iz Budimpešte na derbi v Radomlje
  Še dva kroga nas ločita do konca sezone v ženski elitni ligi SŽNL, kjer dilem praktično ni več: ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak, Špela Kolbl pa ima na prvem mestu lestvice strelk 11 golov naskoka pred prvo spremljevalko.
 • 15.05.2019 | 1. SŽNL
  Dočakale naslov, zdaj pred misijo ligo prvakinj
  Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so tri kroge pred koncem osvojile naslov državnih prvakinj. Ekipo je do sedme tovrstne lovorike pripeljala trenerka Nuša Ladinek, ki je po aktivni karieri igralke leta 2007 začela z delom v mlajših selekcijah, kjer je nanizala štiri naslove državnih prvakinj (U12 leta 2013, U13 2014, U15 2015, U17 2017), dvema pokaloma (2017 in 2018) je dodala še letošnji naslov državnih prvakinj.
 • 12.05.2019 | 1. SŽNL
  Nov mejnik Tjaše Tibaut, remi na derbiju
  V 19. krogu SŽNL so najvišjo zmago dosegle igralke ŽNK Krim Rolljet, s sedmico v mreži pa so aktualne prvakinje domov pospremile Mariborčanke. V Ljubljani remi, tekmo v Ajdovščini preprečila burja.
 • 11.05.2019 | 1. SŽNL
  Mariborčanke bodo čakale na napako prvakinj
  S tekmo v ŠRC Ankaran se danes začenja dvodnevje SŽNL, saj bo 19. krog na sporedu od danes do jutri. Obalne prvoligašinje gostijo ljubljanski ŽNK Krim Rolljet, ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 06.05.2019 | 1. SŽNL
  Olimpiji točke v Mariboru, v Ljubljani v sredo
  Kar 27 zadetkov je prinesel nepopolni 18. krog SŽNL. Ob zmagah Olimpija, Radomelj in Cerkelj je bila zavoljo dežja predstavljena tekma v Ljubljani. Domači ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Telemach GMT Beltinci se bosta pomerila v sredo, 8. maja.

DELI NA