10.06.2023 | Prva liga Telemach
Vrhovec in Strajnar nova člana Maribor, Šturm v Domžale

Maribor je pred pričetkom priprav javnosti predstavil prva poletna novinca. Blaž Vrhovec se po letu in pol vrača v Ljudski vrt, Mark Strajnar pa je k vijoličastim prestopil iz Domžal. Med rumene se seli Danijel Šturm.

"Lepo se je vrniti in znova videti znane obraze, prisrčno sem se pozdravil s predstavniki kluba ter delovnim osebjem, ki je ostalo nespremenjeno. Veselim se novih nogometnih izzivov in komaj čakam, da začnemo s pripravami. Upam, da bomo vsaj toliko uspešni, kot smo bili prej oziroma še bolj. Vmes sem pridobil določena nova spoznanja. Ne glede na to, kar se je dogajalo, me je vse skupaj naredilo še močnejšega v različnih pogledih in verjamem, da mi je to obdobje v tujini samo pomagalo," je ob povratku v Maribor dejal izkušeni Vrhovec. Enaintridesetletni vezist je z vijoličastimi, za katere je doslej odigral že 186 tekem, sklenil triletno pogodbo.

Tri sezone bo v dresu Štajercev nastopal tudi 19-letni Mark Strajnar. Levi bočni branilec se v zameno za odškodnino v Maribor seli iz Domžal, k dvakratnim državnim prvakom pa se je ob tem preselil še Danijel Šturm. "Občutki so fenomenalni, zelo sem vesel, da sem tukaj. Zavedam se, da vstopam v velike čevlje, saj sem prišel tudi zaradi poškodbe Gregorja Sikoška. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bi upravičil zaupanje, prispeval svoj delež in upam, da bom doživel v Mariboru lepe trenutke. Cilji so tukaj zmeraj visoko zastavljeni, gre za klub z največ lovorikami, prisotna je izjemna zmagovalna miselnost in komaj čakam, da začnem novo zgodbo. Z nekaterimi fanti se poznam iz mlade reprezentance ali prej iz Domžal, kar mi bo olajšalo prilagajanje. Rad bi se čim prej povezal z vsemi soigralci, skupne poletne priprave bodo pomenile odlično priložnost za uigravanje," je dejal sin legendarnega vratarja Janeza Strajnarja.

"Naj bo ta predstavitev uvod v pestro, zanimivo dogajanje. Njun prihod je bil dogovorjen že nekaj časa, čakali smo le še na ureditev zadnjih podrobnosti za prestopa. Blaž Vrhovec se vrača v klub kot nekdo, na kogar se lahko zaneseš. Zapolnjuje vrzel v zvezni vrsti, s pomembno vlogo na igrišču in v slačilnici zaradi svojih značajskih lastnosti. Pomeni preverjeno kakovost in zelo dobro rešitev na različnih področjih. Po poškodbi Sikoška in njegovi dolgotrajni odsotnosti pa smo potrebovali še eno rešitev na levi strani obrambne vrste, prav tako moramo dodati konkurenco Guerricu. Naš izbor je Mark Strajnar, mladi slovenski reprezentant, potencial za prihodnost," je novinca predstavil mariborski športni direktor Marko Šuler ter napovedal prihod še treh ali štirih novincev.

Štajerci so pred jutrišnjim pričetkom priprav potrdili odhod trojice nogometašev. Gal Gorenak in Belmin Bobarić, ki sta se v minuli sezoni dokazovala v 2. SNL, sta se s klubom dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, Denis Alijagić pa se po izteku polletne posoje vrača v vrste Olympiacosa. V kratkem naj bi polnopravni član Maribora postal Marko Božić, ki je v minuli sezoni za Štajerce nastopal kot posojeni nogometaš Frosinoneja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv proti Domžalam
    Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:0 (2:0).
  • 29.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor nazadnje ni našel odgovora na slatinško vprašanje, Domžale pa po presnetljivi zmagi nad Celjem znova kažejo znake življenja.
  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    V Ljudskem vrtu odslej kar dva Repasa
    Žiga Repas se je v Ljudskem vrtu pridružil starejšemu bratu Janu. Otrok Domžal je matično sredino zapustil pol leta pred iztekom pogodbe, z Mariborom se je dogovoril za sodelovanje do leta 2027.
  • 04.11.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Maribora za zmago v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).
  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Sobotni spored bodo ob Kamniški Bistrici sklenili Domžalčani in Mariborčani. Lahko rumeni presenetijo vijoličaste?
  • 26.08.2023 | Prva liga Telemach
    Remi med Mariborom in Domžalami
    Nogometaši Maribora in Domžal so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor je v dvoboju s Slatinčani prvič v letošnjem prvenstvu ostal brez zmage, vijoličasti pa bodo rane po zapravljenem celili proti Domžalam. Rumeni še čakajo na prve točke pod taktirko Dušana Kosića.
  • 20.06.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani in Domžalčani na Malto
    Nogometaši Maribora in Domžal bodo sezono 2023/24 odprli s prvim krogom kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Tretjo in četrto ekipa Prve lige Telemach čaka gostovanje na Malti.
  • 22.04.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor z zadetkom VIpotnika ugnal Domžale
    Nogometaši Maribora so v tekmi 32. kroga Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0

DELI NA