23.10.2020 | 1. SFL
Vrača se Rok Mordej

V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.

Preloženo

Tekme 7. kroga 1. SFL med ekipama KMN Oplast Kobarid in ŠD Mlinše, Futsal klub Dobrepolje in FC Hiša daril Ptuj ter FC Litija in KMN Bronx Škofije, ki bi morale biti odigrane v petek, 23. oktobra 2020, se preložijo na podlagi prvega odstavka, tretje alineje 15. člena Tekmovalnega Pravilnika NZS. Razlog preložitve so okužbe oziroma karantene zaradi virusa COVID-19 znotraj ekip KMN Oplast Kobarid, Futsal klub Dobrepolje ter FC Litija.

Tudi pokal

Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum. Razlog preložitev je vezan na preprečitev okužb zaradi virusa COVID-19, s čimer v zvezi so prekinjeni tudi treningi ekip 2. SFL, ki prav tako nastopajo v tem tekmovanju.

1. SFL, 7. krog, 23.10.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Siliko Vrhnika (20.30)

preloženo:
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše
FC Litija – KMN Bronx Škofije
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj

Vrnitev Mordeja

V Rogaški Slatini gostuje Sevnica. Domačini so letos v strašni formi, lovijo sedmo zaporedno zmago. „Dobro smo trenirali, na voljo imam praktično vse igralce. Le Luka Perić ima rahlo poškodbo,“ pove trener Dobovca Kujtim Morina. V preteklosti je bila Sevnica s svojo obrambno postavitvijo precej trd oreh za Dobovec. Zato bo zanimivo videti, kako se bodo Sevničani to pot postavili po robu Dobovcu, ki bo prihodnji teden dobil tekmeca v ligi prvakov. „Vesel pa sem, ker se po poškodbi v ekipo vrača Rok Mordej,“ še doda Morina, ki bo lahko na Mordeja račuina prvič po januarju letos, potem pa je sledila poškodba kolena. Rok, tudi kapetan in gonilna sila moštva, je uspešno prestal operacijo in zahtevno rehabilitacijo.

Pozabili remi

KMN Tomaž ŠIC bar je na zadnjih treh tekmah prišel do prvih letošnjih točk, štiri ima, vmes je še visoko izgubil z Dobovcem. Danes bi radi do novih točk. „Kar nekaj energije je bilo potrebne, da smo fokus preusmerili iz tekme v Zagorju, kjer smo v zaključku izpustili tri točke,“ se Matej Gajser, trener KMN Tomaža ozre na zadnjo tekmo in končni rezultat 3:3 v Zagorju, igrali so proti ŠD Mlinše.

„Kljub specifični epidemiološki situaciji in negotovosti do zadnjega ali tekma sploh bo, smo se v tem tednu poskušali kar se da normalno pripraviti na novo tekmo. Predvsem smo delali na izboljšanju realizacije. Fante moram pohvaliti za prizadevnost. Zadovoljen sem s prikazanim v zadnjih treh tekmah, z izjemo zadnji 10 minut proti Dobovcu. V goste prihaja ekipa Silika, ki goji specifično igro z vratarjem v polju skozi celotno tekmo, na kar moramo biti še posebej pozorni. Po dveh gostovanjih v nizu spet igramo doma in smo odločeni, da pokažemo pravi obraz,“ smele načrte razkrije trener Gajser.

„Treniramo, predvsem pa si želimo igrati. Smo eni teh, ki zagovarjamo, da se trenira in igra,“ si trener Silika Mile Simeunovič želi, da se športno kolesje ne ustavi. „Pripravili smo se na tekmo in dolgo potovanje. Skušali smo odmisliti to zahtevno situacijo. Vemo, da nas v Ljutomeru čaka ekipa, ki premore kvalitetne in izkušene posameznike,“ poudari Simeunovič. To bo sicer 5. medsebojna tekma, KMN Tomaž pa Silika še ni premagal – v štirih tekmah statistika beleži dva remija in dve zmagi Vrhničanov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.12.2020 | 1. SFL
  Pred kamerami na Vrhniki, Simeunović hvali goste
  "So mlada ekipa, a je treba reči, da je Robert Grdović iz njih potegnil maksimum. Resnično kapo dol za vse, kar je naredil z njimi. Igrajo, izgledajo pa tako, kot da so vedno v izvrstni formi. Gledal sem nekaj njihovih zadnjih tekem. Predvsem me je navdušila ta njihova samozavest. Vsak od njih daje maksimum,“ pove Simeunovič, ki pravi, da so gostje to pot favoriti tekme, njegova zasedba pa v podrejenem položaju.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, remi v Ljutomeru
  Siliko in Sevnica sta si na Vrhniki razdelila plen, 1:1 je bilo. Povedli so gostje, zadel je Sebastijan Drobne. V 18. minuti je na 1:1 izenačil Jure Suban, ki je tako postavil tudi končni rezultat. To je bila sicer 9. medsebojna tekma, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, nocoj pa tretji remi.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  V pričakovanju 9. kroga 1. SFL
  Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.
 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).

DELI NA