Vstopnice za pokalni derbi že na voljo

Nogometaši Olimpije in Maribora se bodo v letošnjem finalu Pokala Slovenije v Celju (30. 5,. ob 20:15) pomerili še za pokalno lovoriko. V najštevilčnejšem slovenskem klubskem tekmovanju, kjer je s tekmovanjem pričelo več kot 200 klubov, bo imel Maribor priložnost osvojiti še drugi letošnji naslov, medtem ko je naslov pokalnega zmagovalca Slovenije še edini, za katerega se borijo Ljubljančani. Zanimanje za finale pokala je veliko, vstopnice pa so v prodaji z današnjim dnem.

Nogometna zveza Slovenije je že pred žrebom prvoimenovanega kluba finala določila, da bodo navijači domačina tekmo spremljali na severu, gostov pa na jugu. Tako bo tudi desni del vzhodne tribune namenjen podpornikom domačina, levi del pa podpornikom gostov. Žreb domačina je določil, da bo v tej vlogi ljubljanska Olimpija, na skupnem sestanku s policijo, varnostjo in predstavnikoma obeh klubov pa so prisotni dokončno določili, da bodo na severu navijači Olimpije in na jugu navijači Maribora.

Vzhodna tribuna na pokalnem finalnem derbiju bo prav tako razdeljena – na levem delu bodo sektorji, namenjeni privržencem Maribora, v sredini tako imenovani nevtralni sektorji, na desni strani in na delu severne tribune pa sektorji namenjeni podpornikom Olimpije. Vstopnice za mariborski del bodo privrženci lahko kupili tudi v mariborskih Vijolčnih bajtah, medtem ko se pri Olimpiji niso odločili, da svojim privržencem omogočijo nakup vstopnic tudi v svoji uradni trgovini. Del za privržence Olimpije bo tako na voljo v splošni prodaji. Zahodna tribuna bo namenja nevtralnim obiskovalcem.

Klubski navijaški skupini, katerima je za nakup na voljo enaka kvota vstopnic, bosta vstopnice za svoj sektor kupili izključno preko svojih klubov.

V času tekme bo v okolici celjskega stadiona spremenjen tudi prometni režim. Parkirišče za dvorano Zlatorog bo namenjeno navijačem Olimpije, medtem ko bodo privrženci in navijači Maribora parkirali pred dvorano Golovec.

Vse obiskovalce tekme že vnaprej opozarjamo, da bo pri vstopu na stadion na zahtevo policije veljala personalizacija. Vstop bo tako mogoč le z vpisanimi podatki na vstopnici (ime, priimek, naslov) in priloženim osebnim dokumentom.

Stadion se bo odprl ob 18:30 uri, vsem obiskovalcem pa svetujemo, da so najkasneje ob 19:30 uri pred vhodom, označenim na vstopnici.

Cenovne kategorije:

Tribuna vzhod – pokrita:

Sektorji A, B, C, D, E, F: odrasli – 12 EUR, študenti in dijaki 10 EUR, ženske 10 EUR, otroci do 14. leta 5 EUR
 

Tribuna sever – pokrita:

Sektorja T in S – Green Dragons 5 EUR (nakup možen le preko kluba)

Sektorji U, V, Z – odrasli 10 EUR, študenti in dijaki 8 EUR, ženske 8 EUR, otroci do 14. leta 3 EUR
 

Tribuna jug – nepokrita

Sektorji G, H, I, J – Viole 5 EUR (nakup možen le preko kluba)
 

Tribuna zahod – nepokrita

Sektorji K, L, M, N, O, P, R - odrasli 10 EUR, študenti in dijaki 8 EUR, ženske 8 EUR, otroci do 14. leta 3 EUR

 

Prodajna mesta:

Splošna prodaja: www.nzs.si, www.eventim.si, Trgovina NZS NIKE, bencinski servisi Petrol

Prodajna mesta NK OLIMPIJA: v NK Olimpija se za prodajo preko svojih prodajnih mest niso odločili, zato se morajo privrženci NK Olimpija obrniti na splošna prodajna mesta.

Prodajna mesta NK MARIBOR : Vijol'čna bajta Mercator center Tabor, Vijol'čna bajta Center

 

Shema stadiona:


Tekst: MaK

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA