28.05.2017 | 1. SŽNL
ŽNK Olimpija Ljubljana po drami do naslova

Slovenija je dobila nove državne prvakinje. To so postale igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so na tekmi zadnjega 21. kroga s 3:2 slavile zmago proti ŽNK Teleing GMT Beltincem. Odločilen gol za zmago Ljubljančank je v 94. minuti dosegla Jelena Čubrilo. Olimpija je zbrala 60 točk, Pomurke 57.

SŽNL, 21. krog, 28.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 2:3
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran 0:4
ŽNK Krim – Fužinar 4:2
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale 4:3

Ankaran (dvakrat se je med strelke vpisala Tina Paliska) je z dvema goloma v 1. in dvema v 2. polčasu potrdil končno 8. mesto, Maribor pa je končal stopničko višje. Pomlajena zasedba Krima je doma s tremi zadetki Barbare Kunej odpravila Fužinarja, v derbiju zgornjega dela tabele pa so Radomljanke s 4:3 odpravile ŽNK Rudar Škale.

Lestvica najboljših strelk po 21. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 44
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 36

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
ŽNK Olimpija Ljubljana 1
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Pomurke do 2:0

„Trener v tem hipu ni pomemben – bistvena so dekleta, ki so celo leto garale za tole. Resnično jim privoščim ta naslov. Na treh tekmah so bile boljše, a rezultat tega ni pokazal. Danes, ko je bilo to najbolj potrebno, pa se je izšlo,“ je po tekmi povedal trener Olimpije Tomaž Upelj, ki se je razveselil uspeha svojih varovank.

Pa Olimpija ni začela, kot so si to želeli njeni navijači in pristaši. Pomurke so na polčas odšle s prednostjo 1:0, po prestreženi podaji je do žoge prišla Manja Rogan (17. minuta) in dosegla spreten gol.

„Tudi mi smo imeli svoje možnosti, a je bila domača vratarka Frasova na mesto. Obranila je tri, štiri naše izvrstne strele,“ je vratarko Pomurk pohvalil tudi Upelj. V 65. minuti je ŽNK Teleing GMT Beltinci vodil 2:0, zadela je hrvaška reprezentantka Monika Conjar

Izključitev Sare Makovec

V zadnjih 20 minutah pa se je zgodil preobrat. Sara Makovec je v 18. in 70. minuti dobila rumen karton, zato je morala z igrišča. „Imele smo dobljeno tekmo in osvojeno prvenstvo. Menim, da se je prelom zgodil z izljučitvijo in drugim rumenim kartonom Sare Makovec. Preveč smo se potegnili na svojo polovico. Potem pa je prišla zadnja sekunda, ko jim je uspelo zadeti in osvojiti prvenstvo,“ je zadnjih 20 minut srečanja opisala trenerka Pomurk Nuša Ladinek.

„Šele ko smo bil iz igralko več, smo se spravili v dir. Skušali smo za vsako ceno nadoknaditi zaostanek. Izšlo se nam je,“ je povedal Upelj. Urška Žganec je v 75. minuti znižala na 2:1, Jelena Čubrilo je minuto za tem poravnala na 2:2. V 94. minuti pa je prav srbska igralka odločila zmagovalca in prvaka.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 14.01.2021 | 1. SŽNL
  Vse sile usmerjajo v pokalno tekmovanje
  Z delom v letu 2021 so v tem tednu začeli tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki v domači SŽNL zaseda 2. mesto.
 • 10.01.2021 | 1. SŽNL
  V leto 2021 z mislijo na ligo prvakinj
  „S skupnimi treningi bomo začeli 23. januarja, prvič pa se bomo zbrali 22.1.,“ napove trener Sandi Bauer, ki je tudi potrdil, da rubrika odhodi iz kluba ostaja prazna. „Želim si, da bi se okrepili, v igri pa sta dve igralki,“ pa Bauer potrdi, da bi še zaostril konkurenco in iz deklet izvabil še nekaj več.
 • 30.12.2020 | 1. SŽNL
  Urška Žganec na klopi krimovk
  Vlogo pomočnice glavne trenerke bo opravljala Lucija Grad. Ostajata tudi trenerja vratark Marko Lulik in Bor Žnidaršič. Trenerski ekipi pa se bosta pridružili tudi kondicijski trenerki Maša Kavčič in Manca Kutnjak.
 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.

DELI NA