06.06.2018 | Ženska A
Vrača se Mateja Zver

Danes zjutraj je ženska izbrana vrsta odpotovala na Ferske otoke, kjer jo jutri popoldan čaka obračun z domačinkami.

Gre za šesto tekmo Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija.

Konec dober, vse dobro

Po več kot pol leta pripravljena, čila in zdrava, tekmo čaka tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, ki je v minuli klubski sezoni imela kar nekaj zdravstvenih težav. Zato je bila primorana izpustiti akcijo proti Srbiji ter tudi tekmi proti Nemčiji in Islandiji.

V aprilu in maju so jo poškodbe le obšle, sezono je sklenila z dvojno krono v Avstriji, kjer je v dresu FSK Simacek St. Pölten slavila v ligi in pokalu.

„Zdrava sem. V zadnjih dveh mesecih sem odigrala vse tekme. Menim, da sem v dobrem tekmovalnem ritmu. Pol leta me ni bilo v reprezentanci. Zdaj je napočil čas, tu sem, da pomagam!“ je povedala Zverova pred letom z Aerodroma Jože Pučnik.

Potrditi na terenu

Čeprav ima v nogah manj tekem kot nekatere soigralce, priznava, da tudi sama čuti utrujenost. „Ne glede na to pa smo vse igralke odločene, da iz sebe stisnemo zadnje atome moči. Na gostovanje smo odpotovali po dve zmagi. Želimo premagati Ferske otoke in presenetiti Islandijo,“ odločnosti Mateji ne manjka.

V isti sapi opozori, da se prvi tekmec, torej Ferski otoki jutri, ne bo predstavil v taki postavi kot lani jeseni, ko je bilo 5:0 za Slovenijo v Ajdovščini. „Kljub temu smo boljši, to moramo pokazati na terenu,“ pristavi Mateja, potem pa pogled usmeri proti Islandiji, kjer je sama tudi uspešno igrala v dveh obdobjih (med letoma 2008 in 2011 ter leta 2013).

Iskrena pohvala mlademu rodu

„Včeraj smo gledali analizo tekme proti Islandiji v Lendavi. Videlo se je, da je bil naš 2. polčas zelo dober. Škoda je le, da nismo zadeli, čeprav smo imeli priložnost. Bi pa na tem mestu povedala, da so me mlada dekleta iz reprezentance U19 pozitivno presenetila. Garajo, trenirajo, poslušajo in napredujejo. Sposobni smo za dve dobri predstavi,“ sklene Mateja Zver.

Kvalifikacije za SP 2019:

Torshavn, 7.6.
Ferski otoki – Slovenija (18.00)

Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Slovenija igra kvalifikacije v kvalifikacijski skupini 5. Po petih tekmah zaseda 4. mesto, zbrala je zmago in štiri poraze.

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 3 (5)
Ferski otoki 0 (5)

Članska reprezentanca:
Zala Meršnik (ŽNK Pomurje), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje), Anja Prša (ŽNK Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje), Maja Zajc (NK Krim), Nika Babnik (NK Krim), Katja Turk (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija), Lara Ivanuša (ŽNK Olimpija), Katarina Gadnik (ŽNK Radomlje),Sara Agrež (ŽNK Radomlje), Karmen Ulbin (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kristina Erman (PSV NIZ), Kaja Eržen (Tavagnacco ITA), Dominika Čonč (RCD Espanyol ŠPA).

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA