29.07.2010 | A
Vstopnice za Avstralijo najprej na NZS.si

Vstopnice - Slovenija : Avstralija

Slovenska nogometna reprezentanca je v mesecu juniju osrečila marsikaterega nogometnega zanesenjaka z odličnim nastopom na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, sedaj pa bo prvič po letu 2004 odigrala reprezentančno tekmo na najvišjem nivoju v Ljubljani.

Slovenski nogomet je s štadionom v Stožicah dobil novo izjemno pridobitev, kar pomeni, da bo poleg Maribora tekme najvišjega nogometnega ranga lahko gostila tudi Ljubljana. Odsotnost reprezentančnega nogometa je v prestolnici pustila svoje posledice, predvsem kar se tiče zanimanja za najbolj pomembno postransko stvar na svetu, strast do igre pa je po celotni Sloveniji ponovno narasla do vrelišča zahvaljujoč odmevnim nastopom slovenske članske reprezentance v kvalifikacijah in kasneje na svetovnem prvenstvu.

Sedaj smo pred začetkom nove zgodbe. Tekma z Avstralijo je ravno prava preizkušnja pred novimi kvalifikacijami, kjer se bo Kekova četa poskusila prebiti na naslednje veliko tekmovanje. Kakor Slovenci, tudi Avstralci letos niso imeli veliko časa za počitek. Nastope na svetovnem prvenstvu so Avstralci, podobno kot Slovenija, zaključili na tretjem mestu s štirimi točkami, z zmago v zadnjem krogu pa domov poslali tudi Srbijo.

Nogometni ljubitelji si bodo tako lahko v Ljubljani ogledali dvoboj dveh reprezentanc s pravkar končanega Mundiala, cene vstopnic pa bodo dostopne prav za vsak žep. Tako bo na štadion, ki nudi odličen pogled na zeleno površino prav z vsakega sedeža, moč vstopiti že za 15 €, kolikor bodo stale vstopnice tretje kategorije (priložena shema kategorij), medtem ko bodo tisti bolj zahtevni lahko izbrali sedež 2. kategorije za 20 € ali 1. kategorije za 30 €.

Novost na Stožicah bo predstavljala družinska tribuna, ki bo namenjena staršem z otroci. Na družinski tribuni bo v veljavi nekaj omejitev glede nakupa vstopnic, saj bodo družine omejene na nakup štirih vstopnic, veljalo pa bo tudi pravilo večjega nakupa otroških kot odraslih vstopnic, izjema bo veljala le v primeru, če bo družina želela kupiti dve odrasli in eno otroško. Treh odraslih vstopnic in ene otroško za družinsko tribuno ne bo moč kupiti.

Ceni vstopnic na družinski tribuni bosta 20 € za starše/odrasle in 10 € za otroke do 14. leta starosti.

V Športnem parku Stožice pa bo Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije posebno pozornost namenila tudi gibalno omejenim osebam. Ti si bodo vstopnice za tekmo zagotovili pri Zvezi paraplegikov Slovenije (Štihova ul. 14, 1000 Ljubljana, 01/43-27-138, hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl">hmen?yudy`,o`q`okdfhjnu-bnl), vstopnice zanje bodo brezplačne.

Vstopnice je možno kupiti preko uradnega spletnega mesta Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si), od ponedeljka naprej pa tudi na stalnih prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in poslovalnicah Kompasa. Nogometna zveza prodaje na svojem sedežu ne vrši. Do ponedeljka bo na spletu moč kupiti le polovico vstopnic namenjenih splošni javnosti, druga polovica bo sproščena v ponedeljek, ko se pridružijo tudi ostala prodajna mesta.

Kategorije:

Družinski sektor: 20 € / 10 € (otroci do 14. leta starosti)
3. kategorija: 15 €
2. kategorija: 20 €
1. kartegorija: 30 €

 

Razdelnik vstopnic za tekmo Slovenija : Avstralija, 11.8.2010, v odstotkih:

CELOTNA KAPACITETA STADIONA

16135

 

 

 

Odstotki

Redna prodaja - plačilo

 

42.8

Org. navijaške skupine - plačilo

 

11.5

Nogometna družina - gratis in plačilo

 

11.9

A reprezentanca - gratis in plačilo

 

2.1

Sponzorji in drugi poslovni partnerji - gratis in plačilo

 

6.7

MOL - gratis

 

16.3

Avstralska nogometna zveza - gratis

 

0.6

Tuje nogometne zveze, klubi (opazovalci, agenti)

 

0.1

Mediji

 

1.3

Vip in lože

 

4.5

Gibalno omejene osebe + spremljevalci

 

2.1

 

 

 

 


Klikni na sliko za povečavo.

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Andreja Potočnik

 

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA