11.10.2020 | A
Vučkić odločil obračun v Prištini

Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi UEFA Lige narodov v Prištini z izidom 1:0 premagala Kosovo. Za minimalno zmago Slovenijo je v 22. minuti zadel Haris Vučkić.

UEFA LIGA NARODOV - TRETJI KROG

KOSOVO - SLOVENIJA 0:1 (0:1)

Stadion Fadil Vokrri, sodniki: Madley, Cook in Hatzidakis (vsi Anglija).
* Strelec: 0:1 Vučkić (22.).
* Kosovo: Muric, Paqarada, Alti, Dresevic, Hadergjonaj, V. Berisha, Shala
(od 84. Muslija), Zeneli (od 78. Kastrati), Celina, Zhegrova (od 90.
Hasani), Kololli (od 84. Rashani).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Verbič (od 75.
Skubic), Kurtić, Bijol, Rep (od 55. Bohar), Lovrić (od 85. Vetrih), Vučkić
(od 85. Kramer).
* Rumeni kartoni: Paqarada, Rashani; Stojanović.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je na Kosovo, ki je bilo pred tem petkrat poraženo na zadnjih šestih tekmah, potovala s popotnico petih tekem brez poraza v UEFA Ligi narodov, od tega je imela v tem obdobju štiri neodločene izide. Tokrat je nadaljevala niz neporaženosti, vpisala je novo zmago po zaslugi zadetka Harisa Vučkića.

Selektor Kek je tokrat v vratih, obrambi in zvezni vrsti v začetno enajsterico uvrstil pričakovane igralce, ob odsotnosti Andraža Šporarja (pa tudi Tima Matavža, Roberta Berića, Josipa Iličića ...) pa je ob Harisu Vučkiću mesto v napadu zavzel Sandi Lovrić. Slovenci, ki so bili na tekmi favoriti proti domačinom, ti so tako kot Slovenci pogrešali nekaj svojih najboljših mož, so od začetka prevzeli pobudo in v sedmi minuti je prvič nevarneje zagrozil Lovrić, ko je žogo poslal dober meter mimo gola.

V 18. minuti je s strelom poskusil tudi Benjamin Verbič z roba kazenskega prostora, a je bil tudi on nenatančen. Štiri minute pozneje pa je Slovenija povedla. Lovrić je žogo povlekel in podal skozi kosovsko obrambo do vtekajočega Vučkića, ki je prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja. Pozneje so pobudo prevzeli domačini, v 33. in 35. minuti je dvakrat streljal Arber Zeneli, v 42. sta poskusila Leart Paqarada in Bersant Celina, slednji pa nato še enkrat v 43. minuti, ko se je izkazal Oblak.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, so bili pa več pri žogi domači nogometaši, ki so iskali proti skozi slovensko obrambo, a je ta vselej pravočasno reagirala in preprečevala zaključne strele. V 75. minuti je Kek iz igre povlekel Verbiča in v igro poslal Skubica, tako da se je Stojanović pomaknil na krilni položaj. Tudi v nadaljevanju ni bilo posebnih priložnosti, tik pred koncem je sicer poskusil še Damjan Bohar, a ni povzročil težav domačemu vratarju.

Slovenijo v sredo čaka nova preizkušnja, novo gostovanje, tokrat v Moldaviji, kamor se reprezentanca odpravlja neposredno iz Prištine. Kek na tistem obračunu zaradi kartonov zagotovo ne bo mogel računati na desnega bočnega branilca Petra Stojanovića. Moldavija je sicer danes gostovala v Grčiji in izgubila z 0:2. Celoten drugi polčas je igrala z igralcem manj. To pomeni, da sta v tej skupini na vrhu prav Slovenija in Grčija s po sedmimi točkami, Kosovo in Moldavija ostajata pri eni.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA