29.07.2010 | A
Vstopnice za Avstralijo najprej na NZS.si

Vstopnice - Slovenija : Avstralija

Slovenska nogometna reprezentanca je v mesecu juniju osrečila marsikaterega nogometnega zanesenjaka z odličnim nastopom na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, sedaj pa bo prvič po letu 2004 odigrala reprezentančno tekmo na najvišjem nivoju v Ljubljani.

Slovenski nogomet je s štadionom v Stožicah dobil novo izjemno pridobitev, kar pomeni, da bo poleg Maribora tekme najvišjega nogometnega ranga lahko gostila tudi Ljubljana. Odsotnost reprezentančnega nogometa je v prestolnici pustila svoje posledice, predvsem kar se tiče zanimanja za najbolj pomembno postransko stvar na svetu, strast do igre pa je po celotni Sloveniji ponovno narasla do vrelišča zahvaljujoč odmevnim nastopom slovenske članske reprezentance v kvalifikacijah in kasneje na svetovnem prvenstvu.

Sedaj smo pred začetkom nove zgodbe. Tekma z Avstralijo je ravno prava preizkušnja pred novimi kvalifikacijami, kjer se bo Kekova četa poskusila prebiti na naslednje veliko tekmovanje. Kakor Slovenci, tudi Avstralci letos niso imeli veliko časa za počitek. Nastope na svetovnem prvenstvu so Avstralci, podobno kot Slovenija, zaključili na tretjem mestu s štirimi točkami, z zmago v zadnjem krogu pa domov poslali tudi Srbijo.

Nogometni ljubitelji si bodo tako lahko v Ljubljani ogledali dvoboj dveh reprezentanc s pravkar končanega Mundiala, cene vstopnic pa bodo dostopne prav za vsak žep. Tako bo na štadion, ki nudi odličen pogled na zeleno površino prav z vsakega sedeža, moč vstopiti že za 15 €, kolikor bodo stale vstopnice tretje kategorije (priložena shema kategorij), medtem ko bodo tisti bolj zahtevni lahko izbrali sedež 2. kategorije za 20 € ali 1. kategorije za 30 €.

Novost na Stožicah bo predstavljala družinska tribuna, ki bo namenjena staršem z otroci. Na družinski tribuni bo v veljavi nekaj omejitev glede nakupa vstopnic, saj bodo družine omejene na nakup štirih vstopnic, veljalo pa bo tudi pravilo večjega nakupa otroških kot odraslih vstopnic, izjema bo veljala le v primeru, če bo družina želela kupiti dve odrasli in eno otroško. Treh odraslih vstopnic in ene otroško za družinsko tribuno ne bo moč kupiti.

Ceni vstopnic na družinski tribuni bosta 20 € za starše/odrasle in 10 € za otroke do 14. leta starosti.

V Športnem parku Stožice pa bo Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije posebno pozornost namenila tudi gibalno omejenim osebam. Ti si bodo vstopnice za tekmo zagotovili pri Zvezi paraplegikov Slovenije (Štihova ul. 14, 1000 Ljubljana, 01/43-27-138, hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl">hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl), vstopnice zanje bodo brezplačne.

Vstopnice je možno kupiti preko uradnega spletnega mesta Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si), od ponedeljka naprej pa tudi na stalnih prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in poslovalnicah Kompasa. Nogometna zveza prodaje na svojem sedežu ne vrši. Do ponedeljka bo na spletu moč kupiti le polovico vstopnic namenjenih splošni javnosti, druga polovica bo sproščena v ponedeljek, ko se pridružijo tudi ostala prodajna mesta.

Kategorije:

Družinski sektor: 20 € / 10 € (otroci do 14. leta starosti)
3. kategorija: 15 €
2. kategorija: 20 €
1. kartegorija: 30 €

 

Razdelnik vstopnic za tekmo Slovenija : Avstralija, 11.8.2010, v odstotkih:

CELOTNA KAPACITETA STADIONA

16135

 

 

 

Odstotki

Redna prodaja - plačilo

 

42.8

Org. navijaške skupine - plačilo

 

11.5

Nogometna družina - gratis in plačilo

 

11.9

A reprezentanca - gratis in plačilo

 

2.1

Sponzorji in drugi poslovni partnerji - gratis in plačilo

 

6.7

MOL - gratis

 

16.3

Avstralska nogometna zveza - gratis

 

0.6

Tuje nogometne zveze, klubi (opazovalci, agenti)

 

0.1

Mediji

 

1.3

Vip in lože

 

4.5

Gibalno omejene osebe + spremljevalci

 

2.1

 

 

 

 


Klikni na sliko za povečavo.

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Andreja Potočnik

 

SORODNE NOVICE

 • 09.08.2022 | A
  Šeško po letošnji sezoni v Leipzig
  Benjamin Šeško bo po koncu sezone 2022/23 zamenjal sredino. Reprezentančni napadalec se bo v prihodnjem poletju pridružil nemškemu pokalnemu prvaku Leipzigu, do konca letošnje sezone pa bo ostal v Avstriji.
 • 30.07.2022 | A
  Verbič se je v Atenah pridružil Šporarju in Gnezdi Čerinu
  Benjamin Verbič se je v Panathinaikosu pridružil reprezentančnima soigralcema Andražu Šporarju in Adamu Gnezdi Čerinu.
 • 28.07.2022 | A
  Novembra z Romunijo in Črno goro
  Slovensko člansko reprezentanco konec septembra čaka zaključek Lige narodov, vodstvo NZS pa je skupaj s selektorjem Matjažem Kekom že izbralo tekmeca za november. Slovenija se bo v Cluju najprej pomerila z Romunijo, nekaj dni kasneje bo pri nas gostovala Črna gora.
 • 28.07.2022 | A
  Šporar oblekel dres Panathinaikosa
  Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar bo naslednje štiri sezone igral za grški Panathinaiskos, kjer se bo pridružil Adamu Gnezdi Čerinu, ki je za isti klub pogodbo podpisal že v juliju. Prestop so v sredo zvečer potrdili v atenskem klubu.
 • 05.07.2022 | A
  Balkovec zamenjal delodajalca
  Jure Balkovec je naslednji reprezentant Slovenije, ki je poletje izkoristil za zamenjavo kluba. Bočni branilec ostaja v Turčiji, iz Karagümrüka pa se je preselil v Alanyaspor, član katerega je tudi Miha Mevlja.
 • 03.07.2022 | A
  Gnezda Čerin postal član Panathinaikosa
  Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin bo v prihodnjih štirih sezonah igral za grški Panathinaikos, je klub objavil na uradni spletni strani. Dvaindvajsetletni vezist je bil do nedavno član nemškega Nürnberga, od avgusta 2020 pa je kot posojeni nogometaš igral za hrvaško Rijeko.
 • 27.06.2022 | A
  Belec se vrača na Ciper
  Reprezentančni vratar Slovenije Vid Belec bo kariero nadaljeval na Cipru. Dvaintridesetletnik se je vrnil v APOEL, s katerim je sklenil triletno pogodbo.
 • 13.06.2022 | A
  Odziv NZS po junijski reprezentančni akciji
  Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči v Stožicah remizirala s Srbijo, po boljšem uvodu so gostje prvi polčas dobili z 0:2, v drugem delu pa so prerojeni Slovenci premoč kronali z zadetkoma Adama Gnezde Čerina in Benjamina Šeška. Reprezentanco je, kot že pred tem v Oslu zaradi okužbe selektorja Matjaža Keka s koronavirusom, vodil pomočnik selektorja Boštjan Cesar.
 • 12.06.2022 | A
  Z odlično igro v drugem polčasu do nove točke
  Slovenci so po točki v Oslu remizirali še s Srbi. Gostje so ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, po odmoru pa so Slovenci zaigrali kot prerojeni ter z goloma Adama Gnezde Čerina in Benjamina Šeška remizirali z udeleženci letošnjega svetovnega prvenstva.
 • 12.06.2022 | A
  Slovenija danes v Stožicah s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Naši fantje se bodo pomerili s Srbijo v Stožicah, kjer bodo skušali popraviti vtis iz Beograda. V Stožicah se obeta lepa navijaška kulisa, saj je dan pred tekmo pošlo precej več kot 10.000 vstopnic.

DELI NA