Volaš odločil v Novi Gorici

Gorica - Celje 0:1 (0:1)

* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Prelog (Preddvor).
* Strelec: 0:1 Volaš (24.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Kotnik (od 76. Nagode), Kapić, Arčon, Grudina, Žigon (od 63. Burgić), Kavčič, Humar (od 87. Franciosi), Jogan.
* Celje: Rozman, Vidmajer (od 19. Lovrečič), Travner, D. Hadžić, Džinić, Čirjak (od 73. Glavaš), Pišek, Pungaršek, Podlogar, Volaš, I. Hadžić (od 60. Požeg Vancaš).
* Rumeni kartoni: Arčon, Kapić, Grudina, Burgić; Džinić.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani so na peti domači tekmi v sezoni prvič oddali točke. Te so dobili Celjani, ki so po zaslugi Daliborja Volaša prišli do pete prvenstvene zmage in točkovnega izenačenja z današnjim tekmecem v sredini lestvice. Gorica ima sicer tekmo manj.

Po mirnem uvodu so prvi strel sprožili domači, in sicer je poskusil Matija Škarabot, a je Matjaž Rozman žogo odbil čez gol. Dve minuti zatem je zaradi poškodbe moral iz igre Tadej Vidmajer, zamenjal ga je Anej Lovrečič.

V 24. minuti so gosti povedli. Po prekršku nad Irfanom Hadžićem je Dalibor Volaš izvedel prosti strel s približno 25 metrov, žogo poslal čez živi zid in mimo Grege Sorčana v mrežo za 1:0. Pet minut zatem so imeli priložnost tudi gostitelji, Sandi Arčon je namreč že preigral Rozmana in žogo poslal proti mreži, a jo je z golove črte izbil Janez Pišek.

V drugem polčasu je bila Gorica tista s prevlado na igrišču, v 47. minuti sta neuspešno poskusila Dejan Žigon in Andrej Kotnik, Žigon je poskusil tudi v 50. minuti, ko je meril mimo leve vratnice celjskega gola, tri minute zatem pa se je za strel s 30 metrov odločil Miha Gregorič, toda Rozman je žogo odbil.

Gosti so v 77. minuti prek Volaša sicer še enkrat zagrozili, z glavo je meril malce previsoko, toda po večini so bili Primorci tisti, ki so pritiskali, a ob zbrani obrambi domačih niso našli poti do izenačenja.

Novogoričani bodo v 12. krogu v nedeljo gostovali pri Radomljah, še prej, v sredo, pa jih čaka zaostala tekma 9. kroga proti Kopru. Celjani bodo v 12. krogu v soboto gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Celje
    Prvoligaši nadaljujejo z ostrim ritmom. Goričani in Celjani bodo po sredi na delu znova v soboto, ko se bosta tekmeca udarila na severu Primorske, kjer so grofje spomladi prekinili devet let dolgo prekletstvo.

DELI NA