21.04.2017 | 1. SŽNL
Vodilni dvojec v nedeljo pred kamerami

Tudi državno prvenstvo članic se preveša v sklepno fazo. V 15. krogu je na sporedu derbi – v Ljubljani se bosta pred kamerami, tekmo bomo prenašali na spletni strani NZS.si, pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Teleing GMT Beltinci. To bo obračun 1. in 2. ekipe prvenstvene lestvice. Zmajčice imajo 42 točk, Pomurke tri manj.

SŽNL, 15. krog, 23.4.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci (11.00) (prenos na NZS.si)

Najboljše strelke:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 37
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 34
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31

Medsebojne tekme v sezoni 2016/2017:

SŽNL:
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1

pokal NZS:
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:3

Polovičen izkupiček

Olimpija je pred to sezono sestavila zelo močno zasedbo, ki se odkrito spogleduje z naslovom državnih prvakinj. Tega v Ljubljani ne skrivajo. Pomurke, s petimi zaporednimi naslovi vladarke ženskega nogometna v zadnjih letih, so dobile več kot dostojno konkurenco. Ki je hočeš, nočeš poskrbela, da je prvenstvo dobilo dodaten draž.

V prvem delu sezone je medsebojni derbi pripadel Olimpiji, ki je v Beltincih slavila za 1:0. Druga medsebojna tekma, bilo je v polfinalu pokala, pa se je končala z uspehom Pomurk, ki so s 3:0 porazile Ljubljančanke. Vse to je zdaj zgodovina. V mislih igralk, strokovnih štabov ter navijačev je nedeljski obračun (23.4. ob 11. uri).

Aktivacija rezerv

„Počutimo se dobro. Smo v pričakovanju morda že odločilne tekme, ki lahko odloči že marsikaj v tem prvenstvu. Zanima nas le zmaga,“ pred tekmo pove trener Ljubljančank Samir Škrgič, ki se je odločil, da pred tekmo z aktualnimi prvakinjami pripravi nekaj taktičnih sprememb.

„Na nekaj igralnih mestih se obetajo spremembe. Morda bom celo menjal kaj pri postavitvi. A še vedno bomo igrali precej napadalno, da dosežemo gol ali dva za zmago,“ Škrgič opiše, kako razmišlja pred obračunom.

„Čutim, da imamo v ekipi še nekaj rezerv. Zato bi jih rad aktiviral pred nedeljsko tekmo. Vse z željo, da pridemo do želene zmage. Verjamem v te punce,“ odločno doda trener zmajčic, v katerih vrstah pretirane nervoze ni opaziti. „Povsem brez ne gre, a to je tista pozitivna nervoza, ki je pred tako tekmo nujna. Bistveno je, da se dekleta zavedajo, kaj in koliko ta obračun prinaša,“ še dodaja naš sogovornik.

Okrepiti agresivnost

Spomnili smo se tudi polfinala pokala NZS, kjer so Pomurke slavile zmago s 3:0 in se prebile v finale. „Drži – izgubili smo, bil je šok. A predvsem zaradi poraza. Naš cilj je jasen – štartamo na naslov državnih prvakinj,“ Škrgič poudari, da je izpad v polfinalu pozabljen, posledic na ekipi pa ni pustil. Obžaluje pa to, da niso prvi zadeli. „Če bi povedli, bi bilo drugače. Ko pa enkrat zaostajaš 0:2 in prejmeš dva taka gola, potem ne gre več nazaj,“ še izvemo od Škrgiča, ki je prepričan, da ima v primerjavi z jesenskim delom kreativnejšo ekipo. Pogreša pa nekaj več agresivnosti v igri.

Nogomet se igra za navijače in gledalcev. Zato v ŽNK Olimpija Ljubljana pričakujejo dober obisk – tako domačih kot gostujočih navijačev. Da se zgodi pravi praznik ženskega nogometa!

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 09.08.2022 | 1. SŽNL
  Motivirano v novo sezono, v ekipi pet novink
  V nedeljo, 14.8., bodo z novo sezono začele članice ŽNK Krim, ki se bodo merile v tekmovanju Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Žige Grgasoviča odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostovale pri ŽNK Cerklje.
 • 07.08.2022 | 1. SŽNL
  Pomladili ekipo, veseli koraka v pravo smer
  Nove sezone Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se veselijo v taboru gorenjskega prvoligaša ŽNK Cerklje. Uvodno tekmo bodo varovanke trenerja Primoža Štrajharja odigrale v nedeljo, 14. avgusta, ko bodo v Velesovem gostile Krim.
 • 06.08.2022 | 1. SŽNL
  Volje za delo jim ne bo zmanjkalo
  Na novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje se pripravljajo tudi igralke ptujske ekipe ŽNK Doxakey, ki vstopa v svojo 2. sezono med slovensko elito. Uvodoma se bodo 20.8. pomerile z ekipo ŽNK Radomlje Medex.
 • 04.08.2022 | 1. SŽNL
  Remi prvakinj, vrnila se je Luana
  V taboru državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo s pripravami na novo sezono, ki poleg štarta v novo sezono Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje prinaša tudi kvalifikacije za ligo prvakinj.
 • 03.08.2022 | 1. SŽNL
  Ajdovke bi rade korak naprej
  „Nogomet imamo rade, pri nas ne manjka veselja do igre. Pri vseh naših igralkah je prisotna želja po napredku, razvoju. Vsaka pri sebi ve, kaj mora narediti, da tako pomaga k uspehu ekipe,“ še doda kapetanka, ki je prvoligaški konkurenci zbrala 67 nastopov, dosegla je devet golov. Članica ajdovskih vrst je od sezone 2015/2016.
 • 02.08.2022 | 1. SŽNL
  Ženski klubski nogomet z imenskim partnerjem in TV prenosi
  Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske nogometne lige prelomna. Nogometna zveza Slovenije je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.
 • 28.07.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija z novim trenerjem, za ekipo prva tekma
  S pripravo na novo sezono nadaljujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki so minulo sezono sklenile s pokalnim naslovom in 2. mestom v državnem prvenstvu. Članska ekipa je dobila novega trenerja, to je postal Matej Bajde, ki je nadomestil Mikija Kondiča, ki se je poslovil po koncu lanske sezone.
 • 27.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje do prve zmage, ekipa sestavljena
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je gostovala v Sopronu na Madžarskem, kjer je s 4:1 premagala ekipo DVTK. Za zmago so zadele Kaja Korošec, Neli Hofman, Noelle Vilčnik in novinka Japonka Saki Yoshida.
 • 12.07.2022 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov SŽNL, Ženskega pokala in DU17
  Dober mesec pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili opravili žrebanje tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala in Lige deklet U17 za sezono 2022/2023 ter podelitev nagrad za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2021/22.
 • 04.07.2022 | 1. SŽNL
  Prvakinje opravile prvi trening
  Ekipo bo še naprej vodi trener Zlatko Gabor, ki je v zadnji tretjini prejšnje sezone prevzel ekipo in jo vodil do naslova državnih prvakinj. Na prvem treningu še ni bilo vseh igralk. Kljub odsotnosti nekaterih igralk sta bila prisotna dva nova obraza, ki ju v lanski sezoni v Pomurju ni bilo.

DELI NA