23.04.2017 | 1. SŽNL
Vse oči uprte v derbi

S tekmami 15. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, kjer pa je vse dogajanje tokrat v blagi senci derbija vodilnih zasedb ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Teleing GMT Beltinci. Od 10.55 naprej vabljeni k ogledu prenosa tekme iz Ljubljane na spletni strani NZS.si. Poleg obračuna v glavnem mestu so na sporedu še štiri tekme: Velesovo gosti Radomljanke, Maribor Krim, Fužinar Ajdovke, Velenjčanke pa Primorke.

SŽNL, 15. krog, 23.4.
Velesovo – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim (11.00)
Fužinar – Ajdovščina (16.30)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran (16.30)

Prepoved igranja v 15. krogu:
Maja Zajc (ŽNK Krim)
Ines Kranjc (ŽNK Maribor)
Marijana Jevtić (ŽNK Rudar Škale)

Najboljše strelke:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 37
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 34
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci (11.00)

Ljubljana gosti že tretji letošnji obračun letos zagotovo najboljših ekip SŽNL.

:: Videoprenos od 10.55 dalje 

:: Vodilni dvojec v nedeljo pred kamerami

:: V nedeljo se obeta praznik ženskega nogometa

Velesovo – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (11.00)

Ekipa z Gorenjske je v zadnjem mesecu popolnila svoje vrste, kar trenerju Primožu Štrajharju omogoča širino, ki je poprej ni imel. Gorenjke so po najboljših močeh nadomestile odhode Nike Lombar in sester Kos. Tekmo začenjajo ohrabreni z zmago na domačem terenu (2.4.).

Radomljanke so v zadnjem krogu izgubile derbi za primat v ljubljanski kotlini. Tudi zato so padle na 4. mesto na prvenstveni lestvici.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
„Zdaj nam je lažje, imamo dovolj igralk. Da napredujemo, pa kažemo iz tekme v tekmo. Tudi danes bo nevarni in neugodni.“

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Želim, da nadaljujemo z borbeno ter čvrsto igro, ki smo jo pokazali v spomladanskem delu prvenstva. Od punc bom zahteval, da od prve do zadnje minute tekme dajejo svoj maksimum. Domačo ekipo ne podcenjujemo, imamo pa jasen cilj domov odnesti vse tri točke.“

ŽNK Maribor – ŽNK Krim (11.00)

Oslabljene Mariborčanke (manjka tudi kaznovana Ines Kranjc) še čakajo na prvo spomladansko zmago ter točko sploh. Oziraje na jesensko medsebojno tekmo (0:6 je bilo) so Mariborčanke absolutne favoritinje. Če kdo, potem se s te ne strinjajo Krimovke, ki so v zadnjih dveh tekmah prišle do kar štirih točk in se zavihtele na 6. mesto (19 točk ima ŽNK Krim, 16 pa ŽNK Maribor).

David Fekonja, trener ŽNK Krim:
„V Maribor se odpravljamo oslabljeni, a kolikor vem, ima podobne težave tudi nasprotnik. Pričakujem enakovredno tekmo, kjer bo telesna pripravljenost odigrala veliko vlogo.“

Fužinar – Ajdovščina (16.30)

Koroška zasedba lovi 4. mesto, kjer pa jim ŽNK Moje-lece.si Radomlje beži za tri točke (24:21). Danes so varovanke Dragoljuba Živanoviča absoluten favorit proti Ajdovkam (zasedajo 10. mesto v lige s štirimi točkami).

Dragoljub Živanović, trener Fužinarja:
„V goste nam prihaja Ajdovščina. To je klub, s katerim imamo zelo prijateljske odnose. Zelo jih cenim in spoštujem še posebej trenerja Luko Kompare. Ne glede na to, da so pri dnu razpredelnice, bo to težka tekma za nas. Opažam, da dvigujemo nivo igre in mislim, da bomo v nedeljo končno zaigrali tako, kot znamo. Pričakujem zanimivo tekmo.“

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Ankaran (16.30)

V Velenju bomo videli ponovitev polfinala pokala NZS, kjer pa so bile uspešnejše Velenjčanke, ki so ustavile ambiciozne Primorke. Domačinke so favoritinje tudi danes, čeprav manjka „kartonirana“Maja Jevtić.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran:
„V Velenje prihajamo v skromni zasedbi. Skušali bomo odigrati čim bolj odgovorno. Vemo, da bo nasprotnik prevladoval na igriscu, saj je ekipa Rudarja vedno bila močnejsi nasprotnik. Paziti moramo na njihove protinapade, zmanjšati pa moramo število izgubljenih žog na sredini igrišča. Skušali bomo izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Ker bomo v skromni zasedbi, upam, da bomo zdržali in bili kos nasprotniku. Potrpežljivost in boj za vsako žogo bi zagotovo prinesel ugoden rezultat.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.

DELI NA