15.10.2020 | 1. SFL
Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico

Petek bo zaznamoval 6. krog 1. SFL, ki prinaša dva derbija zgornjega dela lestvice. Vodilni Dobovec gostuje pri Siliku, četrti ekipi lige. Na Ptuju pa domači FC Hiša daril Ptuj, 2. so na lestvici, gosti tretjeuvrščeno Litijo. Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si.

Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je preložen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid

Ptujčane zanima 6. zmaga

Ptujčani so še neporaženi, tako pa želijo, da ostane tudi po gostovanju Litije. „Dobro smo se spet pripravili, pogledali pa smo tudi, kako igrajo Litijani,“ prične trener Ptuja Robert Grdović:

„Litija je morda papirnati favorit, a smo tudi mi v dobrem ritmu, imamo pravo atmosfero. Igramo v domači dvorani. Naredili bomo vse, da zmagamo,“ je odločen Grdović, ki ga je malce presenetil visok poraz Litije proti Siliku. „Opozarjam pa, da imajo kvalitetne igralce, predvsem bi tu izpostavil Mateja Fiderška, ki lahko rešuje situacije v igri „ena na ena“, dobro pa zna sodelovati z obema sidrašema Jonhnom Lennonom in Denisom Totoškovićem,“ še doda Grdović.

Litijane vodi Gašper Vrhovec, ki najprej pohvali napredek v igri, ki je bil po njegovem videnem ob domači zmagi proti Sevnici. „V igri „štiri na štiri“ smo bili zelo dobri, pri obrambi proti ekipi z igralcem golmanom ni bilo dobro, a tudi to izboljšujemo in popravljamo. Na Ptuj odhajamo samozavestno,“ poudari Vrhovec, ki nekaj besed nameni še domačinu: „Sestavili so dobro mlado ekipo in dodali dobrega trenerja. Vedelo se je, da bodo neugodni za vse. Je pa presenečenje, da imajo po petih tekmah kar pet zmag in 15 točk.“

Brutalni Dobovec, ki pa ustreza Siliku

Vrhničani bodo igrali brez gledalcev, zato so za svoje in vse ostale ljubitelje pripravili futsal prenos. „Veselimo se tekme, to je dejansko najlažja tekma za nas. Realno gledano pa bo to velik test. Da vidimo, kje smo, če smo napredovali in v kakem stanju smo. Obračun z Dobovcem bo dal precej odgovorov,“ pa za začetek pove Mile Simeunovič, trener 4. ekipe 1. SFL. Tekme z vodilnim (t.j. FK Dobovec) ne igraš vsak dan, tega se na Vrhniki zavedajo.

„Pogledal sem si tekme Dobovca v tej sezoni. Nisem pa povsem prepričan, če so že kdaj, odkar so v tako močnih postavah, igrali tako dobro, kot je to zdaj! V povprečju dosegajo kar 8,5 gola na tekmo. To je brutalno. Na eni tekmi so sposobni doseči po pet golov. Če ne bomo pravi, jih lahko prejmemo tudi mi osem... Dobovec je ekipa, ki lahko izkoristi vsako malenkost, še tako majhno napako,“ opozarja Simeunovič, čigar zasedba nastopila brez kaznovanega Alana Muratagiča.„Želim, upam in verjamem v svojo ekipo, da bomo vsaj rezultatsko parirali Dobovcu. To ni tekma, kjer bi eksperimentirali, ampak je naloga, da tisto, kar že sicer delamo dobro, prenesemo na tekmo,“ je jasen trener Silika, ki ne pozabi, poudariti, da bo to tudi tekma, ki Siliku ustreza, da bo imel nasprotnik žogo več v svojih nogah.

Dobovec prihaja na Vrhniko s prvo obrambo in napadom lige, za nameček premorejo tudi Vedrana Matoševića, ki je z devetimi goli prvi strelec 1. SFL.
„Prihajamo v goste Siliku, ki iz sezone v sezono napreduje na vseh segmentih, tako ekipa kot klub,“ naprej trener Dobovca Kujtima Morina polaska domačinu, potem pa se usmeri na tekmo.

„Po srečanjih, kjer smo zmagovali z visoko razliko, je pred nami zelo zahtevna tekma. Gostujemo pri Siliku, ki ima mlado, a iz leta v leto bolj izkušeno ekipo,“ pove Morina, ki se zaveda, da jih na Vrhniki vedno čakajo zahtevne preizkušnje. „Pa tudi naša napadalna igra ustreza Siliku, domačin bo nevaren iz protinapadov,“ poudarja trener Dobovca, ki pa spet izkoristi priložnost ter pohvali svoje igralce za dobro delo na treningu, o petkovi tekmi so se tudi temeljito pogovorili.

Včasih 2. SFL, danes 1. SFL

V Zagorju ob Savi pa se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar. Mlinše so 5. ekipa letošnje lige, KMN Tomaž pa zaseda 9. mesto. „Vemo, da gostimo zelo izkušeno ekipo KMN Tomaža, s katero smo se merili že v 2. SFL,“ začne trener Gregor Ceglar, ki pa je prepričan, da so se vnovič dobro pripravili. „Nocoj smo še trenirali, pripravili smo taktiko, narejena je temeljita videoanaliza,“ poudari in razkrije, da stavijo na dolgo klop, vrača pa se tudi kapetan Janez Dolinšek. Gostitelji verjamejo, da so tudi zato še korak bližje (vsaj) točki.

Devet tekem sta ekipi (v vseh tekmovanjih) odigrali med sabo do danes. Tri so dobile Mlinše, štiri KMN Tomaž, dve srečanji sta se končali z remijem.

Sevnica sprejema vlogo favorita

Osmouvrščena Sevnica v svoji dvorani gosti Dobrepolje, novinca v 1. SFL in zasedbo, ki v tej sezoni še nima točk.

„Tokrat moramo enostavno zmagati,“ pove Jože Gačnik, trener Sevnice. „Mi smo stalni prvoligaš, Dobrepolje je šele prišlo v 1. SFL, smo favorit, to pa moramo upravičiti na terenu,“ odločno nadaljuje Gačnik, ki pravi, da so v minulih dneh kvalitetno trenirali, na voljo pa bo tudi celoten igralski kader. „Veseli me vnovičen napredek v igri. Že proti Litiji smo si zaslužili točko,“ pa Gačnik za konec spomni na minuli krog in poraz Sevnice v Litiji (3:5).

V Dobrepolju so nekaj boljše volje, saj so ravno v 5. krogu dokazali, da sta nepopustljivost in borbenost pomembna faktorja uspeha v 1. SFL. „Tekma proti Siliku in poraz 1:3 sta potrdila, da ima klubska stroka prav. Po tej poti moramo nadaljevati,“ poudari trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je ekipo pripravil na tokratno gostovanje pri Sevnici.

„Tekma v Sevnici bo še ena težka preizkušnja za nas. V preteklosti so pod trenerjem Mitjo Jontezom igrali dobro obrambo, zdaj je Jože Gačnik dodal še napad. Sevničani imajo sicer kvalitetno in izkušeno ekipo,“ sklene Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.12.2020 | 1. SFL
  Pred kamerami na Vrhniki, Simeunović hvali goste
  "So mlada ekipa, a je treba reči, da je Robert Grdović iz njih potegnil maksimum. Resnično kapo dol za vse, kar je naredil z njimi. Igrajo, izgledajo pa tako, kot da so vedno v izvrstni formi. Gledal sem nekaj njihovih zadnjih tekem. Predvsem me je navdušila ta njihova samozavest. Vsak od njih daje maksimum,“ pove Simeunovič, ki pravi, da so gostje to pot favoriti tekme, njegova zasedba pa v podrejenem položaju.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, remi v Ljutomeru
  Siliko in Sevnica sta si na Vrhniki razdelila plen, 1:1 je bilo. Povedli so gostje, zadel je Sebastijan Drobne. V 18. minuti je na 1:1 izenačil Jure Suban, ki je tako postavil tudi končni rezultat. To je bila sicer 9. medsebojna tekma, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, nocoj pa tretji remi.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  V pričakovanju 9. kroga 1. SFL
  Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.
 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).

DELI NA