Vsi na Kodeljevo

Čaka nas še zadnje dejanje ženske klubske sezone. Na Kodeljevem se bosta jutri, ob 17.30, za pokalni naslov pomerili ŽNK Moje-lece.si Radomlje in ŽNK Telemach GMT Beltinci. Pomurke lovijo svojo osmo pokalno lovoriko, Radomljanke prvo. Ekipi sta bili v finalu tudi leta 2015, s 7:3 se je veselila beltinška zasedba.

Tekmo s štadiona na Kodeljevem bo moč spremljati na Šport TV1.

Glavni sodnik finala pokala bo Iztok Gornjak, pomagala mu bosta Tomislav Gajić in Timotej Plavše. Četrti sodnik bo Denis Halilović.

Ženski pokal NZS, finale, 30.5.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.30) (prenos na Šport TV1)

Dosedanje prvakinje ženskega pokala:
Sezona1994/95: ŽNK Jarše
Sezona 2000/01: ŽNK Škale
Sezona 2001/02: ŽNK Škale – Mila – Krško
Sezona 2002/03: ŽNK Domžale
Sezona 2003/04: ŽNK Krka
Sezona 2004/05: ŽNK Pomurje
Sezona 2005/06: ŽNK Krka
Sezona 2006/07: ŽNK Pomurje
Sezona 2007/08: ŽNK Krka
Sezona 2008/09: ŽNK Krka
Sezona 2009/10: ŽNK Krka
Sezona 2010/11: ŽNK Jevnica
Sezona 2011/12: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2012/13: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2013/14: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2014/15: ŽNK Rudar Škale
Sezona 2015/16: ŽNK Teleing Pomurje
Sezona 2016/17: ŽNK Teleing Pomurje

Dosedanje lovorike:
ŽNK Teleing Pomurje: 7-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Po zmago

Pomurke jutri branijo pokalno lovoriko. Lani so s 6:0 porazile Velenjčanke. „Prvenstvo je končano, naše misli so pri pokalu. Danes nas čaka še zadnji trening, jutri pa v Ljubljano po zmago,“ napoveduje trenerka Nuša Ladinek. Na svoje varovanke je ponosna, v domačem prvenstvu so zasedle drugo mesto. Zdaj pa sledi finale.

„Ta uvrstitev v finale je nagrada za celoletno delo. Ne dvomim, da ne bodo motivirane. To je poseben dogodek, ki se mu namenja veliko pozornosti javnosti. Igralke bodo izkoristile priložnost in skušale odigrati dobro tekmo. Če pa odigrajo, kot znajo, tudi rezultat ne more izostati!“ je jasna trenerka ekipe ŽNK Telemach GMT Beltinci.

Nuša Ladinek pričakuje odprto in gledljivo tekmo. Meni, da se ekipi in igralke med sabo izredno dobro poznajo, da skrivnosti praktično ni.

Mlade in nadarjene

„Na delu bomo videli večino najbolj nadarjenih igralk v Sloveniji! Sama sem vedno zagovarjala, da morajo mlade in nadarjene nogometašice dobiti priložnost. Močne tekme in minutaža na njih sta edini pravi recept za napredovanje. Zato mi je še toliko bolj všeč, da sta v finalu pokala ekipi, ki temu namenjata precej priložnosti in časa. Igralke v Radomljah in pri nas so odigrale zahtevno končnico SŽNL in dobile dragocene izkušnje, ki so velika naložba za jutri,“ še poudari Nuša Ladinek, ki pa svoje igralke ves čas opozarja, da imajo še precej prostora za napredek.

Ekipa bo morala jutri brez izkušene Špele Rozmarič, ki je kaznovana. „Zavedamo se, da je Špela vodja naše obrambe. Naredili bomo vse, da delo, ki ga opravi ona, kvalitetno opravimo in jo skušamo nadomestiti po najboljših močeh!“ še doda Nuša Ladinek, ki se strinja s tezo, da so imele Radomljanke težje delo v nedeljo v 21. krogu SŽNL. „Ampak sem prepričana, da se bodo uspele regenerirati do srede!“

Ni časa za obžalovanje

„Sreda in tekma finala pokala je tu. Po takšnem porazu in izgubljeni priložnosti za osvojitev prvenstva smo se morali hitro pobrati in se dobro pripraviti na novo tekmo. V športu časa za obžalovanje enostavno ni,“ pa odločno pove Gregor Mohar, trener Radomljank. Spomnimo - Radomljanke so v zadnjem krogu SŽNL iskale pot do zmage, ki bi jim prinesla prvo člansko klubsko lovoriko. A je bila na koncu Olimpija boljša in je obranila naslov državnih prvakinj.

Več taktike

„Med seboj se dobro poznamo, tako da skrivnosti ni. Od našega načina igre ne bomo odstopali, ker vsi skupaj verjamemo v to kar delamo,“ nadaljuje Mohar, ko beseda nanese na finale. "Pokalno tekmovanje je vedno specifično. Odloča ena sama tekma, vložek je velik, zato pričakujem, da bo tekma nekoliko bolj taktično naravnana,“ na glas razmišlja trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Tudi Radomljanke ne bodo v popolni zasedbi.
„Na žalost manjka Lara Klopčič, ki je tako poškodovana, da nam na tekmi ne bo mogla pomagati. Vse ostale igralke so na voljo in presrečen sem, da na koncu sezone razpolagamo s takšnim številom igralk, ki trenirajo s tako vnemo. To jasen znak, da smo na pravi poti,“ pristavi Mohar, ki na koncu nameni nekaj besed še podpori s tribun: „Želim si, da bodo naši navijači prišli v čim večjem številu, saj nam bo njihova podpora dala še dodatnih moči za tako želeno zmago!"

Medsebojne tekme v ženskem pokalu:
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:7 (2016/2017)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci 3:7 (2015/2106)
ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Radomlje 6:0 (2012/2013)
ŽNK Radomlje – ŽNK Teleing Pomurje 0:9 (2012/2013)

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:1
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:0
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:5
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 5:0

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 26.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pokalni četrtek dal štiri polfinalistke
  V Bratoncih smo videli ponovitev lanskega finala in vnovično zmago ljubljanske Olimpije. Gostje so si pot do zmage utrle že v 6. minuti, ko je s pravim evrogolom s prostega strela navdušila Evelina Kos. Odgovor domačink je bil izvrsten – kapetanka Špela Kolbl je poravnala rezultat v 10. minuti. A to je bil šele uvod, v nadaljevanju so prednjačile gostje, ki so do konca prvega polčasa dosegle še tri gole
 • 25.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Osmerica za mesto v polfinalu
  Žreb je hotel, da bomo v četrtfinalu videli ponovitev finala iz lanske sezone. Pomurke bodo po izpadu  iz kvalifikacij za ligo prvakinj uteho iskale v domačem pokalnem tekmovanju, kjer pa imajo svoje apetite in računico tudi igralke ljubljanske Olimpije. To bo sicer že peta medsebojna tekma v pokalu, tri so bile v Ljubljani, ena v Kopru.

DELI NA