09.06.2023 | A
Vsaka tekma Slovenije kot praznik

Slovenska nogometna reprezentanca nadaljuje s pripravami v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Fantje so po sredinem zboru opravili dva treninga v skoraj kompletni zasedbi, že danes pa bosta na sporedu nova dva. Vzdušje v reprezentančni bazi je odlično, k čemur sta nedvomno pripomogla tudi odličen začetek kvalifikacij in velika pričakovanja pred naslednjimi obračuni.

»Komaj čakamo na ti dve tekmi, imamo velika pričakovanja in tudi nasploh čutim ogromno pozitivne energije,« je predstavil trenutni utrip Miha Blažič, ki si želi nadaljevanja odličnega rezultatskega niza slovenske reprezentance. Ta je neporažena že več kot leto dni oziroma na zadnjih osmih tekmah. »Vsako tekmo poskušamo zmagati in tako bo tudi tokrat. Na Finsko se podajamo z istimi mislimi, kot smo začeli kvalifikacije. Vemo, da nas v Helsinkih čaka zelo težka naloga, a smo po drugi strani prepričani tudi v naše kvalitete. Dobro atmosfero bo potrebno prenesti na igrišče.«

Dobrega razpoloženja ne kazi niti poškodba kapetana Jana Oblaka, ki tokrat ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci. »Vsi vemo, kaj pomeni Jan za to reprezentanco, tako v slačilnici, kot tudi na igrišču. Imamo pa tudi v ostalih vratarjih dovolj kvalitete in izkušenj, da to ne bi smel biti večji problem. Prepričan sem, da bo tisti, ki bo stopil med vratnici, uspešno kos svoji nalogi,« verjame v soigralce branilec francoskega Angersa.

Z Blažičem se strinja tudi Erik Janža. »Jan je kapetan, vodja te ekipe in zagotovo se bo njegova odsotnost poznala. Žal je tako v nogometu. V vsakem primeru pa menim, da je ekipa dovolj izkušena, da bo to vrzel uspešno nadomestila. Jana bomo pogrešali, ampak tokrat moramo pokazati našo kakovost tudi brez njega,« je dejal bočni branilec, ki se je vrnil v reprezentanco po daljši odsotnosti.

»Res je minilo že nekaj časa, vendar se vsakega poziva z veseljem udeležim, če sem le zdrav. Imel sem počeno rebro, kar je zelo boleče. Nisem treniral stoodstotno in tudi zaradi tega nisem prišel na marčevsko akcijo. Ta težava je sedaj mimo, v klubu sem odigral končnico brez težav, tako da se sedaj počutim res odlično,« o težavah s poškodbo Janža, ki v poljskem Gorniku deli slačilnico tudi s finskim reprezentantom Richardom Jensnom.

»Vem, da nas čaka v Helsinkih poln stadion in močna reprezentanca. Imam tudi soigralca, ki je finski reprezentant in pravi, da komaj čakajo obračun z nami. To pomeni da so visoko motivirani, ampak tudi mi moramo pokazati po kaj smo prišli ter da si želimo točke. Imamo čas, da se pripravimo in verjamem, da se bo za nas razpletlo tako, kot si želimo,« o Fincih Janža, ki je navdušen tudi nad dejstvom, da bodo Stožice razprodane proti Dancem. »Super da bo stadion poln, tako bi moralo biti vsako tekmo. Ko igra Slovenija, mora biti praznik. Komaj čakamo tekmo, vendar najprej je pred nami Finska

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.10.2023 | A
  Finska razprodana, na voljo le še vstopnice za Kazahstan
  Pred slovensko nogometno reprezentanco prihajajo ključne tekme v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo naslednjo tekmo odigrali 14. oktobra proti Finski v nabito polnih Stožicah. Enajst dni pred tekmo so namreč pošle še zadnje vstopnice za kvalifikacijski obračun z neposrednim konkurentom za prvi dve mesti v skupini.
 • 03.10.2023 | A
  Oblak v klubu 400, med strelci tokrat trojica
  Slovenski reprezentanti so pretekli konec dela znova opravljali svoje klubske dolžnosti. Medtem ko so se med strelce vpisali Šeško, Celar in Verbič, je kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak za svoj klub vpisal 400. nastop.
 • 02.10.2023 | A
  Kek izbral za tekmi s Finsko in Severno Irsko
  Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi s Finsko in Severno Irsko, ki bosta 14. in 17. oktobra.
 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.

DELI NA